Päävalikko Siirry sisältöön

Ifillä vahva Q1 korkeista korvauskuluista huolimatta

05.10.2023, 06.39

Ifin maksutulo kasvoi, yhdistetty kulusuhde pieneni ja asiakaspysyvyys pysyi korkealla tasolla vuoden 2023 ensimmäisellä kvartaalilla. Samaan aikaan korvauskulut kuitenkin kasvoivat. If maksaa vakuutuskorvauksia nyt ensimmäistä kertaa lähes 9 miljoonaa euroa joka päivä.

Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud Kuva: Fredrik Persson

Ifin vuoden 2023 ensimmäinen neljännes oli vahva. Vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen tulokseen vaikutti kuitenkin Venäjän aloittama sota Ukrainassa. Se tekee vertailusta vaikeaa, sillä sodalla oli vakavia vaikutuksia maailman markkinoihin.

- Mukautetusti vertaillen näemme vakaata, hyvää kehitystä. Vakuutuspalvelutulos kasvoi 17 prosenttia, ja asiakaspysyvyys on korkea. Kasvumme on vakaata, kommentoi Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud.

If on vuosia pystynyt parantamaan useilla keskeisillä osa-alueilla, ja trendi jatkuu yhä. Yhdistetty kulusuhde laski 82,4 prosenttiin ja bruttomaksutulo kasvoi 6,1 prosenttia.

Korkeat korvauskulut sekä heikko automyynti, erityisesti Ruotsissa, ja talven vahinkojen määrä vaikuttavat negatiivisesti tulokseen. Suurvahinkojen määrä oli kuitenkin odotettua pienempi, jolla puolestaan oli positiivinen vaikutus alkuvuonna.

Ifin koko ja vakaus ovat etuja epävarmoina aikoina, jolloin kotitalouksien ja yritysten talouteen vaikuttavat monet asiat, kuten sota, inflaatio ja korkea korkotaso.

Kotitalouksien ja yritysten talouteen vaikuttavat nyt monet asiat, kuten sota, inflaatio ja korkea korkotaso. Epävarmoina aikoina Ifin koko ja vakaa tilanne ovat tärkeitä ominaisuuksia.

- Meidän on muutettava hintojamme inflaation takia, ja samaan aikaan yleinen taloudellinen tilanne tekee asiakkaistamme hintatietoisempia. Toimintaympäristö on vaikea. Pitkän ajan strategiamme on vakaa hinnoittelu, ja sitoudumme siihen myös myrskyisempinä aikoina. Se on ollut meille menestyksekäs strategia, ja Ifin asiakaspysyvyys on pysynyt korkealla, kertoo Thorsrud.

Vuoden 2023 alusta If raportoi tuloksensa uusien raportointistandardien (IFRS 17 ja IFRS 9) mukaisesti. Vertailtavuuden vuoksi viime vuoden ensimmäinen kvartaali on raportoitu IFRS 17 mukaisesti. Sijoitustoiminnan tuotto ei kuitenkaan ole IFRS 9 mukainen.

If-konsernin ensimmäisen neljänneksen tulos

  • Yhdistetty kulusuhde oli 82,4 prosenttia (83,9 % Q1/2022).
  • Vakuutuspalvelutulos oli 217 miljoonaa euroa (197 milj.).
  • Bruttomaksutulo oli 1 966 miljoonaa euroa (1 923 milj.).
  • Maksutulo kasvoi 6,1 prosenttia vuoden takaisesta.
  • Rahoituksen nettotulos oli 126 miljoonaa euroa (300 milj.).

Ifin ensimmäisen neljänneksen tulos Suomessa

Tulos Suomessa oli vahva. Suurvahinkoja oli normaalia vähemmän ja talvi oli leuto, kun taas vuosi sitten samana ajankohtana oli paljon myrskyjä. Vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä tehty vahinkovakuutuksen kuolevuusmallin muutos vaikeuttaa vuoden 2023 ensimmäisen kvartaalin vertailua viime vuoteen.

Vuoden 2023 alusta If raportoi tuloksensa uusien raportointistandardien (IFRS 17 ja IFRS 9) mukaisesti. Vertailtavuuden vuoksi viime vuoden ensimmäinen kvartaali on raportoitu IFRS 17 mukaisesti. Sijoitustoiminnan tuotto ei kuitenkaan ole IFRS 9 mukainen.

  • Bruttomaksutulo oli 525 miljoonaa euroa (488 milj. Q1/2022).
  • Vakuutuspalvelutulos oli 54 miljoonaa euroa (77 milj.).
  • Yhdistetty kulusuhde oli 78,9 prosenttia (68,3 %).

If kuuluu Sampo-konserniin. Lisää tietoa koko Ifin tuloksesta löytyy Sammon osavuosiraportista.

Mediayhteydet

Tavoitat Ifin viestinnän ma-pe klo 9-16.

Outi Kärkkäinen
Viestintäpäällikkö
Puhelin: 010 514 1962
Sähköposti: outi.karkkainen@if.fi

Jos teet ilmoitusmyyntiä tai tarvitset Ifin logoa, lähetä sähköpostia osoitteeseen markkinointi@if.fi.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa