Pelillistetty haaste lisäsi ifläisten tietoisuutta ilmastoasioista

Ifläiset osallistuivat ilmastotalkoisiin pelillistetyn mobiilisovelluksen avulla – osallistujat suorittivat neljän viikon haasteen aikana yli 50 000 pientä ilmastotekoa, joiden avulla säästyi hiilidioksidia 545 Pariisin ja Lontoon välisen lennon verran. 

Omat työntekijämme eli ifläiset ovat tärkeä kohderyhmä pyrkiessämme kohti vastuullisempaa tulevaisuutta. Yksi vastuullisuustavoitteistamme onkin lisätä aiheeseen liittyvää tietoisuutta työntekijöiden keskuudessa ja tehdä tekoja yhteiskunnan hyväksi myös yksilötasolla. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi kutsuimme vuoden 2022 alussa pienten ja keskisuurten yritysasiakkaidemme sekä suurten vahinkojen parissa työskentelevät ifläiset ilmastohaasteeseen.  
 
Neljän viikon haaste järjestettiin yhdessä Deedsterin kanssa, jonka kautta saimme käyttöömme pelillistetyn mobiilisovelluksen. Ifläiset muodostivat keskuudestaan yli sata tiimiä, jotka kilpailivat toisiaan vastaan. Kaiken kaikkiaan mukana oli 647 ifläistä. Aluksi kukin laski sovelluksessa oman hiilijalanjälkensä, minkä jälkeen pääsi etenemään taso tasolta pitkin virtuaalipolkua, josta avautui ympäristötietoutta, visoja ja pieniä ekotekoja suoritettaviksi.  

Haasteen jälkeen 75 prosenttia ifläisistä kertoi, että aikoo todennäköisesti jatkaa työtä hiilijalanjälkensä pienentämiseksi.

Haasteen tavoitteena oli lisätä tietoisuutta ilmastoasioista, Ifin vastuullisuustyötä sekä kannustaa ifläisiä tekemään pieniä ilmastoystävällisiä tekoja oman hiilijalanjälkensä pienentämiseksi. Teot saattoivat olla esimerkiksi töihin käveleminen autoilun sijaan, ruokahävikin minimointi, uusien vaatteiden ostamatta jättäminen tai energian säästäminen optimoimalla jääkaapin lämpötilaa.  

”Ilmastohaaste oli hyvä tapa lisätä tietoisuutta hauskalla ja mukaansatempaavalla tavalla. Se auttoi löytämään uusia konkreettisia ja simppeleitäkin tapoja tarkastella ja vähitellen myös muuttaa omia kulutustottumuksia. Kehittämällä työntekijöidemme osaamista uusilla tavoilla meistä tulee parempia keskustelukumppaneita myös asiakkaillemme, kun he kääntyvät puoleemme vastuullisuusasioissa – niin asiakaspalvelussa kuin myös korvaushakemusten käsittelyssä”, uskoo Line Gjengedal Ruud, Head of Large, Complex & International Claims.  

Entäpä kuka voitti haasteen?

Norjalainen G-Squad-niminen joukkue onnistui tekemään eniten ilmastotekoja jäsentä kohden: keskimäärin 719 pientä ilmastotekoa per tiimiläinen vain neljässä viikossa. Ajattelemme kuitenkin, että haasteessamme oli vain yksi todellinen voittaja – ilmasto!

Ifläisten mietteitä haasteesta: