Päävalikko Siirry sisältöön

Talvilomalla ulkomaille? Näin Ifin matkavakuutus auttaa, jos karanteeni yllättää matkalla

02.13.2022, 06.00

Moni suomalaisperhe suuntaa koulujen talvilomaviikoilla ulkomaille ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Ifin asiakaspalveluun tulee tällä hetkellä paljon yhteydenottoja liittyen matkustamiseen ja koronaan. Matkaa suunnittelevia arveluttaa esimerkiksi se, että auttaako matkavakuutus, jos ulkomailla joutuu yllättäen karanteeniin.

– Tilanne, jossa matkustaja joutuu jäämään ulkomaille korona-altistumisen takia, voi olla todella hankala ja tulla kalliiksi. On ymmärrettävää, että se mietityttää etukäteen, toteaa Ifin korvausasiantuntija Anne Koivisto.

Tästä syystä If on lisännyt jatkuvaan matkavakuutukseen karanteeniturvan. Jos vakuutettu joutuu ulkomailla korona-altistumisen johdosta karanteeniin, hänelle korvataan siitä aiheutuneita ylimääräisiä ja välttämättömiä matka- ja majoituskuluja.

– Ulkomaille matkustaminen lisääntyy taas pikkuhiljaa, mutta siihen liittyy edelleen paljon epävarmuutta. Tällä lisäturvalla haluamme vähentää asiakkaidemme huolta, kertoo Ifin matkavakuutuksista vastaava tuotepäällikkö Jukka Heinämäki.

Ainutlaatuista turvaa matkustajille Euroopassa

Karanteeniturva on ainutlaatuinen Suomessa ja kuuluu automaattisesti Ifin uusiin sekä vanhoihin jatkuviin matkavakuutuksiin. Etu on voimassa vuoden loppuun asti EU:ssa, Schengen-maissa ja Isossa-Britanniassa.

Turvasta korvataan kuluja 1 000 euroon asti.

– Alkuvuonna yksi asiakkaamme oli määrätty matkalla karanteeniin kyseisen maan viranomaisten toimesta. Hän ei onneksi sairastunut, mutta kuluja tuli hotellivarauksen jatkamisesta ja lentolippujen siirtämisestä. Nämä korvattiin hänelle karanteeniturvasta, kertoo Koivisto.

Jos vakuutettu sairastuu koronaan matkalla, If korvaa sairastumisesta syntyvät kulut samalla tavalla kuin muistakin sairauksista.

Jatkuvasta matkavakuutuksesta turvaa myös kotimaan reissuilla

Ifin jatkuvaan matkavakuutukseen kuuluu automaattisesti myös peruutusturva, joka koskee sekä ulkomaan että kotimaan matkoja. Peruutusturvasta korvataan etukäteen maksettuja kuluja, jos matka peruuntuu oman tai lähiomaisen sairastumisen takia.

– Jos esimerkiksi Lapin reissu peruuntuu sairastumisen vuoksi, korvataan vakuutuksesta paitsi matkaliput ja majoitukset myös etukäteen maksetut palvelut tai liput tapahtumiin. Kuluja korvataan 5 000 euroon saakka, kommentoi Heinämäki.

Jatkuvaan matkavakuutukseen saa kotimaanmatkoille myös maksullisen lisäturvan, josta korvataan matkatapaturmien ja -sairauksien aiheuttamia hoitokuluja.

Lisätietoja:

Ajankohtaista tietoa Ifin vakuutuksista ja koronasta

Lue lisää Ifin matkavakuutuksesta

Mediayhteydet

Tavoitat Ifin viestinnän ma-pe klo 9-16.

Outi Kärkkäinen
Viestintäpäällikkö
Puhelin: 010 514 1962
Sähköposti: outi.karkkainen@if.fi

Jos teet ilmoitusmyyntiä tai tarvitset Ifin logoa, lähetä sähköpostia osoitteeseen markkinointi@if.fi.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa