Dronevakuutus

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta
Lomake lähetetään...

Myönnämme toiminnan vastuuvakuutuksen lisäturvana kauko-ohjattaville ilma-aluksille (drone) EU-asetuksen mukaisen vastuuvakuutuksen.


Dronevakuutus sisältää

  • korvauksen maksimimäärä 1 000 000 euroa
  • 15 % alennuksen Insta ILS Oy:n miehittämättömän ilmailun verkkokurssista. Puolitamme omavastuun kurssin suorittaneilta yrityksiltä kauko-ohjattavien alusten vastuuvahingoissa.

Rajoitukset

  • lentoonlähtömassa enintään 25 kg
  • kattaa vain näköyhteyteen perustuvan toiminnan (VLOS)

Esimerkkejä

Esimerkki 1: Yritys kuvasi dronen avulla materiaalia televisiolähetykseen festariyleisön yläpuolella Traficomin ohjeistusta noudattaen. Kopteria liikuteltiin paljon, jotta saatiin useita eri kuvakulmia. Liikuttelu löysäsi kameran kiinnitystä, ja kamera putosi yleisön joukkoon. Yksi henkilö sai kamerasta osuman oikeaan hartiaansa ja hän joutui sairaalaan tikattavaksi. Kamera tuhoutui pudotuksessa täysin. Yrittäjän ottamasta Ifin dronevakuutuksesta korvattiin henkilön sairaalakustannukset, mutta kameran vaurioitumista ei korvattu.

Esimerkki 2: Maanviljelijä halusi maatilaltaan ilmakuvia ja hän tilasi yrityksen suorittamaan kuvauksen. Kun drone saatiin ilmaan, elektroniikkahäiriö aiheutti kaikkien roottorien pysähtymisen. Kopteri putosi yrityksen pakettiauton päälle, ja kimposi siitä edelleen maanviljelijän henkilöauton päälle, aiheuttaen lommoja kumpaankin autoon. Yrittäjän ottama Ifin dronevakuutus korvasi maanviljelijän autoon tulleiden lommojen korjauksen, mutta kopteria tai yrittäjän omaan autoon tulleita lommoja vastuuvakuutus ei korvannut.