Usein kysyttyä yrityksen ajoneuvovakuutuksista

Henkilötietojen käsittely
Ostosi käsitellään automaattisesti

Haluatko vakuuttaa useamman ajoneuvon kerralla? Pyydä tarjous

 1. Yritysasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Ajoneuvovakuutukset
 4. Usein kysyttyä yrityksen ajoneuvovakuutuksista

Asiantuntijamme vastaa yleisimpiin yrityksen ajoneuvovakuutuksia koskeviin kysymyksiin.

Koska trukki täytyy rekisteröidä ja liikennevakuuttaa?

Trukkia ei tarvitse rekisteröidä eikä liikennevakuuttaa, jos sitä käytetään ainoastaan yleiseltä liikenteeltä eristetyllä työmaalla tai tehdas-, satama- tai varastoalueella. Liikenteestä eristetyllä alueella ei saa liikkua ilman lupaa. Tällaisena alueena voidaan pitää muun muassa aidattua tehdasaluetta, jonka alueella liikkuminen on kielletty esimerkiksi asiaa koskevin kyltein tai varoituksin.

Muussa tapauksessa trukki tulee rekisteröidä ja liikennevakuuttaa.

Mikä on omavastuu, jos korjautan auton tuulilasin?

Henkilöauton tuulilasiin tuli kivenisku. Mikä on omavastuu, jos käyn korjauttamassa lasin?

Kun sinulla on Lasiturva, lasin korjaamisessa ei ole omavastuuta. Lasiturvan omavastuu on 200 euroa, jos lasi vaihdetaan.

Saako normaaliin henkilöautoon hinausvakuutuksen?

Hinausturvan voi saada mihin tahansa henkilöautoon, joka vakuutetaan yritysajoneuvovakuutuksella ja johon otetaan vapaaehtoinen moottoriajoneuvovakuutus eli kasko.

Saako linja-autolle hinausvakuutuksen?

Onko siinä omavastuuta? Miten matkustajien perille vienti vieraalla autolla korvataan?

Linja-auton Täyskasko sisältää hinausturvan. Omavastuuta siinä ei ole. Turvasta korvataan ajoneuvon hinaus lähimpään hyväksyttävään korjaamoon sekä ajon keskeytymisestä aiheutuneita ylimääräisiä matka- ja asumiskustannuksia Suomessa 350 euroon asti ja ulkomailla 1000 euroon asti vahinkotapahtumaa kohti.

Miten ajoneuvon liikennekäytöstäpoisto vaikuttaa vakuutusmaksuihin?

Kun ajoneuvolle tehdään liikennekäytöstäpoisto, et joudu maksamaan ajoneuvoveroa etkä liikennevakuutusmaksuja käytöstäpoistoajalta. Ne poistuvat automaattisesti liikennekäytöstäpoiston seurauksena. Myös kaskon hinta alenee käytöstäpoistoajalta.

Kuinka kauan sijaisautoturva kattaa sijaisauton ottamisesta aiheutuneita kustannuksia?

Sijaisauton käytöstä maksetaan korvausta alkaen ajon keskeytymisestä siihen saakka, kun ajoneuvo on noudettavissa korjattuna korjaamolta, kuitenkin enintään 40 päivältä, josta varaosien tai korjauksen alkamisen odotusajalta enintään 7 päivältä.

Pitääkö metsätyökoneissa olla sammuttimet?

Edellyttääkö metsässä / metsätöissä käytettävien traktoreiden ja työkoneiden palovakuutus, että koneissa on sammuttimet? Jos tarvitaan, niin millaiset ja montako kappaletta?

Yli kolme tonnia painava moottorityökone on varustettava vähintään kahdella 6 kg 34A 233B C -teholuokan pakkasenkestävällä käsisammuttimella.

Moottorityökone, jonka käypä arvo on vakuutuksen voimaantulohetkellä vähintään 
700 000 euroa, sekä arvosta riippumatta aina hakkuri, hakkuutähdepaalain, murskain, hinattava hakkurilaite on varustettava neljällä 6kg 34A 233 B C -teholuokan pakkasenkestävällä käsisammuttimella.

Käsisammuttimien lisäksi hakkuri, hakkuutähdepaalain, murskain, hinattava hakkurilaite ja yli 700 000 euron moottorityökone on varustettava automaattisella, kiinteästi asennetulla sammutusjärjestelmällä, joka palon havaittuaan

 • antaa hälytyksen
 • pysäyttää moottorin sekä sähkö- ja polttoainejärjestelmän
 • purkauttaa sammutteen.

Järjestelmä tulee olla mitoitettu riittäväksi (Finanssialan Keskusliiton ohjeen FA 127:16 mukaisesti) ja se pitää voida laukaista myös manuaalisesti kuljettajan paikalta tai koneen ulkopuolelta ulkopuolisella aktivointilaitteella. Järjestelmän pitää kattaa seuraavat kohdat:

 • polttomoottorin moottoriosasto ja partikkelisuodatin
 • sähköjohtoja tai paineilmaputkia sisältävät katetut alustan osat
 • etu- ja taka-akselin tasauspyörästön jarrua ympäröivät osastot ja alustaan kiinteästi rakennetut jarrut
 • kaikki piilossa olevat kohteet ja suojalevyjen alapuoliset kohteet, joihin palavaa ainesta voi kerääntyä, kohteet, joissa venttiilien läpi kulkee suuri määrä öljyä, ja muut vastaavat kohteet.
 1. Yritysasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Ajoneuvovakuutukset
 4. Usein kysyttyä yrityksen ajoneuvovakuutuksista