Elbilsförsäkring

Se priset på en elbilförsäkring. Vår bilförsäkring uppfyller nu bättre elbilsförarnas behov.

 • Bilförsäkring för elbilar

  Försäkringen täcker drivbatterierna och laddkabeln, precis som alla andra delar av bilen. Din laddstation för hemmaladdning ingår i Ifs omfattande hemförsäkring.

 • If fungerar när elen tar slut

  Du får tillgång till rådgivning dygnet runt, och kasko ersätter också bogsering till närmaste laddstation.

 • Pris enligt körsträcka

  Du gynnas också av andra fördelar med vår bilförsäkring, såsom flexibel prissättning och rejäla bonusar.

Modern bilförsäkring för elbilsförare

När du tecknar en elbilsförsäkring får du Ifs normala personbilsförsäkring, som vi har utvecklat vidare för att bättre möta önskemålen från elbilsägare.

När du väljer Ifs bilförsäkring kan du lita på att den tar hänsyn till elbilsförarnas behov, även i detaljer i försäkringsvillkoren. Vi är väl förtrogna med riskerna med elbilar och vi väljer också noggrant ut verkstadspartner som känner den senaste tekniken.

Trafikförsäkring för elbil

Trafikförsäkringen är obligatorisk för alla fordon som används i trafik. Trafikförsäkringen säkerställer att alla som skadats i en trafikolycka får vård och ersätter den oskyldiga partens egendomsskador.

Det är bra att komma ihåg att trafikförsäkringen inte ersätter skador på din elbil, om du själv är skyldig till skadan eller om skadan exempelvis inträffat i samband med parkering eller under förvar. Det lönar sig därför att överväga att ta en kaskoförsäkring för elbilen.

Kaskoförsäkring för elbil

Kaskoförsäkringen är en frivillig försäkring som kompletterar den obligatoriska trafikförsäkringen. Kaskoförsäkringen ersätter skador på din elbil. Vår kaskoförsäkring omfattar två alternativ: förmånligare delkasko och mer omfattande helkasko.

Om du har en renodlad elbil, ersätter alla våra kaskoförsäkringar bogsering av bilen till närmaste laddstation i Finland och i de övriga nordiska länderna samt inom EU och EES.

Pris på elbilsförsäkring enligt körsträcka

Vår konkurrenskraftiga prissättning bygger på vår djupgående analys av riskerna. Därför beror priset på försäkringen för en elbil på faktorer som din ålder, bostadsort, bilens egenskaper och den körsträcka du uppskattar på årsbasis.

Vi belönar dig med snabbt ökande bonus på trafikförsäkringen för skadefria år. Redan fem skadefria år resulterar i full 80 % bonus och bonusskydd. Dessutom får du alltid genast full 80 % bonus på kaskoförsäkringens kollisionsskydd.

Beräkna priset på din elbilsförsäkring

Högklassiga och hållbara reparationer

Som ett nordiskt försäkringsbolag har If stor erfarenhet av och information om reparation av skador på elbilar.

Att reparera en elbil kräver mer kompetens än vanligt, varför vi kräver att våra reparationspartner följer de senaste kvalitets- och arbetssäkerhetsstandarderna i branschen.

Våra reparationspartner har också förbundit sig till hållbarhetsprincipen.

Läs mer om våra reparationspartner

Din elbil förtjänar den mest kompetenta försäkringsgivaren

Vi har redan försäkrat över 100 000 elbilar i Norden under de senaste 15 åren. Det är därför vi hävdar att vi känner till elbilar och hur man försäkrar dem bättre än många andra. Se svar på vanliga frågor nedan.

 • Om din elbil redan är försäkrad hos oss gäller de nya egenskaperna även din nuvarande bilförsäkring.
 • Du kan försäkra en elbil eller en personbil som drivs med vilket drivmedel som helst även på vår bilförsäkringssida.
 • När du överväger att byta bil, ta upp registreringsnumret på bilen som är till salu. I vår webbutik kan du enkelt kontrollera priset på försäkringen i förväg.
 • Om du tänker försäkra en skåpbil eller husbil, ta då del av de separata försäkringarna för dem.

Vanliga frågor

Vad täcker elbilsförsäkringen?

När du väljer helkasko, som vann en jämförelse i konsumenttidskriften Kuluttaja, eller den förmånligare delkasko, inkluderas du i Ifs förmånsprogrammet.

Helkasko Delkasko Trafik
Ingår Ingår Ingår
Ingår inte Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte

Du kan komplettera din försäkring med tilläggsskydd

Det är värt att överväga Inlösningsskydd för elbilen som ett ekonomiskt ryggstöd. De som kör mycket gynnas särskilt av glasskydd och hyrbilstjänst.

Helkasko Delkasko Trafik
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte