IT-alan vakuutus

Haluatko tarjouksen IT-alan vakuutuksista? Aloita tästä.

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta

IT-alan suurin riski on asiakkaalle aiheutuva taloudellinen vahinko. Perinteiset vastuuvakuutukset eivät korvaa näitä vahinkoja tai kattavan vakuutusturvan järjestäminen on hankalaa ja kallista.


Me tunnemme IT-alan riskit

Ifin IT-yritysten vastuuvakuutus​ korvaa taloudellisten vahinkojen lisäksi myös henkilö- ja esinevahingot, jotka aiheutuvat ohjelmistokonsultoinnin virheellisyydestä, vakuutuksenottajan liikkeelle laskeman ohjelmistotuotteen virheestä ja muusta IT-yrityksen toiminnasta.

Tutustu myös IPR-vakuutukseen.​  IPR-vakuutuksella voit varautua immateriaalioikeuksiesi puolustamiseen. Aineettomia oikeuksia ovat muun muassa tekijänoikeudet ja teollisoikeudet. Immateriaalioikeudet ovat monille yrityksille sen tärkeintä omaisuutta, jonka suojeleminen on toiminnan edellytys.

IT-alan tietoturva ja tietosuoja

Onko yrityksesi tietoturva kunnossa? Ota kyberturvallisuus haltuun ja vakuuta yrityksesi tietoturva tietoturvavakuutuksella​. Kybervakuutuksen avulla saat taloudellista turvaa, jos yrityksesi suojaus pettää. Sinun ei tarvitse huolehtia menetetyistä tuloista tai asiantuntijoiden kustannuksista.

Haluatko vakuuttaa yrityksesi EU:n tietosuoja-asetuksen vahinkojen ja kulujen varalta? Ifin GDPR-vakuutuspaketti on tietosuojavakuutus, joka sisältää turvan sekä GDPR:n korvausvastuun että yritykselle itselleen aiheutuvien kustannusten varalta.

IT-alalla ainutlaatuiset henkilöstöedut ovat rekrytointivaltti

IT-alalla myös henkilöriskit painottuvat kun yrityksen toiminta nojautuu vahvasti henkilöosaamiseen kun yrityksen menestys on kiinni henkilöstöön tehdyistä investoinneista. IT-alan yritykselle tekemämme asiakaskyselyn mukaan:

  • Kapean erikoistumisalan yrityksissä liiketoiminta ja osaaminen helposti henkilöityy, jolloin toiminta on haavoittuvaista. Työntekijän työpanoksen menettäminen (esim. sairausloman vuoksi) on katastrofi. Terveysvakuutus nopeuttaa hoitoon pääsyä, paranemista ja työhön paluuta.
  • IT-alalla henkilövakuutukset, erityisesti vähänkin suuremmissa yrityksissä, alkavat olla standardi. Sairaanhoitovakuutuksella on merkitystä erityisesti rekrytointivaiheessa, kun listataan etuja.
  • Henkilöstöä motivoivat ja sitouttavat hyvä palkka ja konkreettiset edut jotka antavat iloa myös työajan ulkopuolella. Henkilövakuutukset kuten Hammasvakuutus tai Syöpävakuutus ovat henkilöstöetuina ainutlaatuisia ja työntekijän arvostamia.

Työskenteletkö konsulttina?

Siinä tapauksessa suosittelemme, että käyt tutustumassa Konsulttivastuuvakuutukseen. Konsulttivastuuvakuutus tuo turvaa asiantuntijan tai konsultin toimeksiannon virheellisyydestä aiheutunueissa vahingoissa. 

​Kun haluat tietää, miten IT-alan riskit vältetään, ota yhteyttä. ​​​