Miksi väsymys on riski yritykselle?

Tiedämme kaikki tunteen huonosti nukutun yön jälkeen, kun päivä ei tunnu lähtevän millään käyntiin. Tutkimukset osoittavat, että väsymyksellä on huomattava rooli vakavissa työtapaturmissa. Kuuntele Ifin asiantuntijoiden podcast mitä yrityksissä voidaan tehdä väsymyksestä johtuvien riskien hallitsemiseksi.

On helposti ymmärrettävää, että vakavia onnettomuuksia voi syntyä, kun väsymys yhdistetään esimerkiksi kuorma-autolla ajamiseen, vaarallisten kemikaalien kanssa työskentelyyn tai monimutkaisten päätösten tekemiseen.

Tietotyössä väsymyksen riskit ovat vähemmän konkreettisia, mutta eivät merkityksettömiä. Väsymys vaikeuttaa muun muassa päätöksentekoa ja arviointikykyä sekä riskejä työmatkaliikenteessä.

Onko yrityksessäsi jo huomioitu väsymys osana riskiarviointia?

Väsymys mielletään usein henkilökohtaiseksi ja sen vuoksi vaikeasti hallittavaksi asiaksi. Väsymykseen liittyviä riskejä voidaan kuitenkin hallita yrityksissä eri tavoin. 

Ifin asiantuntijat, henkilövakuutusjohtaja Markus Munter ja riski-insinööri Sarianna Suominen keskustelevat podcastissa väsymyksen tutkimisen tärkeydestä ja mitä yrityksissä voidaan tehdä väsymyksestä johtuvien riskien hallitsemiseksi.

Kuuntele podcast alta (englanniksi).

Kahvi auttaa vähän, If auttaa paljon.


Kirjoittanut

Markus Munter, henkilövakuutusjohtaja ja Sarianna Suominen, riski-insinööri