Päävalikko Siirry sisältöön

Uutishuone

Tervetuloa Ifin uutishuoneeseen! Löydät täältä Ifin viestinnän yhteystiedot, lehdistötiedotteet sekä linkit sosiaalisen median kanaviimme. Ota yhteyttä!

Pidä huolta talkooväestä – Ifin tilastojen mukaan talkoissa sattuu monenlaisia haavereita

05.16.2023, 04.00

Talkookutsut kavereiden ja sukulaisten pihoille ja mökeille ovat varma merkki lähestyvästä kesästä. Moni auttaa ja osallistuu talkoisiin mielellään – järjestäjän on hyvä varmistaa myös talkoolaisten turvallisuus.

Talkooapua tarvitaan alkukesästä usein muun muassa veneen kunnostukseen.

Talkooväestä on syytä pitää huolta, sillä Ifin tilastot talkootapaturmista paljastavat, että talkoissa voi sattua monenlaisia vahinkoja.

Yleisimpiä talkoohaavereita ovat suhteellisen harmittomat ruhjeet ja haavat, mutta myös sijoiltaanmenoja ja murtumia sattuu.

- Talkoissa voi olla monenlaisia tehtäviä, kuten kantamista, kurkottelua ja työkalujen käyttöä. Tikapuiden käyttö on aina yksi selkeä vaaranpaikka, kommentoi Ifin tuotepäällikkö Johanna Stenström.

Talkoovakuutuksesta maksettavat korvaukset vaihtelevat muutamista kymmenistä euroista useisiin tuhansiin. Eniten hoitoa vaativat vaikeat murtumat esimerkiksi olkapäässä.

- Jos esimerkiksi mökkitalkoissa tulee jollekin talkooväestä hoitoa vaativa vamma, voi sen talkoovakuutuksen turvin hoidattaa itselle sopivimmassa hoitopaikassa, kertoo Stenström.

Talkoovakuutus turvaa niin muuttajat kuin halonhakkaajatkin

Ifin talkoovakuutus on tänä keväänä laajentunut koskemaan aiempaa laajemmin erilaisia talkoita. Talkoot voivat liittyä esimerkiksi rakentamiseen, remontointiin, muuttoon, siivoukseen tai pihatöihin.

Talkoovakuutus on voimassa kaikissa vakuutuksenottajan järjestämissä talkoissa voimassaoloaikana. Jos otat esimerkiksi neljä kuukautta voimassa olevan talkoovakuutuksen nyt keväällä, kattaa se alkukesän pihatalkoot kotipihalla ja syksyn puusavotat mökillä.

- Vakuutus kertoo talkooväellekin arvostuksesta heidän ilmaista työpanostaan kohtaan, ja he voivat turvallisin mielin osallistua talkoisiin, Stenström toteaa.

Jos työstä maksetaan, tarvitaan työnantajan vakuuttamisvelvollisuuden täyttyessä työtapaturmavakuutus. Talkoovakuutus on tarkoitettu talkoisiin osallistuville oman kotitalouden ulkopuolisille henkilöille. Oman perheen paras vapaa-ajan vakuutusturva on sairaus- tai tapaturmavakuutus.

Näin huolehdit talkooväestä:

  • Varmista, että puitteet ovat turvalliset ja työkalut toimivat sekä huollettu.
  • Jos työ vaatii suojavarusteita (käsineet, kypärät yms.), hanki asianmukaiset välineet kaikille osallistujille.
  • Ensiaputarvikkeet ja -taidot on hyvä pitää ajan tasalla.
  • Huolehdi, etteivät lapset ja lemmikit joudu vaaraan talkootyön lomassa.
  • Varaa tarpeeksi juotavaa ja syötävää.
  • Ota talkoovakuutus.

Lue lisää talkoovakuutuksesta.

Mediayhteydet

Tavoitat Ifin viestinnän ma-pe klo 9-16.

Outi Kärkkäinen
Viestintäpäällikkö
Puhelin: 010 514 1962
Sähköposti: outi.karkkainen@if.fi

Jos teet ilmoitusmyyntiä tai tarvitset Ifin logoa, lähetä sähköpostia osoitteeseen markkinointi@if.fi.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa