Suuri osa allergiaan liittyvistä lääkärikäynneistä hoituu etänä

Allergiakausi on alkanut. Reseptin uusimisen takia ei välttämättä tarvitse lähteä lääkäriin, vaan se käy kätevästi vaikka kotisohvalta.

Siitepölyallergiakausi on toden teolla käynnistymässä jo Pohjoista Suomea myöten. Tämä näkyy myös Ifin vahinkotilastoissa. Lääkärikontaktit allergian takia lähtevät nousuun vuosittain jo maaliskuussa, huippu saavutetaan toukokuussa.

Monet Ifin asiakkaat hoitavat nykyään allergiaan liittyvät lääkärikontaktit etänä. Suurimmassa osassa tapauksia vastaanottokäynti ei ole tarpeen.

Ifin vahinkotilastojen mukaan menneen talven ja kuluvan kevään aikana allergian takia tehdyistä etälääkärikäynneistä yli 80 prosenttia on hoitunut ilman, että potilaan on tarvinnut lähteä hoitolaitokseen vastaanottokäynnille.

- Usein varsinkin aikuisen allergiaan liittyvä käynti on reseptin uusimista varten, tämä onnistuu ihan hyvin etäyhteydellä vaikka kotisohvalta. Tarpeen vaatiessa lääkäri ohjaa tietysti jatkotutkimuksiin, kommentoi Ifin terveyspalvelujen tuotepäällikkö Tiina Valtanen.

Lapsista hieman suurempi osuus ohjataan etälääkäristä vastaanotolle. Tämä voi liittyä siihen, että lapsilla ei allergiaa välttämättä ole vielä todettu tai oireet epäselvempiä.

Siitepölytilanteen kehittymistä voit seurata esimerkiksi Norkko-palvelusta

Jos käytät Terveystalon tai Mehiläisen chat-lääkäriä Ifin Omien sivujen kautta, sinun ei tarvitse maksaa etälääkärikäynnistä omavastuuta.

Lue täältä lisää, kuinka käytät chat-lääkäriä.


Kirjoittanut

Tiina Valtanen, Ifin terveyspalvelujen tuotepäällikkö