Ennaltaehkäise toimintasi vahinkoja

Jos yrityksesi toiminta ja toimitilat on tilapäisesti suljettu, voit välttyä vahingoilta tekemällä ennaltaehkäisevät toimenpiteet. Alle olemme koonneet 6 vinkkiä vahinkojen vähentämiseksi, ennen toimitilasi sulkemista.

Näin ennaltaehkäiset vahinkoja yrityksen toiminnassa ja toimitiloissa

  1. Älä jätä toimitiloja ilman päivittäistä valvontaa. Käy mahdollisuuksien mukaan päivittäin katsomassa, että tilasi ovat kunnossa. Näin mahdolliset vauriot on helpompi havaita, esim. sähkökatkoksista johtuvat vahingot, murtautumiset tai vesivahingot.

  2. Monet kiinteistön hälytys- tai valvontajärjestelmät toimivat automaattisesti ajastuksella, jolloin voi olla aikoja, kun hälytykset eivät ole päällä. Muista muuttaa hälytysten ajastukset, jos sinulla ei ole henkilöstöä paikalla.

  3.  Muista sulkea vesi ja hanat astianpesukoneisiin, kahvinkeittimiin ja vastaaviin, jotta vesivahinkojen riski olisi mahdollisimman pieni.

  4.  Säilytä arvoesineet piilossa. Neuvo henkilökuntaa viemään kotiin kannettavat tietokoneet ja muu omaisuus mahdollisuuksien mukaan. Murron osuminen kohdalle saattaa tuntua pieneltä mahdollisuudelta, mutta kiinteistömurto on sen kokijalle aina harmillinen tapaus. Muista myös kotitoimiston paloturvallisuus, kun yrityksen elektroniikkalaitteet siirtyvät kotitoimistolle.

  5. Tavaroiden toimituksissa varmista, että sinulla on mahdollisuus vastaanottaa ja varastoida tavaroita turvallisesti.

  6. Vähennä tietomurron riskiä ja huolehdi siitä, että työpaikan koneissa ja matkapuhelimissa on hyvät turvallisuus- ja virustorjuntaohjelmat. Varmuuskopiot ovat usein nopein ja joskus ainoa keino selviytyä katastrofista. Yrityksellä kannattaa olla ajantasaiset varmuuskopiot ja ne tulee tallentaa salattuina muualle kuin yrityksen tiloihin. Lue lisää, miten suojaudut tietomurroilta.