Päävalikko Siirry sisältöön

Uutishuone

Tervetuloa Ifin uutishuoneeseen! Löydät täältä Ifin viestinnän yhteystiedot, lehdistötiedotteet sekä linkit sosiaalisen median kanaviimme. Ota yhteyttä!

Koirille otetaan nyt huomattavasti aiempaa suurempia henkivakuutuksia

09.27.2022, 04.00

Korona-aikana lemmikkimarkkinat kuumenivat ja suomalaiskoteihin hankittiin ennätysmäärä koiria. Tämä johti koirien hintojen nousuun ja se on jatkunut edelleen. Tämä hintojen nousu näkyy myös Ifin koiravakuutustilastoissa. Koirien henkivakuutusten vakuutusmäärät, jotka yleensä vastaavat suoraan koiran hankintahintaa, ovat kasvaneet viime vuosina reippaasti.

Kuva: Getty Images

- Henkiturvan korvaussumma on yleensä koiran hankintahinta. Korvaussummaa voidaan nostaa koiran elinaikana, kun sen vakuutusarvo nousee suoritettujen kokeiden, kilpailujen, näyttelyiden tai terveystietojen perusteella, kertoo Ifin eläinvakuutusten tuotepäällikkö ja eläinlääkäri Heidi Elomaa.

65 prosenttia Ifin eläinvakuutusasiakkaista ottaa myös henkiturvan. Suurten henkivakuutusten, eli 2 000 euroa tai yli, osuus henkiturvista on kasvanut joka vuosi sitten 2019. Vuoteen 2020 verrattuna yli 2 000 euron henkivakuutuksia on yli kaksinkertainen määrä tänä vuonna.

- Ennen Ifissä vakuutettujen koirien keskimääräinen henkivakuutus oli lähempänä 1000 euroa, nyt mennään jo 1 500 euron kieppeillä, kommentoi Elomaa.

Perhekoirien suosio näkyy henkivakuutuksissa

Kaikkien koirarotujen hinnat ja siten henkivakuutusten vakuutusmäärät eivät ole nousseet samalla tavalla. Erityisesti perhekoirien suosio kasvoi korona-aikana, esimerkiksi kultaisennoutajille otetaan tänä vuonna keskimäärin 20 prosenttia suurempi henkivakuutus kuin vuonna 2020.

Myös esimerkiksi jackrusselinterrierin, kääpiösnautserin, labradorinnoutajan ja lapinkoiran henkivakuutuksissa näkyy yli 10 prosentin korotus.

Koiran henkivakuutus lyhyesti

  • Henkivakuutuksesta korvataan koiran rahallinen arvo, mikäli eläin menehtyy tai joudutaan lopettamaan sairauden tai tapaturman vuoksi.
  • Menehtymisen lisäksi henkiturvasta korvataan koiran katoaminen tai varkaus.
  • Korvaussumma on yleensä koiran ostohinta. 

Lue lisää Ifin koiravakuutuksesta.

Mediayhteydet

Tavoitat Ifin viestinnän ma-pe klo 9-16.

Outi Kärkkäinen
Viestintäpäällikkö
Puhelin: 010 514 1962
Sähköposti: outi.karkkainen@if.fi

Jos teet ilmoitusmyyntiä tai tarvitset Ifin logoa, lähetä sähköpostia osoitteeseen markkinointi@if.fi.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa