Päävalikko Siirry sisältöön

Uutishuone

Tervetuloa Ifin uutishuoneeseen! Löydät täältä Ifin viestinnän yhteystiedot, lehdistötiedotteet sekä linkit sosiaalisen median kanaviimme. Ota yhteyttä!

If muutti Keilaniemeen: uusien toimitilojen tavoitteena mahdollistaa pandemian jälkeinen hybridityö

06.04.2021, 05.20

If muutti toukokuussa uusiin toimitiloihin Espoon Keilaniemessä. Joustavan monitilatoimiston tavoitteena on vastata pandemian jälkeisen työelämän muuttuneisiin vaatimuksiin: toimitilat ovat jatkossakin tärkeitä kohtaamispaikkoja, jotka mahdollistavat yritystä kehittävän luovuuden, yhteistyön ja hauskanpidon.

Ifin uudet toimitilat Espoon Keilaniemessä ovat valmistuneet, ja ensimmäiset ifläiset pääsivät aloittamaan työskentelyn toukokuussa. If toimii päävuokralaisena Keilalammen kiinteistössä. Toimitiloihin muuttavat koronatilanteen salliessa kaikki Ifin 650 pääkaupunkiseudun työntekijää.

– Päätös uusista toimitiloista tehtiin syksyllä 2019. Koko Suomen henkilöstö osallistettiin mukaan tilojen suunnitteluun, jossa ennakoimme etätyön ja tarpeen monimuotoisille työskentelytiloille kasvavan. Projektin aikana puhjennut koronapandemia kuitenkin vauhditti ennalta arvaamattomasti työn tekemisen murrosta, mikä huomioitiin tilojen suunnittelussa, kuvaa Ifin Suomen toimitilajohtaja Pirjo Holmén.

Lopputulos on monitilaympäristö, jossa on erilaisia tiloja yhteistyöhön, vapaaseen kohtaamiseen, etäpalavereihin sekä rauhalliseen työskentelyyn. Työntekijä voi valita vapaasti paikan tehtäviensä mukaan.

– Vuorovaikutus on tulevaisuudessakin tärkeää yrityksen kehittymisen kannalta. Kasvokkain kohtaamisten vähentyessä mietitään kuitenkin entistä tarkemmin, milloin ja miten niistä saadaan lisäarvoa. Jatkossa toimitilat ovat ennen kaikkea kohtaamispaikkoja, jotka mahdollistavat etätyöstä puuttuvan sosiaalisen ulottuvuuden ja sitä kautta luovuuden, yhteistyön ja hauskanpidon, korostaa Ifin henkilöasiakkaiden korvauspalveluiden johtaja Timo Harju.

WELL-sertifioinnista tukea hyvinvoinnin seuraamiseen

Koko Keilalammen kiinteistölle haetaan LEED-sertifikaattia sekä yhtenä ensimmäisistä suomalaisista toimistorakennuksista WELL-sertifikaattia. If hakee lisäksi omalle toiminnalleen korkeimman WELL Platinum -tason sertifikaattia. WELL-sertifiointi on perinteisiä kiinteistöstandardeja laajempi, sillä se asettaa ihmisten hyvinvoinnin keskipisteeseen. Sertifiointi yhdistää kiinteistön operatiivisen toiminnan, HR-ratkaisut sekä johdon strategiset tavoitteet ja tähtää näin työnteon olosuhteiden sekä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden kokonaisvaltaiseen optimointiin.

– Henkilöstön hyvinvointi on ollut koko toimitilahankkeen lähtökohta. Siinä onnistuminen välittyy luonnollisesti siihen, kuinka hyvin voimme auttaa asiakkaitamme, kertoo Pirjo Holmén.

Pandemian jälkeen Ifissä työskennellään hybridimallin mukaan

Ifissä on viime vuodesta alkaen pohjoismaisesti suunniteltu uutta työelämän mallia yhdessä eri sidosryhmien kanssa. Pandemian jälkeen Ifissä voi hybridimallin mukaisesti vuorotella etä- ja toimistotyötä. Tarkempia ohjeita tehdään parhaillaan työtehtävien mukaan yksikkö- ja roolitasolla.

Asiantuntijatyössä etätyötä on Ifissä tehty jo aiemmin jonkin verran, mutta pandemian myötä myös asiakaspalvelussa otettiin nopea etätyöloikka, jollaista aiemmin oli pidetty vaikeana.

– Koko henkilöstömme on venynyt hienosti ja etätyö on sujunut hyvin. Samalla olemme huomanneet, mikä merkitys kasvokkain kohtaamisilla edelleen on esimerkiksi innovointiin, yrityksen sisäiseen kulttuuriin ja uusien työntekijöiden tukemiseen. Hybridimallin tavoitteena on vastata henkilöstön erilaisiin toiveisiin ja samalla varmistaa jatkossakin mahdollisimman sujuva työnteko ja asiakkaidemme palvelu, kuvaa Timo Harju.

Mediayhteydet

Tavoitat Ifin viestinnän ma-pe klo 9-16.

Outi Kärkkäinen
Viestintäpäällikkö
Puhelin: 010 514 1962
Sähköposti: outi.karkkainen@if.fi

Jos teet ilmoitusmyyntiä tai tarvitset Ifin logoa, lähetä sähköpostia osoitteeseen markkinointi@if.fi.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa