Vindrutan behöver repareras

Du får snabbast hjälp genom att kontakta en glasreparationsverkstad

Reparationsverkstaden kontrollerar din försäkring och anmäler skadan för din räkning. Du behöver inte göra skadeanmälan eller kontakta If på förhand.

Glasreparationsverkstad

Pilkington
InCar
Carglass

Vi står till tjänst dygnet runt

Ring 010 515 8131

Har du redan betalat något själv?

Gör skadeanmälan på Mina sidor.

Om din kaskoförsäkring inkluderar Glasskydd, ersätter vi stenskott i glasrutan. Vi betalar reparationen i sin helhet, utan självrisk.

Om rutan måste bytas ut, betalar du endast självrisken. Du kan inte använda pengarna på If Självriskkonto för att minska självrisken vid en glasskada. Ersättning från Glasskyddet sänker inte din bonus.

Om din kaskoförsäkring inkluderar Hyrbilstjänst, ordnar reparationsverkstaden vid behov också med en ersättande bil för din räkning.

Anvisningar och information om reparation av bilens glasruta

 1. Om möjligt, skydda sprickan genast med tejp för att förhindra att det kommer in smuts.

 2. Kontakta direkt InCar-, Pilkington- eller Carglass-kedjan. De
  • kontrollerar försäkringsskyddet och självrisken för din bil
  • uppskattar om glasrutan kan repareras eller om den måste bytas ut
  • reserverar en tid för reparation eller byte och
  • fakturerar If direkt.
 3. Du behöver inte nödvändigtvis kontakta If eller göra skadeanmälan via Mina sidor.

 4. Om din bilförsäkring inkluderar Glasskydd, drar vi inte av självrisken från reparationsfakturan. Om rutan måste bytas ut, betalar du endast självrisken till reparationsverkstaden. Självrisken är vanligen 200 euro. Du kan inte använda pengarna på If Självriskkonto för att minska självrisken vid en glasskada. När bilen har Glasskydd, inverkar skadan inte på bonusen.

 5. Om försäkringen för din bil inkluderar Hyrbilstjänst, ordnar vår samarbetsverkstad vid behov också med en ersättande bil för din räkning för den tid som glasrutan byts ut.

Du hittar din försäkring på Mina sidor.

Om ditt fordon har en märkesförsäkring: Volvia, Ford, Nissan, BMW, Mini, Subaru, Toyota eller Lexus,  kontakta utan dröjsmål en auktoriserad märkesverkstad. Också de kontrollerar försäkringsskyddet och självrisken för din bil, uppskattar om glasrutan kan repareras eller om den måste bytas ut, reserverar en tid för reparation eller byte och fakturerar If direkt. Du behöver inte kontakta If eller göra skadeanmälan via Mina sidor.