Päävalikko Siirry sisältöön

Jo yli kolmannes sähköautoilijoista valitsee Ifin – autovakuutus uudistui sähköautoilijoiden tarpeisiin sopivaksi

05.24.2022, 04.00

Pohjoismaisena vakuutusyhtiönä Ifillä on kokemusta sekä sähköautoilun vakuuttamisesta että riskeistä jo 15 vuoden ajalta. If uudisti autovakuutustaan ja kysyi asiakkailta, millaisia huolenaiheita heillä on sähköautoiluun liittyen. Asiakkailta saadun palautteen ja yhtiön laajan kokemuksen avulla autovakuutus on nyt viritetty sähköautoilijoiden tarpeisiin sopivaksi.

Sähköauto kytketään lataukseen.

If on vakuuttanut jo yli 100 000 sähköautoa Pohjoismaissa. Vastaavaa kokemusta ei Suomessa löydy muilta vakuutusyhtiöiltä.

Ifin toimintamaista Norjassa autoliikenteen sähköistyminen on vuosia Suomea edellä. Tammi-huhtikuussa Norjassa myytävistä uusista henkilöautoista jo yli 80 prosenttia oli täyssähköisiä. Ruotsissa osuus oli 27 prosenttia. Suomessa ensirekisteröinneistä alkuvuonna on ollut täyssähköautoja 14 prosenttia.

Huhtikuussa Suomessa rekisteröitiin 500 uutta sähköautoa yksityishenkilöiden käyttöön. If vakuutti niistä yli kolmanneksen (34,8 prosenttia).

- Olen iloinen, että Ifiin luotetaan sähköautojen vakuuttajana. Jatkossa pystymme palvelemaan sähköautoilevia asiakkaitamme entistä paremmin, kommentoi Ifin ajoneuvovakuutuksista vastaava johtaja Eero Färkkilä.

Turvaa tien päällä, jos sähkö loppuu kesken

Ennen autovakuutuksen uudistamista If selvitti nykyisten ja potentiaalisten sähköautoilijoiden suurimpia huolenaiheita asiakaskyselyllä.

 Huolenaiheista yleisin oli sähkön loppuminen kesken ajon. Tähän vastataksemme laajensimme kaskojemme hinausturvan koskemaan myös latauksen loppumista, kertoo Färkkilä.

Jatkossa Ifissä vakuutetulle sähköautoilijalle korvataan hinaus lähimmälle latauspisteellä Suomessa, muissa Pohjoismaissa sekä EU- ja ETA-alueella.

Toinen suuri sähköautoiluun liittyvä huoli liittyi lataamisen ja akkuihin. Akut kuuluvat Ifin kaskovakuutuksiin, joten niiden vahingot korvataan kolareissa ja muissa vahinkotilanteissa muiden osien tapaan. Myös latausjohto sisältyy vakuutukseen. Kotilatausasema puolestaan kuuluu Ifin laajaan kotivakuutukseen.

Huolella valitut korjauskumppanit

Ifillä on pitkän vakuuttamiskokemuksen myötä hyvä käsitys sähköautojen riskeistä. Korjauskumppaneiksi on siitä syystä valittu uuden teknologian hyvin tuntevia liikkeitä.

 Tiedämme, millaisia sähköautojen riskit ovat ja niiden korjaamiseen tarvitaan tietynlaista osaamista. Edellytämme korjauskumppaneiltamme alan uusimpien laatu- ja turvallisuusstandardien noudattamista. He ovat myös sitoutuneet kestävän kehityksen periaatteisiin, Färkkilä kertoo.

Kaikki uudet ominaisuudet sisältyvät 21.5.2022 alkaen kaikkiin Ifin vanhoihin ja uusiin henkilöautojen kaskovakuutuksiin.

Lue lisää:

Sähköauton vakuutus

Sähköauton lataaminen

Suomalainen valitsisi sähköauton, jos hinnalla ei olisi väliä

Mediayhteydet

Tavoitat Ifin viestinnän ma-pe klo 9-16.

Outi Kärkkäinen
Viestintäpäällikkö
Puhelin: 010 514 1962
Sähköposti: outi.karkkainen@if.fi

Jos teet ilmoitusmyyntiä tai tarvitset Ifin logoa, lähetä sähköpostia osoitteeseen markkinointi@if.fi.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa