Huvudmeny

Djurförsäkring

Genom vårt sommarerbjudande får du tillgång till ett obegränsat antal mobilveterinärbesök som djurförsäkringskund. Läs mer om förmånen på försäkringssidorna.

Djurförsäkring, dvs. försäkring för sällskapsdjur ger skydd för sällskapsdjuret livet ut. Djurets försäkring omfattar vård- och läkemedelskostnader. Hos If får du dessutom ersättning för de minsta veterinärbesöken.

Det lönar sig att teckna en försäkring som redan börjar gälla när djuret är litet. Så här säkerställer du att djuret är genast försäkrat och att du således undviker begränsande villkor.

Välj det sällskapsdjur du vill försäkra och läs mer om våra djurförsäkringar.

Varför köpa djurförsäkring från If?

 1. Enkel självrisk i djurförsäkringen 
  I katt- och hundförsäkringen är självrisken 35 % och i hästförsäkringen är den 25 %. Det här innebär att du också får ersättning för de allra minsta veterinärkostnaderna. 
 2. Djurförsäkringens rehabiliteringsskydd
  Tack vare fysikalisk vård återhämtar sig djuret snabbare från skador. Ju mer du rör på dig med djuret och sysselsätter det aktivt, desto större är risken att djuret utsätts för besvär i stöd- och rörelseorganen.
 3. Snabb och enkel skadehantering
  Vi handlägger 90 % av skadeanmälningarna som gäller djurförsäkringar inom ett dygn, varför du får ersättningen snabbt på kontot.
 4. Direktersättning hos samarbetskliniker
  Direktersättningen som ingår i Ifs djuförsäkringar underlättar besök hos veterinären, eftersom kliniken ansöker om ersättning på dina vägnar. Läs mer.
 5. Prova på mobilveterinärtjänst utan kostnader
  Mobilveterinären betjänar dig via videosamtal. När din katt, hund eller häst har Ifs djurförsäkring, bjuder vi på tre kostnadsfria besök hos mobilveterinären år 2020.

Djurförsäkringens pris

Du kan skräddarsy djurets försäkring efter eget behov genom att ändra försäkringsbelopp och skydd. Priser kan du jämföra enkelt och direkt i webbutiken.

På djurförsäkringens pris inverkar bl.a. djurets ras, eftersom varje ras har olika sjukdomsrisker. Därtill inverkar djurets ålder och försäkringstagarens hemort på priset.

Hur köper jag en djurförsäkring?

För katt eller hund köper du försäkring enkelt via webbutiken, som har öppet dygnet runt. Om du matar in djurets uppgifter i prisräknaren ser du försäkringens pris genast. I samband med prisräkningen binder du dig inte till något, utan du kan fundera över köpbeslutet i lugn och ro. 

Hästens försäkring går snabbt att ordna om du kontaktar vår kundservice, som har öppet varje dag.

Mitt djur har skadats, vad ska jag göra?

Du kan anmäla djurskada på Mina sidor när som helst. Läs anvisningar för hur du kan göra skadeanmälan.

Prova på If Mobil -appen, där du gör skadeanmälan behändigt med mobilen.

Vilka djur kan jag försäkra?

Vi erbjuder djurförsäkringar för katter, hundar och hästar.