If Laatukorjaamo

När du anlitar If Laatukorjaamo får du alltid högklassig service, och du kan därför i lugn och ro vänta på meddelandet om att reparationen är klar. Din bil sköts om av professionella, som känner till branschens nyaste teknologi och kan välja de bästa reparationsmetoderna.

Det är för oss viktigt att du kommer fram till destinationen  smidigt, och framför allt på ett tryggt sätt.

  • Lämpligt läge och smidig service
  • Ta bilder av skadorna själv – undvik onödiga besök till verkstaden
  • Försäkringsbolaget rekommenderar

Enkelt och smidigt att sköta ärenden via If Laatukorjaamo

If Laatukorjaamo innebär snabb skadehantering och smidiga besök hos en pålitlig reparationsverkstad. Vi rekommenderar en lämplig reparationsverkstad utifrån ditt läge och märket på din bil. Dessutom har vi för din räkning gjort en grundlig bedömning av verkstadens kvalitet och arbetskostnaderna.

Du behöver bara göra skadeanmälan och vi startar genast ersättningsprocessen.

If Laatukorjaamo utgör en del av tjänsten If Apu

Tjänsten If Apu hjälper dig på vägen dygnet runt vid problem med fordonet och vid fordonsskador. Vi låter bogsera din bil och hjälper dig att sätta bilen i skick och med att fortsätta din resa. If Apu är en kostnadsfri tjänst för alla kunder med Ifs fordonsförsäkring. I Ifs kaskoförsäkringar ingår också kostnadsfri bogsering.

Jag uppskattar att If rekommenderade åt mig en lämplig reparationsverkstad.

Kundrespons

If Laatukorjaamo står till din tjänst över hela Finland

If Laatukorjaamo betjänar dig på reparationsverkstäder hos Autoklinikka och InCar på följande orter:

Du visste väl, att bilen måste föras till verkstaden för skadeinspektion endast när det är fråga om en allvarligare krock? Vid små skador – dvs. vid cirka 85 % av alla fall – räcker det med att ta bilder av skadorna med mobiltelefonen och skicka dem till reparationsverkstaden. Då slipper man köra till verkstaden och tillbaka.

Vi vill slopa det besvär som är förenat med att grubbla på till vilken reparationsverkstad som det lönar sig att föra bilen. Kunden kan lita på att professionella har valt en verkstad där arbetet löper smidigt.

Direktör Eero Färkkilä med ansvar för Ifs fordonsförsäkringar

Vad är det för skillnad på If Laatukorjaamo och märkesverkstäder?

If samarbetar både med högklassiga märkesverkstäder och med högklassiga allmänna verkstäder.

Vi förutsätter av alla våra samarbetspartner att bilarna repareras i enlighet med tillverkarens anvisningar och att verkstadens personal har tillräcklig kompetens.

Garantin kvarstår också när du anlitar If Laatukorjaamo

Sedan 2010 har biltillverkarna inom EU inte längre kunnat begränsa garantins giltighet, om bilen repareras någon annanstans än vid en auktoriserad reparationsverkstad.

Det lönar sig inte alltid att byta ut delarna mot nya

På If Laatukorjaamo prioriteras reparation av delar alltid när det är möjligt. Exempelvis plastdelar, såsom bilens stötfångare, är typiska reparationsobjekt. Det går inte att med blotta ögat se någon skillnad mellan en reparerad och en utbytt del.

Det är ofta med tanke på reparationens kvalitet och också säkerheten mer motiverat att reparera en del som gått sönder än att byta ut den mot en ny. Därvid behöver man t.ex. inte öppna fogar på en skadad stänkskärm, som har svetsats på bilfabriken. En reparation utgör också en mer miljö- och klimatvänlig lösning.