Korona ja yrityksen matkavakuutus

Mitä matkavakuutus ja komennusmatkavakuutus korvaavat, jos sairastut koronaan ennen matkaa tai sen aikana? 

Huomioi nämä ennen matkaasi

Koronavirus huolettaa – Näin yrityksen matkavakuutus korvaa

Matkan peruuntuminen tai keskeytyminen

 • Matkan peruuntuminen korvataan, jos vakuutettu tai hänen lähiomaisensa sairastuu koronaan ja tartunta on todettu terveydenhuollon ammattilaisen tekemällä virallisella testillä. 
 • Matkan peruuntuminen korvataan, jos vakuutetun asuinmaan viranomainen (UM) antaa matkakohteeseen kohdistuvan suosituksen tarpeettoman tai kaiken matkustamisen välttämisestä ja suositus ei ole ollut voimassa matkan varaamisen tai vakuutuksen hankkimisen hetkellä. Suosituksen tulee olla voimassa, kun matkalle lähtöön on aikaa 72 tuntia tai vähemmän. 
 • Matkan keskeytyminen korvataan myös, jos matkakohteeseen kohdistuu kesken matkaa vakuutetun asuinmaan tai kohdemaan viranomaisen antama kehotus poistua alueelta.

Sairastuminen koronaan matkan aikana

 • Matkavakuutus ja komennusmatkavakuutus korvaa hoitokulut, jos vakuutettu sairastuu matkalla koronaan.
 • Matkavakuutus korvaa vakuutetun siirron toiseen hoitopaikkaan tai kotimaahan (myös ambulanssilennon). 
 • Matkavakuutus korvaa, jos vakuutetun lähiomainen kuolee tai sairastuu vakavasti koronaan ja vakuutetun matka keskeytyy tästä johtuen. 
 • Kaikki matkavakuutukset korvaavat myös ylimääräiset matka- ja majoituskulut, jos viranomainen määrää koronaan sairastuneen henkilön eritykseen. 

 • Lue lisää yrityksen matkavakuutuksesta.Koronavirustesti

 • Matkavakuutus ja komennusmatkavakuutuskorvaa PRC-koronavirustestin, jo vakuutetulla on matkan aikana oireita ja testi tehdään sairauden toteamiseksi. 
 • Matkavakuutuksesta ei korvata ennen matkaa tehtäviä koronavirustestejä, jos tarvitset esim. negatiivisen testituloksen lennolle tai maahan pääsyn johdosta.

Koronavirusrokote

 • Matkavakuutuksesta ei korvata koronavirusrokotteita.

Haluatko kysyä jotain?

Laaja matkavakuutuksemme sisältää aina myös karanteeniturvan

 • Korvaamme karanteeniturvasta majoituskulut enintään 14 vuorokauden ajalta, jos vakuutettu joutuu matkan aikana ennalta arvaamattomasti viranomaisten asettamaan karanteeniin asuinmaansa ulkopuolella.
 • Turva on voimassa kaikkialla maailmassa.
 • Korvausta ei makseta, jos karanteeni on etukäteen tiedossa oleva, maahan tai alueelle pääsyn edellytyksenä oleva toimenpide.

Toimi näin, jos sairastut koronaan ennen matkaasi

Jos sairastut koronaan ennen matkan alkamista ja sairaus estää sinua pakottavasti lähtemästä matkalle, voit hakea korvausta matkavakuutuksestasi. Peru matka ja hae ensin hyvitystä matkanjärjestäjältä. Tee sen jälkeen meille vahinkoilmoitus niistä kuluista, joita matkanjärjestäjä ei hyvitä. Varaudu myös toimittamaan meille lääkärintodistus koronasairaudestasi.

6 vinkkiä työmatkallesi

 1. Ota käyttöön matkavakuutuskortti. Voit ladata sen puhelimeesi Työntekijän Omilta sivuilta.
 2. Tutustu Ifin matkavakuutussivuihin if.fi/travel.
 3. Tarkista työnantajaltasi matkavakuutuksesi laajuus. Ifin laaja matkavakuutus sisältää myös karanteeniturvan, joka korvaa odottamattomasta, viranomaisen määräämästä karanteenista johtuvat majoituskulut matkakohteessa (14 vrk).
 4. Matkustaessasi ulkomaille tarvitset koronarokotustodistuksen, jonka voit ladata tai tulostaa Omakanta-palvelusta.
 5. Tutustu maakohtaisiin matkustustiedotteisiin ulkoministeriön nettisivuilla.
 6. Tutustu, miten toimit, kun palaat matkalta Suomeen. Katso ohjeet kotiinpaluuseen Rajavartiolaitoksen nettisivuilta