Korona ja yrityksen matkavakuutus

Näin yrityksen matkavakuutus korvaa.

Koronavirus huolettaa – näin yrityksen matkavakuutus korvaa

Mitä matkavakuutus ja komennusmatkavakuutus korvaavat? 

Sairastuminen koronaan
Matkan peruuntuminen
  • Jos sairastut koronaan ennen matkan alkamista ja tämä sairaus estää sinua pakottavasti lähtemästä matkalle, voit hakea korvausta matkavakuutuksen perusteella. Peru matka ja hae ensin hyvitystä matkanjärjestäjältä. Tee sen jälkeen meille vahinkoilmoitus niistä kuluista, joita matkanjärjestäjä ei hyvitä. Varaudu toimittamaan meille lääkärintodistus koronasairaudestasi.

  • Matkan peruuntuminen korvataan myös silloin, jos kohdemaahan kohdistuu vakuutetun asuinmaan viranomaisen antama suositus tarpeettoman tai kaiken matkustamisen välttämisestä (esimerkiksi epidemiasta johtuen). Korvaamisen edellytyksenä on kuitenkin, että mainittu suositus tai rajoitus ei ole ollut voimassa matkan varaamisen eikä vakuutuksen hankkimisen hetkellä.

Ulkoministeriön ohjeistuksen mukaan tarpeetonta matkustamista ulkomaille tulee edelleen välttää. WHO luokittelee koronan pandemiaksi, joka tarkoittaa sen levinneen maailmanlaajuiseksi. 

Information in English

Suuryritysten ehdot saattavat poiketa, lue lisää ehdoista koskien suuryritysasiakkaitamme täältä: Lue lisää (In English)

  • Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut koronaviruspandemian keväällä 2020 ja Suomen ulkoministeriön suositus tarpeettoman matkustamisen välttämisestä maailmanlaajuisesti on ollut voimassa jo pitkään. Tästä syystä matkan peruuntumista kohdemaan koronavirustilanteen vuoksi ei enää korvata.
Koronavirustesti
  • Matkavakuutuksesta ja komennusmatkavakuutuksesta korvataan lääkärin lähetteellä tehtävä koronavirustesti. Tämä kuitenkin edellyttää, että sinulla on koronavirussairauteen viittaavia oireita ja olet jo lähtenyt matkalle eli sairastut matkasi aikana.

  • Matkavakuutuksesta ei korvata ennen matkaa tehtäviä koronavirustestejä, jos tarvitset esim. negatiivisen testituloksen lennolle tai maahan pääsyn johdosta.
Koronavirusrokote
  • Matkavakuutuksesta ei korvata koronavirusrokotteita.

  • Komennusmatkavakuutuksesta korvataan koronavirusrokote, jos vakuutuksenottaja on laajentanut vakuutuksen hoitokuluturvaa erillisellä lisäturvalla.
Haluatko kysyä jotain?

Autamme numerossa +358 10 19 16 00