Koronavirus huolettaa – tietoa yritysvakuutusasiakkaillemme

Koronavirus huolettaa – tietoa Ifin yritysvakuutusasiakkaille

Information in English

Koronaviruksen takia matkustaminen huolettaa tällä hetkellä monia yritysvakuutusasiakkaitamme. Ymmärrämme huolen ja seuraamme Ifissä tilannetta tarkasti.

WHO luokittelee koronan pandemiaksi, joka tarkoittaa sen levinneen maailmanlaajuiseksi. Ulkoministeriön ohjeistuksen mukaan matkustamista ulkomaille tulee toistaiseksi välttää.

Miten yritysasiakkaiden matkojen peruuntumiset korvataan?

Korvaamme yritysasiakkaiden matkojen peruuntumiset Suomesta ulkomaille ja Suomessa, kun matkan alkaminen ajoittuu välille 13.3.-13.4.2020. Matka on pitänyt varata viimeistään 12.3.2020 ja se pitää perua 13.3. -26.3.2020 välisenä aikana. Katso alta taulukosta poikkeukset alueiden ja ajankohtien suhteen.

 Matkavakuutus kattaa vain sen, mitä matkanjärjestäjä, lentoyhtiö, matkatoimisto, hotelli tai palveluntuottaja ei korvaa. Tarkista näiden tahojen muutos- ja peruutusehdot ja hae näiltä tahoilta korvaus ennen Ifin korvaushakemuksen tekemistä.

Jos lentoyhtiö on perunut lennon koronan takia tai kaupallisista syistä, tulee korvaus hakea kokonaisuudessaan lentoyhtiöltä, ei vakuutusyhtiöltä.

Miten korvaamme matkojen peruuntumiset?

Matkakohde Matka alkaa viimeistään Matkan pitää olla varattuna viimeistään Matka pitää peruuttaa 
Matkat Suomesta ulkomaille ja Suomessa (katso poikkeudet alla)
13.3. - 13.4.2020 12.3.2020 13.3. - 26.3.2020
Matkat Suomesta Pohjois-Italian seuraaville alueille: Piemonte, Lombardia, Emilia-Romagna, Aosta Valley, Veneto tai Marche
9.4.2020 9.3.2020 9.3. - 23.3.2020
Matkat Suomesta Kiinaan, Hongkongiin ja Macaohon
31.3.2020 7.2.2020 viimeistään 3.3.2020

Jos olet lähdössä matkalle myöhemmin yllä mainittujen ajankohtien jälkeen, peruuntumisesta ja keskeytymisestä ei saa korvausta. Seuraa tilannetta sivuillamme, joissa tiedotamme mahdollisista muutoksista.

Jos olet jo perunut matkan jo aiemmin (ennen taulukossa mainittuja ajankohtia), korvausta jo perutusta matkasta ei makseta myöhemmin tulleiden muuta maailmaa koskevien ohjeiden mukaan.

Miten yritysasiakkaiden matkojen keskeytymiset korvataan?

Keskeytymisen korvattavuuden edellytyksenä on, että vakuutetun kotimaan viranomaiset ovat kehottaneet henkilöt palaamaan takaisin kotimaihinsa. Ulkomailta Suomeen palaaminen (kun kotimaa Suomi) voidaan siis nyt korvata. Keskeytymisen kuluina korvataan ylimääräiset, kohtuulliset ja välttämättömät matkakulut vakuutetun pääsemiseksi takaisin kotimaahan.

Keskeytymiskuluina ei korvata keskeytymisen jälkeen aiheutuvia majoitus-, matka- tai muita kustannuksia. Näitä voi aiheutua esimerkiksi sitä, että komennettu palatessaan kotimaahan joutuu järjestämään itselleen tilapäisen majoituksen, jota ei siis korvata. Paluumatkaa takaisin kohteeseen ei myöskään korvata.

Keskeytymisturvaa ei sovelleta takautuvasti eli pitää olla matkalla/komennuksella alla mainittuna ajankohtana. Evakuointi- ja keskeytymisturva ei ole voimassa koronan osalta, jos alla mainituille alueille matkustaa taulukossa mainitun matka-ajankohdan jälkeen.

Miten korvaamme matkojen keskeytymiset?

Matkakohde Matka-ajankohta Alueelta pitää poistua viimeistään,
jotta keskeytymisturva on voimassa
Matkalla tai komennettuna ulkomailla (muut alueet kuin alla olevat)
14.3.2020 28.3.2020
Matkalla tai komennettuna Pohjois-Italian alueilla: Piemonte, Lombardia, Emilia-Romagna, Aosta Valley, Veneto tai Marche
9.3.2020 23.3.2020
Matkalla Kiinassa
(ei koske komennettuja)
18.2.2020 3.3.2020
Komennettuna Kiinassa Hubein maakunnassa
18.2.2020 3.3.2020

Suomen sisäisiä matkojen keskeytymisiä ei  korvata - eli jos Suomessa asuva vakuutettu on työmatkalla Suomessa ja haluaa keskeyttää työmatkan ja palata heti kotiinsa. Suomessa komennuksella olevien oleskelun keskeytyminen voidaan korvata kotimaihinsa edellyttäen, että hänen kotimaansa kehottaa häntä palaamaan.

Onko sinulla on kysymyksiä yrityksesi matkavakuutuksen suhteen? Asiakaspalvelumme palvelee chatissa ja numerossa +358 10 19 16 00.

Seuraamme tiiviisti viranomaissuosituksia ja pyrimme päivittämään tietoja niiden mukaisesti.

Päivitetty 18.3.2020