Päävalikko Siirry sisältöön

Uutishuone

Tervetuloa Ifin uutishuoneeseen! Löydät täältä Ifin viestinnän yhteystiedot, lehdistötiedotteet sekä linkit sosiaalisen median kanaviimme. Ota yhteyttä!

Ifille vahva tulos lisääntyneistä suurvahingoista huolimatta

08.09.2023, 06.55

If jatkoi kasvua vuoden 2023 toisella vuosineljänneksellä. Suurvahinkojen poikkeuksellinen määrä vaikutti tulokseen negatiivisesti. Tästä huolimatta Ifin tulos vuoden toisella neljänneksellä ja koko ensimmäisellä vuosipuoliskolla on vahva.

Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud

Ifin bruttomaksutulo kasvoi vuoden 2023 ensimmäisellä vuosipuoliskolla 5,9 prosenttia kiintein valuuttakurssein vuoden takaiseen verrattuna. Ifin kasvu jatkui alkuvuonna kaikilla liiketoiminta-alueilla. Yhdistetty kulusuhde nousi ensimmäisellä vuosipuoliskolla lähinnä suurvahinkojen lisääntymisen myötä 82,7 prosenttiin viime vuoden 82,1 prosentista.

– Olemme onnistuneet ennakoimaan talouden kehitystä ja tarkistamaan hinnoitteluamme sen mukaisesti. Vahva tuloksemme ja vuosi vuodelta jatkuva kasvumme osoittavat, että olemme oikealla tiellä. Pitkän ajan strategiamme on oikea, kuvaa Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud.

Tavallista suurempi suurvahinkojen määrä vaikuttaa merkittävästi tulokseen. Vahingot heijastuvat etenkin suurasiakkaiden liiketoiminta-alueen tulokseen.

Olemme korvanneet vuoden toisella neljänneksellä joitakin Ifin historian suurimmista vahingoista. Suurvahinkoja ei yleensä voi ennustaa, minkä vuoksi vakuutukset ovat tärkeitä. On myös tärkeää, että vakuutusyhtiö on riittävän iso ja taloudellisesti vakaa, jotta se pystyy huolehtimaan yhtäaikaisestikin tapahtuvista hyvin suurista vahingoista.

Vaikka suurvahingot vaikuttavat toisen vuosineljänneksen tulokseen, tuloksesta kertovat luvut ovat hyvät. If kasvaa, kulusuhteemme on matala ja inflaatio huomioiden olemme onnistuneet tarkistamaan hintojamme ajoissa. Näin pystyimme jälleen saavuttamaan vahvan tuloksen, kertoo Thorsrud.

If-konsernin tulos

  • Maksutulo kasvoi vuoden 2023 ensimmäisellä vuosipuoliskolla 5,9 prosenttia kiintein valuuttakurssein verrattuna samaan ajanjaksoon vuonna 2022. Vuoden toisella kvartaalilla maksutulo kasvoi 5,6 prosenttia.
  • Bruttomaksutulo vuoden toisella kvartaalilla oli 1 307 miljoonaa euroa (Q2/2022: 1 343 milj. e)
  • Vakuutuspalvelutulos vuoden toisella kvartaalilla oli 210 miljoonaa euroa (248 milj. e)
  • Rahoituksen nettotulos vuoden toisella kvartaalilla oli 112 miljoonaa euroa (475 milj. e)
  • Yhdistetty kulusuhde oli vuoden toisella kvartaalilla 82,9 prosenttia (80,3 %) ja koko ensimmäisellä vuosipuoliskolla 82,7 prosenttia (82,1 %).


Ifin toisen kvartaalin tulos Suomessa

  • Bruttomaksutulo oli 248 miljoonaa euroa (Q2/2022: 225 milj. e)
  • Vakuutuspalvelutulos oli 70 miljoonaa euroa (71 milj. e)
  • Yhdistetty kulusuhde oli 74,0 prosenttia (72,1 %)


Vuoden 2023 alusta If raportoi tuloksensa uusien raportointistandardien (IFRS 17 ja IFRS 9) mukaisesti. Vertailtavuuden vuoksi vuoden 2022 luvut on raportoitu IFRS 17 mukaisesti. Sijoitustoiminnan tuotto ei kuitenkaan ole IFRS 9 mukainen.

If kuuluu Sampo-konserniin. Lisää tietoa Ifin tuloksesta löytyy Sammon osavuosiraportista.

Mediayhteydet

Tavoitat Ifin viestinnän ma-pe klo 9-16.

Outi Kärkkäinen
Viestintäpäällikkö
Puhelin: 010 514 1962
Sähköposti: outi.karkkainen@if.fi

Jos teet ilmoitusmyyntiä tai tarvitset Ifin logoa, lähetä sähköpostia osoitteeseen markkinointi@if.fi.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa