Korona ja yrityksen matkavakuutus

Koronavirus huolettaa – näin yrityksen matkavakuutus korvaa

Ulkoministeriön ohjeistuksen mukaan tarpeetonta matkustamista ulkomaille tulee edelleen välttää. WHO luokittelee koronan pandemiaksi, joka tarkoittaa sen levinneen maailmanlaajuiseksi. 

Information in English

Suuryritysten ehdot saattavat poiketa, lue lisää ehdoista koskie nsuuryritysasiakkaitamme täältä: Lue lisää (In English)

Mitä matkavakuutus ja komennusmatkavakuutus korvaavat? 

Matkavakuutus ja komennusmatkavakuutus ovat normaalisti voimassa, jos sairastut tai loukkaannut matkalla. Korvaamme myös hoitokulut, jos sairastut koronaan matkallasi ja matkan peruuntumisesta aiheutuneet kustannukset, jos sairastut koronaan ennen matkalle lähtöäsi.

Emme korvaa kustannuksia, jos haluat peruuttaa tai keskeyttää matkasi ja syynä on koronavirustilanne. Tällainen tilanne olisi, jos esimerkiksi Virossa epidemiatilanne pahenisi, etkä enää halua lähteä matkalle. Tällöin pyydämme ottamaan yhteyttä matkanjärjestäjään.

Matkan peruuntumisen korvaaminen jos matkasi ajoittui välille 13.3.- 31.5.2020.

Korvaamme yritysasiakkaiden matkojen peruuntumiset Suomesta ulkomaille ja Suomessa, jos matkan alkaminen ajoittui välille 13.3.-31.5.2020. Matka on pitänyt varata viimeistään 12.3.2020 ja se on pitänyt perua 13.3. -26.3.2020 välisenä aikana. Katso alta taulukosta poikkeukset alueiden ja ajankohtien suhteen.

Matkavakuutus kattaa vain sen, mitä matkanjärjestäjä, lentoyhtiö, matkatoimisto, hotelli tai palveluntuottaja ei korvaa. Tarkista näiden tahojen muutos- ja peruutusehdot ja hae näiltä tahoilta korvaus ennen Ifin korvaushakemuksen tekemistä.

Jos lentoyhtiö on perunut lennon koronan takia tai kaupallisista syistä, tulee korvaus hakea kokonaisuudessaan lentoyhtiöltä, ei vakuutusyhtiöltä.

Miten korvaamme matkojen peruuntumiset?

Matkakohde Matka alkaa viimeistään Matkan pitää olla varattuna viimeistään Matka pitää peruuttaa 
Matkat Suomesta ulkomaille ja Suomessa (katso poikkeudet alla)
13.3. - 31.5.2020 12.3.2020 13.3. - 26.3.2020
Matkat Suomesta Pohjois-Italian seuraaville alueille: Piemonte, Lombardia, Emilia-Romagna, Aosta Valley, Veneto tai Marche
9.4.2020 9.3.2020 9.3. - 23.3.2020
Matkat Suomesta Kiinaan, Hongkongiin ja Macaohon
31.3.2020 7.2.2020 viimeistään 3.3.2020

Jos olet lähdössä matkalle myöhemmin yllä mainittujen ajankohtien jälkeen, peruuntumisesta ja keskeytymisestä ei saa korvausta. 

Jos olet perunut matkan jo aiemmin (ennen taulukossa mainittuja ajankohtia), korvausta jo perutusta matkasta ei makseta myöhemmin tulleiden muuta maailmaa koskevien ohjeiden mukaan.

Matkan keskeytymisen korvaaminen jos matkasi on keskeytynyt ennen 28.3.2020

Keskeytymisen korvattavuuden edellytyksenä on, että vakuutetun kotimaan viranomaiset ovat kehottaneet henkilöt palaamaan takaisin kotimaihinsa. Ulkomailta Suomeen palaaminen (kun kotimaa on Suomi) voidaan korvata silloin, jos keskeytyminen on ajoittunut Suomen Ulkoministeriön antaman kotiin palaamisen kehotuksen yhteyteen. Keskeytymisen kuluina korvataan ylimääräiset, kohtuulliset ja välttämättömät matkakulut vakuutetun pääsemiseksi takaisin kotimaahan.

Keskeytymiskuluina ei korvata keskeytymisen jälkeen aiheutuvia majoitus-, matka- tai muita kustannuksia. Näitä on voinut aiheutua esimerkiksi siitä, että komennettu on joutunut järjestämään itselleen tilapäisen majoituksen palatessaan kotimaahan. Paluumatkaa takaisin kohteeseen ei myöskään korvata.

Keskeytymisturvaa ei sovelleta takautuvasti eli vakuutetun henkilön on pitänyt olla matkalla/komennuksella alla olevassa taulukossa mainittuna ajankohtana. Evakuointi- ja keskeytymisturva ei ole voimassa koronan osalta, jos alla mainituille alueille matkustaa taulukossa mainitun matka-ajankohdan jälkeen.

Miten korvaamme matkojen keskeytymiset?

Matkakohde Matka-ajankohta Alueelta pitää poistua viimeistään,
jotta keskeytymisturva on voimassa
Matkalla tai komennettuna ulkomailla (muut alueet kuin alla olevat)
14.3.2020 28.3.2020
Matkalla tai komennettuna Pohjois-Italian alueilla: Piemonte, Lombardia, Emilia-Romagna, Aosta Valley, Veneto tai Marche
9.3.2020 23.3.2020
Matkalla Kiinassa
(ei koske komennettuja)
18.2.2020 3.3.2020
Komennettuna Kiinassa Hubein maakunnassa
18.2.2020 3.3.2020

Suomen sisäisiä matkojen keskeytymisiä ei korvata. Suomessa komennuksella olevan henkilön matkan keskeytyminen ja paluu kotimaahan voidaan korvata edellyttäen, että hänen kotimaansa on kehottanut häntä palaamaan ja Suomesta poistuminen on tapahtunut viimeistään 28.3.2020.

Onko sinulla on kysymyksiä yrityksesi matkavakuutuksen suhteen?

Asiakaspalvelumme palvelee chatissa ja numerossa 010 19 16 00.

Päivitetty 8.7.2020