Henkilöstöetuna syöpävakuutus

Riihos Oy:n toimitusjohtaja tiesi alusta lähtien, että tuoreen yrityksen tulee onnistuakseen löytää ammattitaitoista ja sitoutunutta henkilöstöä. Vaikka yrityksen tarjoamille palveluille oli markkinoilla selkeä tarve, tunnisti hän osaavan henkilökunnan rekrytoinnin merkittävänä haasteena. 

Yrityksen haasteet voivat löytyä muualta kuin epävarmasta taloustilanteesta

Koronapandemia heilautti kertaheitolla luottamusta yritysten taloudelliseen selviämiseen. Koko vuosi oli epävarmaa aikaa: yritykset jäädyttivät investointipäätöksiä, työntekijöitä oli pakko lomauttaa ja osa yrityksistä joutui luopumaan kokonaan toiminnastaan.

Haasteista huolimatta ja kaikeksi onneksi usko tulevaisuuteen ei loppunut kaikilta. Se näkyy tämän kevään aikana syntyneiden uusien yritysten lukumäärässä. Osakeyhtiöitä on tähän mennessä perustettu hieman yli puolet koko viime vuoden vertailuluvusta.

Jyväskyläläinen taloushallinnon asiantuntijayritys Riihos Oy on oiva esimerkki siitä, että ympäröivän maailman haasteet eivät rajoita hyvien ideoiden kehittämistä ja toteuttamista. Riihoksen perustajalla, toimitusjohtaja Jarkko Jalosella on kokemusta yritysten perustamisesta ja niiden kasvattamisesta isoiksi toimijoiksi. 

Riihos Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Jalonen (vas.) perusti taloushallinnon yrityksensä tammikuussa 2021.

Työuransa aikana hän on kaivannut taloushallinnon yrityksiin uudenlaista otetta. Hänellä oli selvä visio siitä, miten taloushallinnon ammattilaiset voisivat parhaalla mahdollisella tavalla palvella asiakkaitaan. Sellaista toimijaa ei kuitenkaan ollut olemassa. Oli aika perustaa yritys toteuttamaan hänen visionsa.

Suurin haaste löytyi osaavien tekijöiden rekrytoinnista

Riihos Oy aloitti toimintansa tammikuussa 2021. Yrityksen ideana on se, että taloushallinnon ammattilaiset saavat keskittyä siihen, minkä he parhaiten osaavat, eli kirjanpidon ja muiden taloushallinnon tehtävien ammattimaiseen hoitamiseen. Tiukkoina tilinpäätösaikoina ja muina vuoden kiireisinä hetkinä heillä ei ole mahdollisuutta keskittyä asiakkaiden kanssa käytäviin keskusteluihin ja asiakkaiden tarpeiden tunnistamiseen, eivätkä he välttämättä siinä työssä ole myöskään omimmillaan. Asiakaspalvelun hoitavatkin siksi siihen erikoistuneet henkilöt. 

”Meillä johtavana ajatuksena on se, että jokainen riihoslainen voi kehittyä omilla vahvuusalueillaan” Jarkko Jalonen, toimitusjohtaja, Riihos Oy

Jalonen tunnisti alusta lähtien, että hänen yrityksensä onnistumisen lähde tai kompastuskivi tulee olemaan henkilöstö.

”Onnistumisemme lähde on henkilöstö.”

Pätevistä taloushallinnon osaajista on pulaa suuressa osassa Suomea. Yrityksen palveluille oli olemassa selkeä tarve ja samanaikaisesti haasteena oli osaavan ja sitoutuneen henkilöstön rekrytointi uuteen yritykseen. 

Etukäteen ajatellut henkilöstöedut ovat tuottaneet tulosta

Riihoksen kattaviin työsuhde-etuihin valikoitui uudenlainen syöpävakuutus

Jo ennen ensimmäistä rekrytointia Riihoksessa mietittiin yrityksen arvoihin sopivat henkilöstöedut.

”Kaikkien työntekijöidemme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää ja uskomme, että koronapandemia on lisännyt ihmisten arvostusta etenkin oman terveyden turvaamista kohtaan”, sanoo kaupallinen johtaja Tero Hänninen.

Sen lisäksi, että Riihoksella on käytössä jatkuvan kehittymisen ohjelma, bonusjärjestelmä, kattava työterveys sekä kulttuuriin että liikuntaan liittyvät edut, he päättivät huolehtia työntekijöistä ottamalla kaikille työntekijöille myös vapaa-ajan kattavan tapaturmavakuutuksen sekä syöpävakuutuksen.

Riihos Oy:n yhdeksi tärkeäksi henkilöstöeduksi valikoitui Ifin syöpävakuutus.

Henkilöstöedut tärkeässä roolissa jo rekrytointiprosesissa

Edut käydään selkeästi läpi työnhakuprosessissa, Riihoksessa on kevään aikana aloittanut useampi motivoitunut tekijä. Riihoksen tavoitteena onkin kasvaa voimakkaasti Suomessa useille paikkakunnille sekä viedä uudenlainen toimintamalli myös kansainvälisille markkinoille.

Jokainen meistä varmasti tuntee jonkun, joka on sairastunut syöpään. Pelkkä sanan mainitseminen tuo ikäviä tuntemuksia

Jarkko Jalonen, toimitusjohtaja Riihos Oy

Pysäyttävimpänä sairautena pidetään syöpää

”Syöpävakuutuksen hankkiminen sopii omaan filosofiaamme, haluamme tehdä asioita ennakoivasti. Sellainen on myös Ifin uusi syöpävakuutus, kun koko elämää järkyttävä tapahtuma osuu omalle kohdalle, siihen on hyvä olla ennakolta varautunut”, sanoo Jarkko Jalonen.

Vaikka nuorten ikäluokkien, 20-30 -vuotiaiden, riski sairastua syöpään on onneksi vähäinen, se on lisääntymässä. Erityisesti imukudos- ja ihosyöpätapauksia ilmenee nuorilla ihmisillä. Yli 30-vuotiailla rinta- tai kivessyöpä ovat yleisimmät diagnoosit. Sairastumisen riski kasvaa koko ajan siirryttäessä 30-vuotiaista 40-vuotiaisiin ja siitä ylöspäin.

Syöpään sairastuminen koskettaa koko yhteisöä

Sairastuminen järkyttää sekä sairastunutta henkilöä että koko työyhteisöä. Oleellista on, että henkilö saa mahdollisimman nopeasti oikean diagnoosin ja hänen yksilöllisesti suunniteltu hoitonsa voi alkaa välittömästi. Tämä on mahdollista, kun työntekijöillä on Ifin syöpävakuutus, jossa diagnoosiin saa nopeasti ja hoito alkaa välittömästi Docrates Syöpäsairaalassa.

Työikäisten yleisimmät syövät

  • 25–29-vuotiaat: Naisilla ihosyöpä, miehillä kivessyöpä
  • 30–34-vuotiaat: Naisilla rintasyöpä, miehillä kivessyöpä
  • 35–39-vuotiaat: Naisilla rintasyöpä, miehillä imukudossyöpä
  • 40–44-vuotiaat: Naisilla rintasyöpä, miehillä ihosyöpä
  • 45–49-vuotiaat: Naisilla rintasyöpä, miehillä imukudossyöpä
  • 50–59-vuotiaat: Naisilla rintasyöpä, miehillä eturauhassyöpä.

Lähde: Docrates syöpäsairaala; Katso ikäistesi tyypillisimmät syövät

Keskustele asiantuntijamme kanssa

Jätä yhteystietosi, niin vakuuttamiseen erikoistunut asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.