Usein kysyttyä

yrityksen ajoneuvovakuutuksista

Ehkä samat kysymykset mietityttävät sinuakin?

  1. Usein kysyttyä yrityksen ajoneuvovakuutuksista

Asiantuntijamme vastaa yleisimpiin yrityksen ajoneuvovakuutuksia koskeviin kysymyksiin.

Jos haluat hintatarjouksen yrityksesi vakuutuksista, ota yhteyttä yritysasiakkaiden vakuutuspalveluihin.

Koska trukki täytyy rekisteröidä?

Trukkia ei tarvitse rekisteröidä, mikäli sitä ei käytetä liikenteessä, eli sitä käytetään ainoastaan yleiseltä liikenteeltä eristetyllä työmaalla, tehdas-, satama-, varasto-, kilpailu- tai muulla vastaavalla alueella.

Muussa tapauksessa trukki tulee rekisteröidä ja liikennevakuuttaa.

Mikä on omavastuu, jos korjautan auton tuulilasin?

Henkilöauton tuulilasiin tuli kivenisku. Mikä on omavastuu, jos käyn korjauttamassa lasin?

Kun sinulla on Lasiturva, lasin korjaamisessa ei ole omavastuuta. Lasiturvan omavastuu on 200 euroa, jos lasi vaihdetaan.

Saako normaaliin henkilöautoon hinausvakuutuksen?

Hinaus ja matkakulut -turvan voi saada mihin tahansa henkilöautoon, joka vakuutetaan yritysajoneuvovakuutuksella ja johon otetaan vapaaehtoinen moottoriajoneuvovakuutus eli kasko.

Saako linja-autolle hinausvakuutuksen?

Onko siinä omavastuuta? Miten matkustajien perille vienti vieraalla autolla korvataan?

Linja-auton Täyskasko sisältää Hinaus ja matkakulut –turvan. Omavastuuta siinä ei ole. Turvasta korvataan ajoneuvon hinaus lähimpään hyväksyttävään korjaamoon sekä ajon keskeytymisestä aiheutuneita ylimääräisiä matka- ja asumiskustannuksia Suomessa 350 euroon asti ja ulkomailla 1000 euroon asti vahinkotapahtumaa kohti.

Liikennekäytöstä poistetun auton maksut?

Jos auto on poistettu liikennekäytöstä, siitä ei mene ajoneuvoveroa. Poistuvatko liikennevakuutusmaksutkin? Ei mitään kaskoja, vain pakollinen liikennevakuutus ollut aiemmin.

Kun autolle tehdään liikennekäytöstäpoisto, et joudu maksamaan ajoneuvoveroa eikä liikennevakuutusmaksuja. Ne poistuvat automaattisesti liikennekäytöstäpoiston seurauksena.

Kuinka kauan Sijaisautoturva korvaa?

Onko matkani keskeydyttyä ja sijaisauton otettuani aikarajaa kuinka kauan Sijaisautoturva kattaa sen kustannukset?

Sijaisauton käytöstä maksetaan korvausta alkaen ajon keskeytymisestä siihen saakka, kun ajoneuvo on noudettavissa korjattuna korjaamolta, kuitenkin enintään 40 päivältä, josta varaosien tai korjauksen alkamisen odotusajalta enintään 7 päivältä.

Pitääkö metsätyökoneissa olla sammuttimet?

Edellyttääkö metsässä / metsätöissä käytettävien traktoreiden ja työkoneiden palovakuutus, että koneissa on sammuttimet? Jos tarvitaan, niin millaiset ja montako kappaletta?

Yli kolme tonnia painava moottorityökone on varustettava vähintään kahdella 6 kg 34A 233B C -teholuokan pakkasenkestävällä käsisammuttimella.

Moottorityökone, jonka käypä arvo on vakuutuksen voimaantulohetkellä vähintään 
700 000 euroa, sekä arvosta riippumatta aina hakkuri, hakkuutähdepaalain, murskain, hinattava hakkurilaite on varustettava neljällä 6kg 34A 233 B C -teholuokan pakkasenkestävällä käsisammuttimella.

Käsisammuttimien lisäksi hakkuri, hakkuutähdepaalain, murskain, hinattava hakkurilaite ja yli 700 000 euron moottorityökone on varustettava automaattisella, kiinteästi asennetulla sammutusjärjestelmällä, joka palon havaittuaan

  • antaa hälytyksen
  • pysäyttää moottorin sekä sähkö- ja polttoainejärjestelmän
  • purkauttaa sammutteen.

Järjestelmä tulee olla mitoitettu riittäväksi (Finanssialan Keskusliiton ohjeen FK-127 mukaisesti) ja se pitää voida laukaista myös manuaalisesti kuljettajan paikalta tai koneen ulkopuolelta ulkopuolisella aktivointilaitteella. Järjestelmän pitää kattaa seuraavat kohdat:

  • polttomoottorin moottoriosasto ja partikkelisuodatin
  • sähköjohtoja tai paineilmaputkia sisältävät katetut alustan osat
  • etu- ja taka-akselin tasauspyörästön jarrua ympäröivät osastot ja alustaan kiinteästi rakennetut jarrut
  • kaikki piilossa olevat kohteet ja suojalevyjen alapuoliset kohteet, joihin palavaa ainesta voi kerääntyä, kohteet, joissa venttiilien läpi kulkee suuri määrä öljyä, ja muut vastaavat kohteet.
  1. Usein kysyttyä yrityksen ajoneuvovakuutuksista