Dronevakuutus

Dronevakuutus on EU-asetuksen mukainen vastuuvakuutus, jonka tarjoamme asiakkaillemme toiminnan vastuuvakuutuksen lisäturvana kauko-ohjattaville ilma-aluksille eli droneille.

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta
Lomake lähetetään...

Dronevakuutus Ifin vastuuvakuutusasiakkaille

Myönnämme toiminnan vastuuvakuutusasiakkaillemme lisäturvana dronevastuuvakuutuksen. Suosittelemme toiminnan vastuuvakuutusta kaikille yrityksille toimialasta riippumatta. Toiminnan vastuuvakuutus kattaa yrityksesi toiminnallaan aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot ja toimii myyntivalttina uusasiakashankinnassa.

Mitä dronevakuutus sisältää?

Dronevakuutuksesta korvataan vahinko, josta vakuutuksenottaja on voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa kauko-ohjattavan ilma-aluksen omistajana, haltijana tai käyttäjänä.

 • korvauksen maksimimäärä 1 000 000 euroa
 • 15 % alennuksen Insta ILS Oy:n miehittämättömän ilmailun verkkokurssista. Puolitamme omavastuun kurssin suorittaneilta yrityksiltä kauko-ohjattavien alusten vastuuvahingoissa.

Rajoitukset

 • lentoonlähtömassa enintään 25 kg
 • kattaa vain näköyhteyteen perustuvan toiminnan (VLOS)

Dronevakuutuksen esimerkkejä

Esimerkki 1: Yritys kuvasi dronen avulla materiaalia televisiolähetykseen festariyleisön yläpuolella Traficomin ohjeistusta noudattaen. Kopteria liikuteltiin paljon, jotta saatiin useita eri kuvakulmia. Liikuttelu löysäsi kameran kiinnitystä, ja kamera putosi yleisön joukkoon. Yksi henkilö sai kamerasta osuman oikeaan hartiaansa ja hän joutui sairaalaan tikattavaksi. Kamera tuhoutui pudotuksessa täysin. Yrittäjän ottamasta Ifin dronevakuutuksesta korvattiin henkilön sairaalakustannukset, mutta kameran vaurioitumista ei korvattu.

Esimerkki 2: Maanviljelijä halusi maatilaltaan ilmakuvia ja hän tilasi yrityksen suorittamaan dronekuvauksen. Kun drone saatiin ilmaan, elektroniikkahäiriö aiheutti kaikkien roottorien pysähtymisen. Kopteri putosi yrityksen pakettiauton päälle, ja kimposi siitä edelleen maanviljelijän henkilöauton päälle, aiheuttaen lommoja kumpaankin autoon. Yrittäjän ottama Ifin dronevakuutus korvasi maanviljelijän autoon tulleiden lommojen korjauksen, mutta kopteria tai yrittäjän omaan autoon tulleita lommoja vastuuvakuutus ei korvannut. 

 • Ilmoittaudu dronetoimijarekisteriin

  Muista rekisteröityä drone-operaattoriksi ja ilmoittaa itsesi uuteen dronetoimijarekisteriin. Uuden dronelain myötä Suomalaisille dronejen käyttäjille uudistus tuo velvollisuuden rekisteröityä dronetoimijarekisteriin. 

  Droneja käyttävät ammattilaiset
 • Dronen lennättäminen kielletty?

  Suomessa on useita ilmilulta kiellettyjä alueita, joissa dronen lennättäminen on kielletty. Tarkista Traficomin sivuilta, missä droneja ei saa lennättää.

  Lue lisää lentokieltoalueista
 • Dronen lennättämisen säännöt

  EU:n dronelennättämisen uusi asetus astui voimaan 31.12.2020. Tutustu turvalliseen drone- lennättämiseen ja sääntöihin Traficomin sivuilla.

  Tutustu ohjeisiin