Mitä eroa on DDP:llä ja DAP:illa, onko ero lähinnä tullaussäännöissä? 

Molemmissa tapauksissa, DDP ja DAP, myyjä kantaa riskin kuljetuksesta nimettyyn määränpäähän. Lastin purkamisesta vastaa ostaja. DDP tarkoittaa, että tavara toimitetaan tullattuna ja DDP on toimituslauseke, joka tarkoittaa myyjän olevan vastuussa kaikkein pisimpään.

Mitä tarkoittaa toimituslauseke DAP?

Delivered at place (toimitettuna määräpaikalle, nimetty määräpaikka) määrittelee, että tavarariski siirtyy ostajalle, kun tavara on asetettu ostajan käytettäväksi sovitussa määräpaikassa, valmiina purettavaksi. Ostaja hoitaa tuontimuodollisuudet.

Mitä tarkoittaa toimituslauseke DDP?

Delivered duty paid (toimitettuna tullattuna, nimetty määräpaikka) määrittelee, että tavarariski siirtyy ostajalle, kun tavara on asetettu ostajan käytettäväksi sovitussa määräpaikassa, tullattuna ja valmiina purettavaksi. Myyjä hoitaa sekä vienti- että tuontimuodollisuudet.

Valmistavalle teollisuudelle räätälöidyt vakuutukset

Ifin Oikea Turva -kartoituksen jälkeen saat yrityksellesi juuri oikein mitoitetun vakuutusturvan, etkä maksa turhasta.

Viisas yrittäjä vakuuttaa sopivasti sekä toimitilansa, työntekijänsä että itsensä. Kysy tarjousta tai jätä meille soittopyyntö, suunnittelemme mielellämme juuri sinun yrityksesi toimintaan sopivan vakuutuskokonaisuuden.

Muista kuljetusvakuutus

Kuljetusvakuutus turvaa tavaroiden matkan.

Kuljetusvakuutus on usein tärkeä vakuutus erityisesti teollisuuden-, rakentamisen- ja kaupan alan yrityksille. Kuljetusvakuutuksella voidaan kattaa kuljetukset kotimaassa, vienti- ja tuontikuljetukset, näihin liittyvät esi- ja jatkokuljetukset sekä kuljetukset kolmansien maiden välillä tai sisällä. Vuosivakuutuksella katetaan kaikki vakuutuskauden aikana alkavat kuljetukset. Kertakuljetusvakuutuksella voidaan taas vakuuttaa yksittäinen kuljetus.

Räätälöimme kuljetusvakuutuksen yrityksen kulloisiakin tarpeita vastaavaksi!

Tutustu kuljetusvakuutuksiin