Autojen valokuvatarkastus on ympäristöystävällistä ja sujuvaa

Entäpä, jos asiakkaidemme ei tarvitsisi viedä autoaan korjaamoon vaurioiden alkutarkastukseen? Jos asiakas voisikin vain ottaa kuvia omalla kännykällään, lähettää ne korjaamoon ja saada vastauksena tiedon korjauksen aikataulusta? Enää sitä ei tarvitse pähkäillä, sillä tällainen palvelu on Ifillä jo.

Tämä artikkeli on yksi Ifin vastuullisuusartikkeleista.  

Ifin innovatiivinen, valokuvia hyödyntävä auton tarkastus tekee korjauksesta nopeamman ja ympäristöystävällisemmän. Asiakas tekee autostaan vahinkoilmoituksen verkkosivuillamme tai puhelimitse, ja tämän jälkeen auto on tarkastettava vaurioiden kartoittamiseksi. 

Perinteisesti asiakas on joutunut käymään korjaamossa kahdesti – ensin arvioinnissa ja sitten varsinaisia korjauksia varten. If kehitti digitaalisen palvelun, joka ohjeistaa autoilijoita, kuinka ottaa itse kuvia vaurioista ja lähettää ne korjaamoon vaurioiden arviointia varten. Ratkaisusta hyötyvät ympäristön lisäksi niin asiakkaat kuin korjaamotkin. 

– Tämä on mahtava palvelu. Olemme saaneet runsaasti positiivista asiakaspalautetta. Käyttäjien mielestä palvelu on helppokäyttöinen ja säästää heiltä paljon aikaa. Lisäksi he arvostavat turhien ajelujen karsimisen ympäristöhyötyjä, sanoo Victoria Åström, Ruotsin Ifin Claims-toimialan Business Developer. 

Tummatakkinen nainen seisoo autonsa edessä aurinkoisella säällä
Business Developer Victoria Åström, Ruotsin Ifin Claims-toimiala

Asiakas säästää 90 minuuttia aikaa 

Palvelu otettiin käyttöön vuonna 2021 Ruotsissa, ja saman vuoden lokakuuhun mennessä valokuvatarkastuksia oli tehty yhteensä 25 000. Niiden avulla päästöjä vähennettiin 151 CO2-ekvivalenttitonnia, mikä vastaa 25 kierrosta päiväntasaajan ympäri (miljoona kilometriä) bensiinikäyttöisellä autolla. Bensaa säästyi 60 000 litraa. 

Eikä siinä kaikki – samalla säästyi huimat 1 562 päivää asiakkaidemme aikaa, kun he eivät joutuneet tekemään matkaa korjaamolle ja odottamaan tarkastusta.  

Palvelu on nyt otettu käyttöön myös Suomessa, Norjassa ja Tanskassa, ja sitä laajennetaan vähitellen uusiin korjaamoihin. Arviomme mukaan vuonna 2022 Pohjoismaissa tehdään 70 000 valokuvatarkastusta vaurioituneille autoille.