liiketoiminta-alueet

If on Pohjoismaiden suurin vahinkovakuuttaja 20 prosentin markkinaosuudellaan.

If on yksi johtavista vakuutusyhtiöistä

If on Pohjoismaiden johtava vahinkovakuutusyhtiö. Markkinaosuutemme on Suomessa 26, Ruotsissa 19 ja Norjassa 25 prosenttia. Tanskassa, jossa markkinat ovat pirstoutuneemmat, Ifin markkinaosuus on 5 prosenttia.

If aloitti toimintansa Baltiassa vuonna 2002, ja vuodesta 2009 alkaen toiminta yhdistettiin yhdeksi yhtiöksi, If P&C Insurance AS:ksi, joka on rekisteröity Virossa. Latviassa ja Liettuassa toimintaa johdetaan sivukonttoreista.

Pohjoismaisen organisaatiomme ansiosta toimimme tehokkaasti ja yli maantieteellisten rajojen. Ifin kansainvälisiä asiakkaita palvellaan muun muassa yhtiön Ranskassa, Alankomaissa, Isossa-Britanniassa ja Saksassa sijaitsevissa toimipisteissä.

Ifin liiketoimintaa johdetaan pohjoismaisesta näkökulmasta. Toiminta on jaettu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Henkilöasiakkaat, Yritysasiakkaat ja Suurasiakkaat. Markkinaedellytyksiltään erilainen Baltia muodostaa erillisen liiketoiminta-alueen.

Henkilöasiakkaat - tutustu tästä

Henkilöasiakkaat on Ifin suurin liiketoiminta-alue, jonka osuus yhtiön vakuutusmaksutulosta on 56 prosenttia. ​​​​​​​​Tarjoamme yhtiön asiakkaille kattavan valikoiman vahinkovakuutuksia Pohjoismaissa, missä olemme markkinajohtaja yli 3 miljoonalla asiakkaallamme.

If-brändin lisäksi liikemerkkejämme ovat Europeiska (matkavakuutukset Norjassa) ja erilaiset autovakuutukset yhteistyössä autonvalmistajien ja merkkikorjaamojen kanssa.

Vakiotuotteet ja räätälöidyt paketit

Tarjoamme henkilöasiakkaille vakuutuksia kodin ja vapaa-ajan asunnon sekä muun omaisuuden turvaksi, auto- ja liikennevakuutuksia sekä henkilövakuutuksia, kuten esimerkiksi lapsivakuutuksia ja aikuisten henkilövakuutuksia. Myös esimerkiksi lemmikit, veneet, moottoripyörät ja vaikkapa matkailuvaunut voi vakuuttaa Ifissä.

Siirry If Verkkokauppaan

Nopea korvauskäsittely

Yksi Ifin menestyksen avaimista on nopea ja laadukas korvauskäsittely. Yli puolet vahingoista käsitellään 24 tunnissa. Asiakkaat voivat ilmoittaa yhä useammista vahingoista suoraan internetin kautta, mikä antaa paremmat edellytykset nopealle korvauskäsittelylle.

Olemme hyvin ylpeitä siitä, että asiakastyytyväisyystutkimuksissa noin 90 prosenttia asiakkaistamme on antanut asiakaspalvelullemme arvosanan 4 tai 5 asteikolla 1–5.

Asiantuntijalääkärit varmistavat korvauksenhakijoiden tasa-arvoisen kohtelun. Lue lisää asiantuntijalääkäreistä.

Yritysasiakkaat - tutustu tästä

If on Pohjoismaiden johtava yritysvakuutusten tarjoaja. Asiakkaat ovat pieniä ja keskisuuria yrityksiä, joilla on enintään 500 työntekijää. ​​​

Yritysasiakkaat-liiketoiminta-alue toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Liiketoiminta-alueella on 29 prosentin osuus Ifin vakuutusmaksutulosta ja noin 330 000 asiakasta.

Vakioratkaisut ja erikoispaketit

Valtaosa asiakkaista on pienyrityksiä, jotka tarvitsevat standardisoituja vakuutusratkaisuja. Suuremmille yrityksille If tarjoaa räätälöityjä vakuutuksia ja neuvontaa.

If tarjoaa yrityksille vahinkovakuutuksia omaisuus-, vastuu-, moottoriajoneuvo-, henkilö- sekä kuljetusvahinkojen varalta sekä henki- ja eläkevakuutuksia kumppaneidensa kautta.

Edullisia ratkaisuja riskit tunteville yrityksille

Tarjoamme kaikille asiakkaillemme joustavia, edullisia, tarkoin valittuja ja yksilöllisten tarpeiden mukaan räätälöityjä vakuutusratkaisuja. Kaikki asiakkaamme ovat riskit tuntevia pohjoismaisia yrityksiä. 

Suurasiakkaat - tutustu tästä

Suurasiakkaat-liiketoiminta-alueella on noin 1300 asiakasta, ja sen osuus vakuutusmaksutulosta on 13 prosenttia. ​

Liiketoiminta-alueen asiakkaita ovat liikevaihdoltaan yli 46 miljoonan euron (yli 500 miljoonan Ruotsin kruunun) ja yli 500 työntekijän suuryritykset, joilla on monipuoliset vakuutustarpeet.

Suurasiakkaat-liiketoiminta-alue räätälöi asiakkailleen sopivat vakuutus- ja riskienhallintaratkaisut. Sen tärkeimpiä tuotteita ovat omaisuus-, vastuu-, ja kuljetusvakuutukset sekä henkilövakuutukset kuten työtapaturmavakuutus ja henkilöstön sairaanhoitovakuutus.

Kansainvälinen verkosto

If on johtava suuryritysten ja julkisyhteisöjen vakuuttaja Pohjoismaissa. Sen asiakkaat ovat pohjoismaisia yrityksiä, joista monella on toimintaa eri puolilla maailmaa.

Kansainvälisen palvelun varmistamiseksi Ifillä on toimipisteet myös esimerkiksi Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Alankomaissa ja Saksassa. Sen lisäksi Ifin Suurasiakkaat-liiketoiminta-alueella on kilpailukykyinen ja kansainvälinen yhteistyökumppaneiden verkosto.

Baltia - tutustu tästä

If aloitti toimintansa Baltiassa vuonna 2002. Nykyään If tarjoaa Baltiassa vakuutuksia sekä henkilö- että yritysasiakkaille. ​​​​

If yhdisti Baltiassa toimivat tytäryhtiönsä yhdeksi juridiseksi yhtiöksi heinäkuussa 2009. Uusi yhtiö If P&C Insurance AS toimii kaikissa Baltian maissa kotipaikkanaan Viro. Latviassa ja Liettuassa yhtiö toimii sivukonttoreiden kautta.

If on Viron markkinajohtaja 26 prosentin osuudellaan. Liettuassa Ifin markkinaosuus on 7 prosenttia ja Latviassa 11 prosenttia. Ifillä on Baltiassa runsaat 300 000 asiakasta.