Sattuiko vahinko? Ole huoletta, me autamme.

Vahingon sattuessa herää usein kysymys mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Lue, kuinka korvauskäsittelymme etenee vaihe vaiheelta - vahingon ilmoittamisesta tilanteen korjaamiseen. Käsittelemme Ifissä joka vuosi 1,4 miljoonaa vahinkoa; jos vahinko sattuu, autamme nopeasti ympäri vuorokauden.

Omaisuuvahinkojen käsittely ja tarkastus

Vahinkokäsittely alkaa vahingon syyn ja laajuuden selvittämisestä. Tarvitsemme selvitystä varten kuvauksen tapahtuneesta sekä muun vahingon selvittämistä helpottavan materiaalin. Tarvittaessa Ifin omat tai ulkoiset tarkastajat arvioivat lisäksi vahingon. Vahingon syyn ja laajuuden selvitytä kerromme, mitä vakuutus korvaa. Autamme tarvittaessa myös urakoitsijan valinnassa.

Vahinkoilmoitus on tehtävä mahdollisimman pian ja aina viimeistään 12 kuukauden kuluttua vahingon havaitsemisesta. Teemme korvauspäätöksen kuukauden kuluessa siitä, kun olemme saaneet kaikki tarvittavat tiedot.

Vahingon korjaaminen

 • ​Vahinko on pyrittävä korjaamaan mahdollisimman ripeästi sen havaitsemisesta.
 • Asiakas tilaa korjaustyön itse, suosittelemme kirjallista tilausta.
 • Vakuutus korvaa vahinkoa edeltäneen tilanteen ja hintaluokan mukaiset materiaalit, jotka kannattaa valita hyvissä ajoin.
 • Urakoitsija vastaa siitä, että työ tehdään oikein ja antaa siitä takuun. Urakoitsija pitää asiakkaan ja Ifin ajan tasalla vahingon laajuudesta sekä tilanteen muutoksista.
 • Remonttia tai sen aikataulua, materiaaleja ja lisäkustannuksia koskevissa kysymyksissä tulee kääntyä urakoitsijan puoleen.
 • Ifillä on puitesopimuksia sellaisten urakoitsijoiden kanssa, jotka korjaavat vaurioita laadukkaasti ja edullisesti.
 • Kannattaa huomioida, että tietyt korjaukset vievät aikaa. Esimerkiksi vesivahingon kuivuminen saattaa kestää pitkään.

Kehut korvauspalvelun ripeydestä! Teimme aamulla korvaushakemuksen pienestä putkivuodosta ja korvauspäätös tuli jo klo 10.20 samana päivänä.

As Oy Tammelan Tammikuja

Mitä vakuutus ei korvaa?

 • ​Omavastuu on se vahingosta aiheutuvien kustannusten osa, joka jää vakuutetun maksettavaksi. Omavastuun suuruus ilmenee vakuutuskirjasta tai -ehdoista.
 • Vakuutus ei kata rakennuksen tiettyjen osien ikävähennyksiä tai poistoja. Tämä koskee sekä materiaaleja että työtä.
 • Jos alaa koskevat uudet ohjeet aiheuttavat korjaustyössä lisäkustannuksia, vakuutus korvaa niitä enintään 10 % vahingon määrästä.
 • Vakuutus ei kata asiakkaan valitsemien lisätöiden tai kalliimpien materiaalien aiheuttamia lisäkustannuksia.

Haluatko lisätietoja?

Toimitamme vuosittain täydet tiedot vakuutuksista uudistuskirjeen mukana. Jos haluat lisätietoja korvauskäsittelystämme, soita numeroon 010 19 16 00 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen yritysten.omaisuuskorvaukset@if.fi​ - vastaamme mielellämme kysymyksiin.

Korvauspalvelua, joka sujuu niin kuin pitääkin

Tiesitkö, että korvauskäsittelymme saa asiakkailtamme huippuarvosanan? Ratkaisemme yli puolet kaikista vahinkoilmoituksista 24 tunnin sisällä, ja vahinkoasiakkaamme antavat meille keskiarvoksi 4,5 pistettä viidestä.

Lue ja tulosta tämä sivu pdf-muodossa

Omaisuuvahinkojen käsittely ja tarkastus