IT-konsultin vakuutukset

Kokosimme yhteen tietoa vakuutuksista, jotka ovat tärkeitä ICT-alalla toimivalle konsultille.

Autamme varautumaan konsulttityön riskeiltä

  • Suojaa korvausvaatimusten varalta

    Varaudu taloudellisesti virheiden varalta ja hanki turvaa mahdollisia vahingonkorvausvaatimuksia varten.

  • Turvaa sairastumisen varalta

    Oikein vakuutettuna saat korvauksen jokaisesta menetetystä työpäivästä, jos joudut sairauslomalle.

  • Vakuuta työvälineesi

    Hanki suojaa esim. tietokoneen, puhelimen tai tiedostojen vahingon tai katoamisen varalta.

Mitä IT-konsultin kannattaa vakuuttaa?

Yritystoiminnan vakuutus on aina tärkeä hankkia riippumatta siitä, millä toimialalla yritys toimii. Käytännössä valtaosalla yrityksistä on vähintään jokin toimintaan soveltuva vastuuvakuutus.

ICT-alan konsulttina sinulta voidaan edellyttää, että olet hankkinut  konsultille soveltuvan vastuuvakuutuksen, jotta voit tehdä sopimuksia muiden yritysten kanssa.

Konsulttina toimit usein asiakkaasi neuvonantajana. Jos annat vahingossa väärän neuvon tai suoritat toimeksiannon, joka on jollain tapaa aiheuttanut vahinkoa asiakkaallesi, saatat olla heille vahingonkorvausvelvollinen. Silloin on tärkeää, että sinulla on IT-konsultille soveltuva vastuuvakuutus, joka suojaa konsulttiliiketoimintaasi taloudellisilta seurauksilta.

Kuten muillekin yrittäjille, myös IT-konsultille on tärkeää varautua riittävästi esimerkiksi sairauskulujen tai irtaimistovahinkojen varalta. Myös dataan liittyvä varautuminen voi olla aiheellista.

Tilanteita, joihin IT-konsulttina saatat joutua

Onko sinulla konttori kotona?

Pienyrittäjän on tärkeää tietää, että kotivakuutuksesi ei kata yrityksesi toimintaan liittyviä riskejä. Eli jos käytät kotikonttorilla yrityksen omistamaa tietokonetta, kotivakuutus ei korvaa sille sattunutta vahinkoa, vaan kone kuuluu yrityksen irtaimistovakuutuksen piiriin.

Työnantajan etätyövelvollisuudet koskevat yrityksiä pienistä suuriin, kun työntekijä työskentelee muualla kuin varsinaisella työpaikalla.

Vakuutusasiantuntijamme tuntevat toimialasi riskit. Autamme sinua löytämään tarpeitasi vastaavan vakuutuksen, jotta voit tehdä työtäsi luottavaisin mielin.

Haluatko, että otamme yhteyttä?

Yrittäjäksi

Haluaisitko työskennellä konsulttina "omaan laskuun", muttet ole varma, mistä aloittaa? Kysymyksiä on alussa paljon, mutta kun mietittävät asiat laittaa tärkeysjärjestykseen, polku voi alkaa näyttää selkeämmältä.

Olemme koonneet yhteen vinkkejä yrittäjyyttä pohtivalle tai jo aloittelevalle.

Katso, voisiko sinustakin tulla yrittäjä