Toimintaohjeita vahingon sattuessa matkalla

Tapaturma tai sairaus ulkomailla

Jos tarvitset lääkäriä ulkomailla, soita +358 10 19 16 99 tai ota yhteyttä työnantajasi valitsemaan yhteistyökumppaniin. He neuvovat lähimmän suositellun klinikan ja voivat tarvittaessa järjestää maksusitoumuksen hoitoa varten.

Ole valmiina ilmoittamaan seuraavat tiedot:

  • sairastuneen tai loukkaantuneen syntymäaika tai henkilöturvatunnus
  • vakuutusnumero (tarkista vakuutuskortista, Työntekijän omilta sivuilta tai työnantajaltasi)
  • mitä on tapahtunut, missä ja milloin
  • hoitopaikka ja sen yhteystiedot
  • omat yhteystietosi

Ellet ole ottanut yhteyttä yhteistyökumppaniimme, sinun tulee maksaa tutkimusten ja hoidon kustannukset itse. Osta lääkärin määräämät lääkkeet apteekista ja hae korvausta maksamistasi kuluista.

Voit näyttää vakuutuskorttisi klinikalla ja he voivat mahdollisesti ottaa suoraan yhteyttä yhteistyökumppaniimme laskutusta varten.

Jos sinulla on Kelan myöntämä eurooppalainen sairaanhoitokortti (EHIC) ja menet julkiseen sairaalaan Euroopassa, näytä korttia sairaalassa ja saat hoidon samaan hintaan kuin paikalliset.  

Ota talteen kaikki kuitit, laskut ja muut asiaan liittyvät paperit.

Matkan keskeytyminen tai kotiinkuljetus

Jos et pysty matkustamaan kotiin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti tai lääkärin mielestä tarvitset erikoiskuljetuksen, ota yhteyttä yritysasiakkaiden korvauspalveluun +358 10 19 16 00

Matkatavaravahinko ja matkatavaran viivästyminen

  • Ilmoita viipymättä kuljetuksessa vahingoittuneista, viivästyneistä tai kadonneista tavaroista kuljetusyhtiölle (esim. lentoyhtiö tai junayhtiö) ja hae heiltä ensisijaisesti korvaukset.
  • Jos matkatavaroita on varastettu tai on tapahtunut muu rikos, tee rikosilmoitus paikalliselle poliisille ja pyydä itsellesi jäljennös.
  • Säilytä ostokuitit, jos menomatkalla joudut ostamaan välttämättömyystarvikkeita viivästyneiden matkatavaroiden vuoksi.
  • Hae korvausta

Kuolemantapaus

Ota pikaisesti yhteyttä +358 10 19 16 99, jotta saamme paikallisen kumppanin auttamaan kaikissa käytännön asioissa, he järjestävät vainajalle kuljetuksen kotimaahan ja neuvovat tarvittavissa asioissa.

Vastuu- tai oikeusturvavahinko

Ota heti yhteys vahingon tapahduttua korvauspalveluumme. Vahingon korvaamisesta tekemäsi sopimus ei sido vakuutusyhtiötä.

Tärkeitä yhteystietoja matkailijalle

Matkahätäpalvelu

Puh. +358 10 19 16 99

Ulkoasiainministeriön 24h päivystys

Puh. +358 9 160 55 555

Yritysasiakkaiden korvauspalvelu

Puh. +358 10 19 16 00
Katso aukioloajat

Fax +358 10 514 1811
personal@if.fi

Yritysasiakkaiden matkatavaravahingot

Puh. +358 10 515 8203
Katso aukioloajat

luggage.claims@if.fi