Vuosi 2022 oli ketsuppiefektin vuosi Ifin vastuullisuustyössä

Ifin vastuullisuusjohtaja Philip Thörn on seurannut innolla, miten viime vuosien työ on alkanut kantaa hedelmää.  

Kerromme näillä sivuilla tarkemmin Ifin vuoden 2022 vastuullisuustyöstä. Mitkä ovat päällimmäiset tunteesi viime vuodesta?  
 
Olen rehellisesti sanottuna häkeltynyt kaikesta siitä osaamisesta ja innostuksesta, jota olen päässyt todistamaan Ifissä. Meillä on yhä enemmän sellaisia työntekijöitä eri puolilla organisaatiotamme, joiden työnkuvaan kuuluu vastuullisuus. Uskonkin, että tämä on paras tapa tuoda vastuullisuus osaksi kaikkia toimintojamme.
 
Missä vaiheessa Ifin vastuullisuustyö tällä hetkellä on? 
 
Ifin vastuullisuustyö on edennyt ketsuppiefektin tavoin. Tiedät varmaankin sen tunteen, kun yrität puristaa ketsuppipulloa, mutta mitään ei tule ulos. Sitten yhtäkkiä pullosta purskahtaakin ulos suuri määrä ketsuppia! Juuri tältä Ifin vastuullisuustyö tuntuu tällä hetkellä. Pari vuotta sitten teimme paljon töitä erilaisten hankkeiden aloittamiseksi. Nyt olemme päässeet vaiheeseen, jossa monet näistä hankkeista ovat käynnissä, ja pääsemme seuraamaan niiden etenemistä. Myönteisestä kehityksestä huolimatta nyt ei ole aika levätä laakereilla, sillä meillä on vielä paljon työtä jäljellä.
 
Mitä haluaisit sanoa lukijalle, joka aikoo tarttua Ifin vastuullisuusraporttiin?  
 
Tänä vuonna olemme keskittyneet vastuullisuuden integroimiseen osaksi organisaatiotamme, jotta siitä tulisi osa päivittäisiä toimintojamme. Jokainen liiketoiminta-alue on perehtynyt, miten osallistua ja tehdä oma osansa Ifin vastuullisuustyön edistämiseksi. Alla omat suosikkijuttuni tämän vuoden raportilta kultakin painopistealueeltamme.

Mitä voimme odottaa vuodelta 2023?  
 
Tutkimme parhaillaan joitakin erittäin mielenkiintoisia uusia palveluita ja tuoteominaisuuksia, jotka tukevat asiakkaidemme vastuullisuusmatkaa. Panostamme myös erilaisten vastuullisuusaktiviteettien järjestämiseen kaikissa If-maissa, ja toivon niiden motivoivan ja innostavan ifläisiä vastuullisuuden pariin. Käynnistämme myös tärkeitä hankkeita, jotka liittyvät ilmastonmuutokseen sopeutumiseen. Kyseessä on alue, jossa voimme asiantuntemuksemme ansiosta auttaa turvallisemman ja mukautumiskykyisemmän yhteiskunnan rakentamisessa.
 
Ja lopuksi, olisiko sinulla jakaa vastuullisuusvinkkejä arkeen?  
 
Yksityiselämässäni keskityn jatkuvasti pieniin mutta tärkeisiin muutoksiin, joita voin tehdä päivittäin: ruokahävikin minimointiin, uusien kasvisreseptien kokeilemiseen, junalla matkustamiseen ja 123-suihkuihin, joista voi lukea lisää sivulta 51. Näitä 123-suihkuja kannattaa jokaisen kokeilla!