If on sitoutunut edistämään kestävää kehitystä. Vastuullisuus edellyttää kumppanuutta päättäjien, kansalaisyhteiskunnan toimijoiden ja yksityisen sektorin kanssa. Olemme tunnistaneet asiakkaiden, työntekijöiden, johdon, kumppaneiden ja paikallisten yhteisöjen haastatteluiden ja muun tutkimusaineiston perusteella viisi aluetta, joihin vastuullisuustyömme perustuu: ilmasto, kestävät toimitusketjut ja materiaalit, työympäristö, monimuotoisuus ja sukupuolten tasa-arvo sekä vastuulliset liiketoimintatavat,

Vastuullisuusraportti 2020

Lue alta vastuullisuusraportista poimittuja haastatteluita. Pääset lukemaan koko englanninkielisen raportin tämän sivun yläosasta pdf-muodossa. 

 • Kaksi ihmistä vaelluksella

  Energia-alan tukena ilmastonmuutokseen varautumisessa

  Ilmastonmuutoksella voi olla vakavia vaikutuksia sähköntuotantoon. KLIMPEN-tutkimushankkeen tavoitteena on syventää ymmärrystä siitä, miten ilmastonmuutos voi vaikuttaa energia-alaan.

  Lue koko haastattelu
 • kaksi miestä tarkastaa taloa

  Talotarkastukset vähentävät vahinkoja

  Kodin kunnon tarkastaminen ja ylläpitäminen vähentää vesi- ja palovahinkojen sekä muiden vahinkojen riskiä.

  Lue koko haastattelu
 • Mies pyöräilee kärryn kanssa

  Vahinkoja korjataan entistä ympäristöystävällisemmin

  Vahinkojen korjaamisessa ei enää nykyään ole kyse vain ammattitaitoisen työsuorituksen varmistamisesta, vaan esimerkiksi myös materiaalien käytön vähentämisestä, kuljetusten minimoinnista, varaosien uusiokäytöstä ja jätteiden kierrätyksestä. 

  Lue koko haastattelu
 • muovisia huonekaluja

  Bumper-projekti antaa autoille uuden elämän

  Projekti mahdollistaa puskureissa käytettävän muovin kierrättämisen. Sen sijaan, että muovi poltettaisiin, se käytetään uudelleen 3D-tulostetuissa tuoleissa.

  Lue koko haastattelu
 • toimistotiloja

  Tulevaisuuden toimisto inspiroi ja mukautuu erilaiseen työhön

  Työntekijät edellyttävät, että tulevaisuudessa toimiston huonekalut on tuotettu paikallisesti ja ruokahävikki muutetaan biokaasuksi. Toimitilojen on myös mukauduttava erilaisen työn tarpeiden mukaan, onpa kyse sitten kokouksesta, yhteisestä ideoinnista tai keskittymistä vaativasta yksilötyöstä.

  Lue koko haastattelu
 • ihmisiä kokouksessa

  Psykologinen turvallisuus edistää työtekijöiden hyvinvointia

  Ran Lavie nimitettiin Ifin ensimmäiseksi Diversity and Inclusion Manageriksi vuonna 2020. Hän keskittyy varmistamaan Ifin monimuotoisuus- ja osallistamistyön systemaattisuuden ja sisäisten toimintatapojen kehityksen etenemisen.  

  Lue koko haastattelu
 • Norjan kunnat sopeutuvat ilmastonmuutokseen

  Sään ääri-ilmiöistä kärsineet kunnat ovat Norjassa edenneet ilmastonmuutokseen sopeutumisessa jo pitkälle. Kymmenen viime vuoden aikana Norjassa on koettu suuria luonnonkatastrofeja lähes neljä kertaa enemmän kuin vuosina 1990-2009. 

  Lue koko haastattelu
 • mies tekee töitä kotona

  Ifin työntekijät ovat tehneet upeaa työtä vaativana poikkeusaikana

  Vuonna 2020 COVIC-19-pandemia vaikutti kaikkien Ifin työntekijöiden työhön ja haastoi monet tutut prosessit ja toimintatavat. Maaliskuussa 2020 Suomen ifläiset siirtyivät etätyöhön hyvin nopeasti, oikeastaan yhden päivän aikana. 

  Lue koko haastattelu
 • Lapsia keltaiset lippikset päässä

  Keltaiset lippikset ovat tuoneet turvaa ekaluokkalaisten koulutielle jo 15 vuoden ajan

  Parantaakseen pienten koululaisten liikenneturvallisuutta If lahjoittaa heijastavalla nauhalla varustetut lippikset kaikille ekaluokkalaisille Suomessa. 15 vuoden aikana oman lippiksensä on saanut jo yli miljoona lasta. 

  Lue koko haastattelu

Vastuullisuusraportti 2019

Vanhemmat raportit