Työtapaturmien ja ammattitautien ennaltaehkäisy

Suomessa sattuu vuosittain noin 120 000 työtapaturmaa tai ammattitautia. Vahingoista noin 70 % sattuu miehille ja noin 30 % naisille.
Se tarkoittaa, että vuoden jokaisena päivänä 230 miestä ja 98 naista loukkaantuu työtapaturmassa tai hänellä todetaan ammattitauti. Montako näistä sattuu sinun yrityksessäsi?

Teemme työtapaturmavakuuttamisesta läpinäkyvää

If Osuva on huoleton työtapaturma- ja ammattitautivakuutus, jossa saat juuri sinun yrityksesi riskinkantokyvylle sopivan ratkaisun.

Ifin vakuutuksella työntekijäsi saavat hoitoa nopeasti ja kattavasti, eikä sinulle koidu yllättäviä kuluja.

Olemme tukenasi myös työturvallisuuden parantamisessa. Asiakkaanamme sinulla on myös mahdollisuus saada investointitukea työturvallisuus-välineiden hankintaan jopa 500 euron edestä. Investointituki hyvitetään kertaluonteisena alennuksena vakuutusmaksusta.

Ifin Turvallisuusohjelma antaa tietoa

Asiakkaanamme olet mukana Ifin Turvallisuusohjelmassa. Sen tarkoituksena on työturvallisuuden ja työolojen parantaminen. Vertaamme vuosittain asiakasyritystemme vahinkotilastoja vastaavan toimialan valtakunnallisiin tilastoihin. Mikäli aihetta ilmenee, otamme yhteyttä. Yhdessä löydämme varmasti parhaan etenemistavan turvallisuusasioiden parantamiseksi työyhteisössänne.

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

Ammatillisen kuntoutuksen toimenpiteiden tarkoituksena on suunnitella ja toteuttaa työtapaturman-, ammattitaudin- tai liikennevahingon sattuessa työntekijälle soveltuva reitti takaisin työelämään. Lakisääteisestä, työnantajan tapaturma- ja ammattitautivakuutuksesta tai liikennevakuutuksesta voidaan korvata vahingoittuneelle mm. työkokeilua, työhönvalmennusta, uudelleen-, tai lisäkoulutusta tai tukea yritystoimintaan. Myös yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia voidaan tukea ammatillisen kuntoutuksen avulla. Yrittäjille on perinteisten työkokeilu-, työhönvalmennus- ja koulutusvaihtoehtojen lisäksi yksi ylimääräinen etuus, nimittäin yritystuki.  

Ifin digipalvelut ovat hyvä turvallisuuden apuväline

Esimerkiksi

  • Yrityksen Omat sivuilla hoidat kaikki yrityksesi vakuutus- ja vahinkoasiat. 
  • Omilla sivuilla voit itse ladata vakuutuksen voimassaolotodistuksen.
  • Voit ilmoittaa vahingosta digitaalisesti ja käsittely hoituu sujuvammin.
  • Yritysvakuutusten pikaoppaan avulla selvität muutamassa minuutissa, tarvitsetko muutoksia vakuutusturvaasi.

Varmista myös, että henkilöstösi pääsee sairaustapauksen yllättäessä nopeasti lääkärin hoitoon.