Päävalikko Siirry sisältöön

Uutishuone

Tervetuloa Ifin uutishuoneeseen! Löydät täältä Ifin viestinnän yhteystiedot, lehdistötiedotteet sekä linkit sosiaalisen median kanaviimme. Ota yhteyttä!

Akun loppuminen kesken ajon pelottaa sähköautoilijoita – Ifin tilastojen mukaan huoli on turha

11.08.2022, 05.00

Ifin pohjoismaisista tilastoista selviää, että sähkö- ja hybridiautoja hinataan hieman useammin kuin bensa-autoja. Akun loppuminen ei kuitenkaan ole kovin yleinen syy, useammin hinaus tarvitaan esimerkiksi rengasrikon vuoksi.

Akun loppuminen kesken ajon huolettaa sähköautoilijoita. Kuva: If

If uudisti tänä vuonna autovakuutusta ja selvitti sitä ennen nykyisten ja potentiaalisten sähköautoilijoiden suurimpia huolia asiakaskyselyllä. Suurimmaksi huolenaiheeksi nousi selvästi sähkön loppuminen kesken ajon.

Ifin vahinkotilastoista selviää, että sähkön loppuminen ei kuitenkaan ole kovin suuri riski sähköautoilijalle. Täyssähköautoja ei esimerkiksi hinata sen enempää kuin hybridejäkään.

- Huoli on ymmärrettävä, mutta sähköautojen hinaaminen esimerkiksi rengasrikkojen vuoksi on yleisempää kuin akun loppumisen vuoksi, kertoo Ifin ajoneuvovakuutuksista vastaava johtaja Eero Färkkilä.

Jos sähkö kuitenkin loppuisi kesken ajon, Ifin kaskoihin kuuluva hinausturva auttaa myös sähköautojen virran loppuessa.

Norjassakin sähköautoja hinataan enemmän

Ifin pohjoismaisista tilastoista nähdään, että yleisesti täyssähkö- ja hybridiautoja hinataan hieman useammin kuin bensa-autoja. Hinausten korkeampi määrä johtuu pääasiassa siitä, että niissä on enemmän uutta teknologiaa.

- Tämä on nähtävissä jo Suomessa, mutta Ifin toimintamaista myös Norjassa, jossa autokannan sähköistyminen paljon pidemmällä, selventää Färkkilä.

Älä hinaa sähköautoa itse

Sähköautojen hinauksessa pitää käyttää kokenutta ammattilaista. Luotettavan hinauksen voi tilata vakuutusyhtiön kautta.

- Vääränlaisella kalustolla voi ajoneuvoille aiheuttaa vahinkoa. Kannattaa tilata mieluummin hinausauto paikalle kuin säätää kaverin kanssa, Färkkilä kommentoi.

Kun Ifin kaskoasiakas tilaa hinauksen If Avusta, häneltä ei peritä hinauksesta omavastuuta.

If on suosituin vakuutusyhtiö yksityishenkilöiden ensirekisteröinneissä

Vuoden 2022 tammi-lokakuussa Suomessa on ensirekisteröity sähköautoja 45 prosenttia viime vuotta enemmän, vaikka sähköautojen saatavuus ja pitkät toimitusajat ovatkin jarruttaneet sähköistymistä.

If vakuutti lokakuussa ensirekisteröidyistä yksityishenkilöiden sähköautoista lähes 38 prosenttia.

- Koko vuoden osalta osuutemme ensirekisteröidyistä yksityishenkilöiden sähköautoista on yli 30 prosenttia ja se on suurempi kuin yhdelläkään kilpailijallamme. Yksityishenkilöiden keskuudessa olemme siis suosituin sähköautovakuuttaja, on mahtavaa että asiakkaat luottavat meihin, Färkkilä iloitsee.

Lue lisää sähköauton lataamisesta kotona.

Mediayhteydet

Tavoitat Ifin viestinnän ma-pe klo 9-16.

Outi Kärkkäinen
Viestintäpäällikkö
Puhelin: 010 514 1962
Sähköposti: outi.karkkainen@if.fi

Jos teet ilmoitusmyyntiä tai tarvitset Ifin logoa, lähetä sähköpostia osoitteeseen markkinointi@if.fi.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa