If Laatukorjaamo

If Laatukorjaamo erbjuder alltid högklassig service. Du kan därför i lugn och ro vänta på beskedet att reparationen är klar. Din bil repareras hos professionella som känner till branschens nyaste teknologi, och som kan välja de fiffigaste reparationsmetoderna.

För oss är det viktigt att du kommer fram till destinationen så smidigt som möjligt och framför allt tryggt.

  • Lämpligt läge och smidig service
  • När du själv tar bilder på skadan slipper du onödiga besök till verkstaden
  • Försäkringsbolaget rekommenderar

If Laatukorjaamo gör det enkelt och smidigt för dig att sköta dina ärenden

If Laatukorjaamo innebär snabb skadehantering och smidiga besök hos en pålitlig reparationsverkstad. Vi rekommenderar en lämplig reparationsverkstad utifrån ditt läge och märket på din bil. Dessutom har vi för din räkning gjort en grundlig bedömning av verkstadens kvalitet och arbetskostnaderna.

Du behöver bara göra skadeanmälan och vi startar genast ersättningsprocessen.

If Laatukorjaamo hör till tjänsten If Apu

Tjänsten If Apu hjälper dig på vägen dygnet runt vid problem med fordonet och vid fordonsskador. Vi låter bogsera din bil och hjälper dig att sätta bilen i skick och med att fortsätta din resa. If Apu är en kostnadsfri tjänst för alla kunder med Ifs fordonsförsäkring. I Ifs kaskoförsäkringar ingår också kostnadsfri bogsering.

Jag uppskattade Ifs rekommendation om en lämplig verkstad.

Kundrespons

If Laatukorjaamo betjänar dig runtom i Finland

If Laatukorjaamo betjänar dig på reparationsverkstäder hos Autoklinikka och InCar på följande orter:

Du visste väl, att bilen måste föras till verkstaden för skadeinspektion endast när det är fråga om en allvarligare krock? Vid små skador – dvs. vid cirka 85 % av alla fall – räcker det med att ta bilder av skadorna med mobiltelefonen och skicka dem till reparationsverkstaden. Då slipper man köra till verkstaden och tillbaka.

Vi vill slopa det besvär som är förenat med att grubbla på till vilken reparationsverkstad som det lönar sig att föra bilen. Kunden kan lita på att professionella har valt en verkstad där arbetet löper smidigt.

Direktör Eero Färkkilä med ansvar för Ifs fordonsförsäkringar

Skiljer sig If Laatukorjaamo från andra märkesverkstäder?

If samarbetar med högklassiga märkesverkstäder och förstklassiga allmänna verkstäder.

Vi förutsätter av alla våra samarbetspartners att bilarna repareras enligt tillverkarens anvisningar och att verkstadens personal har tillräcklig kompetens.

Garantin gäller även när du anlitar If Laatukorjaamo

Sedan 2010 har biltillverkarna inom EU inte längre kunnat begränsa garantins giltighet, om bilen repareras någon annanstans än vid en auktoriserad reparationsverkstad.

Det lönar sig inte alltid att byta ut fordonets delar mot nya

Hos If Laatukorjaamo är den högsta prioriteten att vid mån av möjlighet byta ut fordonets delar mot nya. T.ex. plastdelar, såsom bilens stötfångare, är typiska reparationsobjekt. Det går inte att med blotta ögat se någon skillnad mellan en reparerad och en utbytt del.

Det kan också med tanke på reparationens kvalitet och säkerheten överlag vara mer motiverat att reparera en del som gått sönder än att byta ut den mot en ny. I sådana fall är det t.ex. inte nödvändigt att öppna fogarna på en skadad stänkskärm. En reparation utgör också en mer miljö- och klimatvänlig lösning.