Tämä on John

Virallisesti hän on analyytikko.
Tosielämässä hän auttaa puuseppiä.

Tule Johnin kollegaksi

Teknillisen fysiikan ja talousasiantuntijan opintojen jälkeen Johnille avautui useita urapolkuja. Hän päätti hakea Ifin pohjoismaiseen analyytikoiden harjoitteluohjelmaan ja tajusi jo ensimmäisessä haastattelussa, että analytiikka vakuutusmaailmassa on paljon laajempi kokonaisuus, kuin hän oli kuvitellut. Se, ettei analysointi ollut vain matemaattista, vaan piti sisällään myös oikean elämän riskianalyysiä, herätti Johnin kiinnostuksen.

"Ifin analyytikkona toimiminen on paljon muutakin kuin taloudellisten riskien kartoittamista. Kyse on yhteiskunnan ymmärtämisestä ja siitä, miten elämme elämäämme. Arvioimme ja ennustamme, miten vahingot ja riskit muuttuvat tulevaisuudessa. Teemme työtä asiakkaidemme vuoksi, jotta voimme antaa heille oikeanlaista suojaa ja olla heidän rinnallaan. Se, että voin edistää ihmisten turvallisuutta omalta osaltani, tuntuu todella hyvältä."

Haluamme olla parhaita riskiasiantuntijoita, jotta voimme auttaa ihmisiä ja yrityksiä

– Lähdimme liikkeelle heti täydellä vauhdilla, John muistelee harjoitteluohjelman alkua. Aloitin työt pohjoismaisessa tiimissä, joka vastaa yritysvakuutusten hinnoittelusta. On todella motivoivaa keskittyä analysointiin aidosti asiakastasolla.

Johnin tehtävänä voi olla ennustaa mm. riskejä, joita käsityöläinen kohtaa alallaan. Tämän analyysin perusteella luodaan vakuutuskokonaisuus, joka vastaa asiakkaan erityisvaatimuksiin. Näin asiakas voi keskittyä rauhassa työhönsä – asianmukaisilla vakuutuksilla turvattuna. 

- Ifissä analyysit ovat paljon muutakin kuin käyriä ja graafeja. Haluamme olla parhaita riskiasiantuntijoita, jotta voimme auttaa ihmisiä ja yrityksiä vahingon sattuessa. Tuntuu hyvältä tehdä jotain merkityksellistä.

Sinua kannustetaan keksimään uusia ideoita ja tekemään niistä totta.

Asiakkaiden elämän ja vakuutustarpeiden ymmärtäminen vaatii valtavasti tietoa, ja on tärkeää olla eturintamassa yhteiskunnan muuttuessa.

- Jo harjoitteluohjelman aikana meitä kannustettiin keksimään uusia ideoita ja toteuttamaan niitä, John sanoo. Toisella vuosipuoliskollani harjoittelijana olin mukana kehittämässä täysin uutta hinnoittelumallia ajoneuvovakuutuksiamme varten.

Tällä hetkellä John tutkii edelläkävijänä koneoppimismallia nähdäkseen, miten se yhdessä oikean datan kanssa voi tehdä analysoinnista entistä tarkempaa. Kuten aina, projekti toteutetaan tiiviissä yhteistyössä organisaation kollegoiden kanssa.

Haluatko tietää lisää?

Lue lisää, millaista Ifissä on työskennellä ja millaisia paikkoja meillä on vapaana juuri nyt. Mahdollisesti löydät jotakin, jonka avulla voit siirtyä urallasi eteenpäin. 

Katso kaikki avoimet työpaikat
Tule meille töihin

- Ifissä on helppo verkostoitua, John sanoo. Meillä harjoittelijoilla oli läheinen yhteys toisiimme. Tapasimme seminaareissa ympäri Pohjoismaita ja olemme jatkaneet yhteydenpitoa yhteisillä kahvihetkillä. Mutta tärkeintä on yrityksen asenne ja ajattelutapa, jossa meistä tuli heti luonnollinen osa "liiketoimintaa". Ifin analyytikkona et vain istu ja tee laskelmia omassa nurkassasi. Täällä kaikki todella työskentelevät yhdessä yhteinen tavoite mielessään – miten tehdä asiakkaittemme elämästä turvallisempaa.

Vieraile LinkedIn-tilillämme

Löydä ja hae töitä. Katso, kenet tunnet Ifistä ja verkostoidu kanssamme.