Kiinteistön huolenpitotarkastus

Kutsu avuksesi rakennusalan asiantuntija. Hän käy tutustumassa kiinteistöösi ja auttaa huolehtimaan, että kaikki on kunnossa. Saat ajantasaisen yleiskuvan kiinteistön kunnosta sekä vinkkejä sen ylläpitoon. Tarjoamme huolenpitotarkastuksen taloyhtiöille ja kiinteistömuotoisille asuinrakennuksille osana laajaa kiinteistövakuutusta​. Tarkastuksen toteuttaa kumppanimme Anticimex.

Huolenpitotarkastuksen tilauslomake

Miksi?

 • Huolto- ja ylläpitotarpeiden ennakointi auttaa välttämään pitkän aikavälin kustannuksia
 • Selkokielinen ja käytännönläheinen yleiskuva kiinteistösi kunnosta​
 • Hyödyllinen työkalu tehokkaaseen päätöksentekoon huolto- ja korjaustöiden suunnittelussa​

Hyvin hoidettu taloyhtiö on yhteinen etu. Huolenpitotarkastus auttaa huolehtimaan kiinteistöstä ja torjumaan vahinkoja. Yksittäisen tarkastuksen tietoja ei käytetä korvattavuuden arviointiin tai vakuutusmaksun määrittämiseen.

Mikä?

Huolenpitotarkastus tarjoaa säännöllisen terveys­tarkastuksen kiinteistöllesi. Se auttaa torjumaan vahinkoja ja löytämään paikat, jotka saattavat vaatia huoltoa tai korjausta joko nyt tai lähivuosina.

Tarkastuksen voi tilata taloyhtiön hallituksen jäsen, isännöitsijä tai muu henkilö, jolla on nimenkirjoitus­oikeus.

Huolenpitotarkastus on maksuton etu ja se sisältyy aina laajan turvan valinneiden kiinteistövakuutus­asiakkaidemme vakuutukseen.

Miten?

Tarkastuksen toteutus

 • Näin se käy

  Huolenpitotarkastuksessa käydään läpi taloyhtiön yhteisiä tiloja, kiinteistön ulkopuolta sekä valittuja asuntoja. Rakennusalan asiantuntija tarkastaa vahingontorjunnan kannalta kriittiset paikat, kuten märkätilat, keittiöt, vesipisteet, tekniset tilat, vesikaton ja julkisivun.

  Huolenpitotarkastuksen yhteydessä käydään tyypillisesti 3–5 asunnossa. Pienemmissä rivitaloyhtiöissä ehditään yleisten tilojen määrästä riippuen katsoa läpi jopa kaikki asunnot, jos yhtiö näin toivoo.

  Tilauksen voi tehdä nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö. Tyypillisesti taloyhtiöissä tilauksesta päättää taloyhtiön hallitus ja tilauksen tekee joku hallituksen jäsenistä.

  Tule mukaan

  Käynnille voi tulla mukaan kuuntelemaan ja oppimaan rakenteiden kunnosta. Esim. asukasisännöitsijä tai hallituksen puheenjohtaja voi hyötyä tarkastuskierrokseen osallistumisesta. Osallistuminen ei ole pakollista eikä muuta tarkastusraportin sisältöä.

  Huolenpitotarkastukseen ei kuulu rakenteiden avaamista tai kosteusmittausta, mutta asiantuntija suosittelee jatkotutkimuksia, jos niille vaikuttaa olevan tarvetta.

  Tarkastuskäynnin jälkeen

  Huolenpitotarkastuksen jälkeen taloyhtiö saa sähköisesti toimitetun raportin, johon rakennusasiantuntija on kirjannut tekemänsä havainnot.

  Kun tarkastuskäynti on ohi ja olet vastaanottanut raportin, rakennusalan asiantuntija on käytettävissäsi vastaamaan kaikkiin raportista nousseisiin tai muihin rakennuksen kunnossapitoon tai vahinkojen ennaltaehkäisyyn liittyviin kysymyksiin.

 • Rakennusasiantuntijat

  Huolenpitotarkastuksen toteuttavat Anticimexin rakennusasiantuntijat. Anticimex on Ifin kumppani ja he tarjoavat vastaavia tarkastuksia myös Ifissä vakuutetuille omakotitaloille.​

  Anticimex on kansainvälinen tuhoeläinhallinnan, rakennetun ympäristön ja elintarvikehygienian palveluyritys. Emoyhtiö Anticimex International AB perustettiin vuonna 1934 Ruotsiin, mistä sen toiminta on laajentunut jo 16 maahan Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Aasiassa ja Australiassa.

  Anticimex yhdistetään konsernina useimmiten tuholaistorjuntaan, mutta perinteisten ja digitaalisten tuhoeläinhallinnan palveluiden lisäksi Anticimex tarjoaa myös kiinteistön tarkastamisen ja vahingontorjunnan palveluja kaikissa pohjoismaissa.

 • Raportti

  Raportti lisää taloyhtiön hallituksen tietoisuutta siitä, mitä kiinteistön kunnosta on tiedettävä voidakseen täyttää hallituksen jäsenen velvollisuudet ja vastuut.

  Tarkastusraportissa käytetään symboleja, jotta on helppo nähdä, mitä kiinteistön kunnossapidossa tulisi priorisoida:

  Toimenpiteitä suositellaan välittömästi, havaittu jo alkanut vahinko​
  Toimenpiteitä suositellaan, mutta ei akuutisti ​
  Kaikki vaikuttaa olevan hyvin, ei tarvetta toimenpiteille​
  Rakennusosaa ei voitu tarkastaa tai arvioida luotettavasti​

  Parhaimmillaan raportin avulla vältetään kalliita yllätyksiä, kun korjaus- ja huoltotoimenpiteet on priorisoitu oikein.

  Huolenpitotarkastus ei korvaa kuntoarviota eikä pitkän tähtäimen suunnitelmaa, mutta täydentää niitä ja varmistaa, että yhtiöllä on säännöllinen katsaus kiinteistön kuntoon. Tarkastusraporttia voi myös käyttää tukena, kun tehdään kunnossapitotarveselvitystä yhtiökokousta varten.​

 • Valmistautuminen

  Huolenpitotarkastuksen keskimääräinen kesto on 5 tuntia, mutta aika vaihtelee kiinteistön koosta riippuen.​ Käynnin aikana käydään läpi yleiset tilat sekä tyypillisesti 3–5 asuntoa.

  • Varmista, että paikalla on kiinteistön edustaja päästämässä Anticimexin asiantuntijan sisälle yleisiin tiloihin ja asuntoihin.
    
  • Ilmoita asukkaille ja osakkeenomistajille huolenpitotarkastuksesta etukäteen.
    
  • Varmista vapaa pääsy ylä- ja alapohjarakenteiden tarkastusluukuille ja että ne aukeavat vaivattomasti. Näin vesikaton ja yläpohjan kunto voidaan tarkastaa.​
    
  • Tarkastusta tekevän käytössä tulee olla kiinteät ja turvalliset tikkaat. Kulkuun voidaan vaihtoehtoisesti käyttää nojatikkaita, kunhan ne on varustettu yläpäästä turva- tai huoltokoukulla ja alapäästä piikeillä tai tikasjalustalla.​
    
  • Märkätiloja voi käyttää normaalisti ennen huolenpitotarkastusta, mutta suosittelemme puhdistamaan lattiakaivot ja kuivaamaan lattiat.
    
  • Tarkastettavien asuntojen allaskaapit on hyvä tyhjentää valmiiksi huolenpitotarkastusta varten, jotta asiantuntija näkee vesiputkien, viemäreiden ja kodinkoneiden liitokset. Näin käynti sujuu mahdollisimman mutkattomasti.
    
  • Vapaana liikkuvat lemmikit (koirat ja kissat) tulee pitää kytkettynä, jotta nelijalkaiset kaverit eivät tule tarkastuksen tielle.

Lue lisää huolenpitotarkastuksen suorittavasta Anticimexistä

Puhelinpalvelu

Rakennusteknistä neuvontaa

Huolenpitotarkastuksen puhelinneuvonta numerossa 0207 495 800 auttaa arkisin klo 8–16.

Anticimexin rakennusasiantuntijat neuvovat rakentamiseen ja kiinteistön kunnossapitoon liittyvissä asioissa. Neuvonnasta, selvitystöistä ja ohjeista ei peritä maksua.*

Samasta numerosta saat vastauksia myös huolenpitotarkastukseen tai raporttiin liittyvissä kysymyksissä.

*Operaattori perii puhelusta maksun. Puhelun hinta on vain 8,35 senttiä / puhelu + 16,69 senttiä / minuutti.​

Vaikuttaako huolenpitotarkastus vakuutusturvaani?

Pyydä vakuutustarjous