Mopedförsäkring

En moped eller skoter ska ha en lagstadgad trafikförsäkring. Därtill lönar det sig att komplettera försäkringsskyddet med en kaskoförsäkring.


Vad ersätter mopedförsäkringen? Helkasko Delkasko Trafik
Ingår inte Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår

Om du har en skoter med mer än 50 kubikcentimeters cylindervolym eller om dess högsta hastighet överstiger 45 km/h, ska du köpa motorcykelförsäkring.

Försäkring för moped ger skydd åt dig, din moped och dess utrustning

Trafikförsäkringen omfattar personskador som drabbat mopedens förare och passagerare samt skador som orsakats den oskyldiga parten, men aldrig skador på din egen moped.

Från kaskoförsäkringen får du ersättning för skador på din moped eller dess utrustning, t.ex. hjälm.

  • Helkasko ger ett heltäckande skydd för din moped. Helkasko är ett bra val för en ny moped eller för dig som kör mycket.
  • Delkasko är den billigaste mopedförsäkringen, som ersätter bl.a. stölder, men lämnar kollisionsskador på ditt eget ansvar.

Mopedförsäkringens pris

Rejäla och stabila priser går ut på sakkunnig riskbedömning, så du kan glömma bonustabellerna.

Avställningstid ingår i Ifs mopedförsäkring, dvs. det verkliga försäkringspriset fastställs enligt den tid som mopeden har anmälts vara i trafik. Försäkringen debiteras i sin helhet endast om du kör varje dag under året. Du kan på Mina sidor se försäkringens månadspris under tiden  som mopeden är påställd och avställd. Hos If kan du betala försäkringspremien i rentav 12 poster utan extra kostnader.

Avställningsförsäkring för moped

Om du inte kör under en längre period, dvs. mopeden används inte i trafik exempelvis under sommaren, kan du ställa av mopeden.

Kaskoförsäkringen gäller också under påställningen, och skyddar bl.a. mot brand- och stöldskador samt skadegörelse. Trafikförsäkringens och kaskoförsäkringens kollisionsskydd gäller inte under avställningstiden.

Kom ihåg att göra anmälan om påställning innan du börjar köra. Om fordonet används i trafik under den tid som det anmälts vara avställt, uppbärs försäkringspremien till tredubbelt belopp. Beloppet tas ut för perioden från och med den dag som avställningen började.

Gör avställning och påställning av moped enkelt på Mina sidor.

Registrering av moped

Med registrering av moped avses anmälan om ägarbyte. Vid ägarbyten av moped, skoter eller annat fordon ska registreringen göras oavsett om fordonet köpts som nytt eller begagnat. Fordonet ska ha en försäkring innan det kan registreras. Du kan köpa försäkring och sköta registreringen samtidigt. Läs mer om registrering av fordon

Börja registreringen av mopeden genom att köpa försäkring i webbutiken eller via kundservice.

Enkelt att byta försäkringsbolag till If

Det lönar sig att jämföra mopedförsäkringens pris. Vår kaskoförsäkring erbjuder utmärkt skydd åt mopeden. Vilken försäkring du än väljer fungerar ersättningstjänsten garanterat som den ska. I över hälften av skadefallen får våra kunder sitt ersättningsbeslut inom 24 timmar.

Att flytta försäkringen till If är lika enkelt som att försäkra en ny moped. När du köper försäkring i webbutiken, förmedlar vi uppgifterna om ägarbytet till fordonsregistret utan kostnader.