Vanhemmat entistä enemmän pois töistä sairaiden lasten vuoksi

Äideistä joka neljäs on ollut sairaan lapsen kanssa kotona yli kymmenen päivää viimeisen vuoden aikana. Isistä osuus on vain seitsemän prosenttia.

Ifin kyselytutkimuksessa selvisi, että vanhempien poissaolot töistä lasten sairastelun takia ovat lisääntyneet merkittävät viimeisten viiden vuoden aikana.

Viisi vuotta sitten peräti 40 prosenttia kertoi, ettei ole ollut yhtään päivää pois töistä lapsen sairastumisen takia viimeisen vuoden aikana. Nyt tehdyssä kyselyssä sama sanoi enää kolmannes (29 %) työssäkäyvistä vanhemmista.

Yli viisi päivää poissa töistä olleiden osuus oli puolestaan noussut viidessä vuodessa 11 prosentista peräti 34 prosenttiin.

”Tähän vaikuttaa tietysti monenlaiset koronan mukanaan tuomat vaikutukset. Lapsia pidetään herkemmin kotona ja lisäksi flunssakausi on ollut nyt rajumpi”, selventää Ifin henkilövakuutusten tuotepäällikkö Piia Kononen.

Lasten hoidosta päävastuun kantavat äidit. Joka neljäs (24 %) äiti kertoo olleensa töistä pois lapsen sairauden takia yli 10 päivää viimeisen vuoden aikana. Isistä yli 10 päivää on ollut pois töistä vain 7 prosenttia.

Lapsivakuutus tuo apua arkeen

”Yksi arkea helpottava asia on tietysti lapsivakuutus, jonka ansiosta lapsen lääkärikäynnit sujuvat nopeasti ja ne voi myös ajoittaa paremmin omaan aikatauluun sopiviksi”, kommentoi Kononen.

Nopea ja helppo hoitoon pääsy ja laadukkaan hoidon varmistaminen olivatkin Ifin kyselyn mukaan tärkeimpiä syitä ottaa lapselle vakuutus. Lisäksi vanhemmat haluavat varautua lapsen vakavaan sairauteen tai onnettomuuteen.

”Ifin lapsivakuutukseen saa lisäturvana perheen sopeutumisturvan, joka tuo taloudellista apua perheelle, jos lapsi sairastuu vakavasti, esimerkiksi 1-tyypin diabetekseen”, kertoo Kononen.

Lue lisää tutkimuksesta Ifin tiedotteesta.

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.


Kirjoittanut

Piia Kononen, henkilövakuutusten tuotepäällikkö