Päävalikko Siirry sisältöön

Etäeläinlääkäri auttaa useissa koiranomistajan huolissa kesällä – kyynpuremasta syytä hakeutua hoitoon heti

07.18.2023, 04.00

Kesällä koirillekin sattuu ja tapahtuu liikkuessa luonnossa ja voi olla, että lähin eläinlääkäri on kaukana.

Moni koiran terveyshuoli ratkeaa suoraan etäeläinlääkärikontaktilla, Ifin asiakkaiden etäkontakteista peräti 75 prosenttia selviää ilman käyntiä klinikalla.

- Kesällä etäeläinlääkärikäynnit lisääntyvät huomattavasti, kun lomalaiset liikkuvat paljon mökillä ja muilla kesäreissuilla, kertoo eläinvakuutusten tuotepäällikkö Jori Schiestl.

Etäeläinlääkäripalvelu on kätevä apu koiran oireisiin, kuten oksenteluun, ripuliin, ihottumaan ja haavoihin. Joissain tapauksissa etälääkäri voi tehdä kiireellisyysarvion, esimerkiksi tarvitseeko vastaanotolle lähteä viikonloppuna vai voiko kotona odotella rauhassa seuraavaan arkipäivään.

Kesällä yleisiä ongelmia koirilla ovat myös punkit. Niistä ei yleisesti tarvitse eläinlääkäriin olla yhteydessä lainkaan, jos puremasta ei tule erityisiä oireita.

Kyyn puremasta hoitoon heti

Joissain tapauksissa on tietysti koiran kanssa hoitoon lähdettävä heti. Tällaisia ovat esimerkiksi kyynpuremat, joiden riski on korkeimmillaan juuri loma-aikana.

- Lähes kaikki Ifin korvaamat käärmeenpuremista aiheutuneet vahingot sattuvat touko-elokuussa. Kesän aikana niitä sattuu meillä vakuutetuille koirille kymmeniä, selventää Schiestl.

Vaikka kyynpuremia on mahdoton ennaltaehkäistä, voi koiranomistaja varautua ennalta tutustumalla toimintaohjeisiin, kuinka purematapauksessa toimia.

Ifin eläinvakuutusasiakkaiden käytössä on Firstvet-etäeläinlääkäripalvelu.

Tutustu koiran kyynpureman hoito-ohjeisiin Firstvetin sivuilla

Mediayhteydet

Tavoitat Ifin viestinnän ma-pe klo 9-16.

Outi Kärkkäinen
Viestintäpäällikkö
Puhelin: 010 514 1962
Sähköposti: outi.karkkainen@if.fi

Jos teet ilmoitusmyyntiä tai tarvitset Ifin logoa, lähetä sähköpostia osoitteeseen markkinointi@if.fi.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa