Työeläkevakuutukset

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Meidän kauttamme saat myös Varman myöntämät yrittäjän ja työntekijöiden eläkevakuutukset.

Yleistä Työeläkevakuuttamisesta

Suomessa työeläkevakuuttaminen on järjestetty yksityisten vakuutuslaitosten kautta, jotka hoitavat sosiaalivakuutukseen kuuluvan työeläkevakuutuksen. Eläke on haettava etuisuus ja verotettavaa tuloa. Työeläkevakuutuksen tarkoitus on turvata toimeentulo erilaisten riskien aiheuttamien pitkäaikaisten vahinkojen, kuten työkyvyttömyyden varalta. Me Ifillä hoidamme yritysten työeläkevakuuttamisen kumppanimme Työeläkeyhtiö Varman TyEL- ja YEL-vakuutusten piiriin.  

Työntekijöillesi TyEL

TyEL:n (työntekijän eläkelain) mukaan vakuutetaan kaikki yksityisen sektorin työsuhteessa tehty työ työalasta tai työsuhteen kestosta riippumatta. Sinun on työnantajana huolehdittava työntekijäsi eläketurvan järjestämisestä tekemällä vakuutushakemus Varmaan palkanmaksun alkamisesta seuraavan kuukauden aikana. TyEL:n mukaan vakuutetaan, kun

  • ​työ tehdään työsuhteessa
  • työntekijä on 17–67 -vuotias
  • työstä maksettu palkka on vähintään 58,51 euroa/kk vuonna 2017.

Lisätietoa TyEL-vakuuttamisesta

Määräaikaisille työntekijöille

Jos palkkaat yritykseesi vain määräaikaiseen työsuhteeseen työntekijän, jonka palkkasumma alittaa 6 kk:n ajalta 8 238 euroa, olet ns. tilapäinen työnantaja. Voit hoitaa kätevästi tilapäisen työntekijän vakuuttamisen ja vakuutusmaksun maksamisen Varman Pesti-verkkopalvelussa.

Siirry Pesti-palveluun

Yrittäjälle YEL

Sinun on otettava yrittäjätoimintasi ajalle yrittäjän eläkelain (YEL) mukainen vakuutus. YEL-vakuutuksesta karttuu YEL-eläkkeesi, ja vakuutuksessa vahvistetut työtulot vaikuttavat myös yrittäjän muuhun sosiaaliturvaan. YEL-vakuutusta et voi korvata vapaaehtoisilla eläkevakuutuksilla.

Yrittäjä, kuulut YEL-vakuutuksen piiriin, jos

  • ​olet 18 - 69-vuotias. Vakuuttamisvelvollisuutesi alkaa 18 vuoden iän täyttämistä seuraavan kuukauden alusta ja päättyy sen kuukauden lopussa, jolloin täytät 70 vuotta.
  • asut Suomessa
  • työskentelet yrityksessäsi
  • toimit yrittäjänä yhtäjaksoisesti vähintään 4 kuukautta
  • et kuulu saman toiminnan perustella muun eläkelain piiriin
  • työtuloksesi arvioidaan vähintään 7 645,25 euroa vuonna 2017.

Lisätietoa YEL-vakuuttamisesta

Oletko perustamassa yritystä?

Siinä tapauksessa suosittelemme, että käyt tutustumassa uuteen sivustoon onnistuyrittäjänä.fi​, jonka olemme perustaneet yhdessä Varman ja Nordean kanssa. Sieltä saat hyvät ohjeet ja neuvot yrityksen perustamisen eri vaiheisiin.


Varman lisäpalvelut

Yrittäjän laskuri

Huomaat pienten asioiden isot vaikutukset omaan sosiaaliturvaasi.

Työhyvinvointi

Työkaluja yrityksen työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Toimitilat

Yhtenä Suomen suurimpana kiinteistönomistajana tarjoamme monipuolisen valikoiman vuokrattavaa toimisto-, liike-, sekä tuotanto- ja varastotilaa. ​​​​​​​​