Päävalikko Siirry sisältöön

Uutishuone

Tervetuloa Ifin uutishuoneeseen! Löydät täältä Ifin viestinnän yhteystiedot, lehdistötiedotteet sekä linkit sosiaalisen median kanaviimme. Ota yhteyttä!

Polttopuuvarkaudet mökeiltä harvinaisia, mutta puut kannattaa säilyttää oikein – eniten varastetaan veneitä ja työkaluja

10.04.2022, 04.00

Ifin tilastojen mukaan polttopuuvarkauksia tapahtuu vuosittain. Polttopuiden vakuuttamisesta tulee myös asiakaspalveluun säännöllisesti kysymyksiä.

Halkopino Kuva: Unsplash/Andreas Pajuvirta

Ensi talvea varten polttopuita on hankittu moneen kotiin ja mökkiin aiempia vuosia enemmän. Ifin tilastoista selviää, että joka vuosi mökeillä tapahtuu polttopuuvarkauksia. Niiden välttämiseksi on halkopinojen säilytyspaikkaa hyvä miettiä.

- Ihanteellista on tietysti pitää polttopuut lukkojen takana. Joka tapauksessa If suosittelee säilyttämään polttopuut vakuutuspaikassa eli kodin tai mökin läheisyydessä. Ei esimerkiksi niin, että niitä haetaan pidemmältä metsänreunasta aina tarvittaessa, kommentoi Ifin omaisuusvakuutusten vakuutuspäällikkö Ismo Ruokoselkä.

Asiakaspalveluun tulee säännöllisesti kysymyksiä polttopuiden vakuuttamisesta ja niiden varkauksia korvataankin Ifin koti- ja mökkivakuutuksista. Suomessa kyselyt eivät ole tänä syksynä merkittävästi lisääntyneet, mutta Ifin toimintamaista Tanskassa asiakkaiden huoli näkyy lisääntyneinä yhteydenottoina.

Säilytä polttopuut turvallisesti

Pelastuslaki sanoo, että helposti syttyvää materiaalia ei tule säilyttää ullakolla, kellarissa, rakennuksen alla tai sen välittömässä läheisyydessä niin, että siitä voi aiheutua tulipalon syttymisen tai leviämisen vaaraa sekä tulipalon sammuttaminen voi vaikeutua.

Ifin näkemys on samanlainen eikä polttopuiden säilyttämistä suositella myöskään tiloissa, missä säilytetään ajoneuvoja tai ladataan niitä.

- Jos polttopuun säilyttämisellä on vaikutusta palon syttymiseen tai leviämiseen, sillä voi olla vaikutusta korvauksen määrään. Nämä arvioidaan aina tapauskohtaisesti, Ruokoselkä selventää.

Eniten mökeiltä varastetaan veneitä ja työkaluja

Mökkivarkauksia tapahtuu ympäri vuoden, mutta vakuutusyhtiölle niitä ilmoitetaan eniten touko-kesäkuussa. Syksyn tai talven aikana tapahtuneet varkaudet paljastuvat vasta, kun kesämökille mennään ensimmäistä kertaa keväällä. Siksi varkauden ajankohtaa voi olla vaikea päätellä.

- Elektroniikkaa varastetaan nykyään verrattain vähän. Sisätiloista varastetaan myös alkoholia ja keittiötarvikkeita. Pihalta varkaiden mukaan saattaa lähteä grilli tai polkupyörä. Muutamia kiukaitakin ovat varkaat vieneet vuosien varrella, kertoo Ruokoselkä.

Lue vinkkejä, kuinka varaudut talveen mökillä.

Mediayhteydet

Tavoitat Ifin viestinnän ma-pe klo 9-16.

Outi Kärkkäinen
Viestintäpäällikkö
Puhelin: 010 514 1962
Sähköposti: outi.karkkainen@if.fi

Jos teet ilmoitusmyyntiä tai tarvitset Ifin logoa, lähetä sähköpostia osoitteeseen markkinointi@if.fi.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa