if förmånsprogrammet belönar och betjänar

Du omfattas av förmånsprogrammet redan med en försäkring!

Vi har förnyat våra kundförmåner till din fördel. Du får rätt till förmånerna och rabatterna redan med en hemförsäkring eller en kaskoförsäkring, när du valt att få din försäkringspost endast i elektronisk form till Mina sidor. Samtidigt som du sköter dina ärenden enklare sparar du på miljön och din egen tid.

If Förmånsprogram belönar och betjänar


Nivå 1
Hem eller bil
Nivå 2
Hem och bil
Nivå 3
Hem, bil och person

Rabatt på försäkringarna

11 % 16 % 16 %

Insättning till If Självriskkonto per skadefritt år

20 € 30 € 40 €

Egen servicerådgivare

checkmark

Hem = Försäkring för hemlösöre eller byggnad
Bil = Kasko för person- eller paketbil
Person = Personförsäkring

Du får rabatt på försäkringspremierna varje år

I If Förmånsprogrammet får du en bestående rabatt på alla dina fortlöpande försäkringar (undantag Primus-försäkring och Flexi-försäkringens omfattande sjukkostnadsskydd). Förmånerna ökar med din kundrelation, på den högsta nivån får du hela 15 % rabatt på dina försäkringar. Om du är medlem i någon av våra samarbetsorganisationer, får du 1 % -enhet mer rabatt på varje nivå.

Samla pengar på If Självriskkonto för skadefria år

För varje år utan skador samlar du pengar på ditt If Självriskkonto, rentav 40 euro om året – ända upp till 200 euro. Med pengarna på självriskkontot kan du minska självrisken om olyckan är framme.

Egen servicerådgivare till din hjälp

På den högsta nivån i förmånsprogrammet får du en egen servicerådgivare, som tar hand om dina och din familjs försäkringsärenden och hjälper dig att hålla försäkringsskyddet à jour. Du betjänas alltid av samma bekanta person. Du får behändigt tillgång till din egen servicerådgivare via Mina sidor.

Spara tid, besvär och miljön

Du omfattas av förmånsprogrammet då du väljer att få din försäkringspost endast i elektronisk form till Mina sidor. När det kommit in en ny faktura*, ett meddelande eller ett dokument får du enligt ditt val besked per e-post eller sms. På detta sätt håller du dig enkelt uppdaterad om dina försäkringsärenden. If Avtalet omfattar alla dina försäkringar och du ser dem samlade på ett och samma försäkringsbrev. Du kan också betala dina försäkringar på en faktura. Välj som faktureringsintervall 1, 2, 3, 4, eller 6 gånger om året – enligt vad som passar dig bäst.

* gäller inte e-faktura

Regler för If Förmånsprogram

Ladda ner regler för If Förmånsprogram (pdf)

Vanliga frågor om If Förmånsprogram

Jag är ny kund hos If, omfattas jag av If Förmånsprogram?

Om du köper en försäkring som hör till If Förmånsprogram och du har valt att få din försäkringspost endast i elektronisk form till Mina sidor, får du tillgång till förmånerna från och med dagen för köpet.

Jag har tagit i bruk den elektroniska försäkringsposten, hur börjar jag omfattas av förmånsprogrammet?

Förmånerna träder automatiskt i kraft vid ingången av nästa försäkringsperiod, när du har tillräckligt många försäkringar som ger rätt till förmånerna i If Avtalet. Försäkringsperioden fastställs i avtalet och den förnyas årligen.

Var ser jag när min försäkringsperiod förnyas?

Logga in på Mina sidor och se efter i ditt försäkringsbrev när din nuvarande försäkringsperiod löper ut. Den nya perioden börjar efter utgången av föregående period.

Vad är If Självriskkonto och hur samlar jag pengar på kontot?

De kunder som hör till If Förmånsprogram samlar för varje skadefritt år 20–40 euro på självriskkontot ända upp till 200 euro. Om olyckan är framme, kan du kan använda pengarna på självriskkontot till att minska självrisken. Du kan använda självriskpengarna vid kaskoskador (med undantag av skador som omfattas av Glasskyddet) samt vid sak- och båtskador. Du kan kontrollera saldot på självriskkontot på Mina sidor under Kundförmåner.

Jag har redan If Självriskförmån, har jag tillgång till den också i det nya förmånsprogrammet?

Den If Självriskförmån som du samlat ändras automatiskt till pengar på If Självriskkonto och du kan använda pengarna i enlighet med reglerna för självriskkontot.

Jag är medlem i Ifs samarbetsorganisation. Hur mycket rabatt får jag i nya If Förmånsprogram?

Som medlem i Ifs samarbetsorganisation får du en procentenhet mer i rabatt, dvs. på nivå 3 är rabatten hela 16 %.

Hur kommer jag upp på den högsta nivån i förmånsprogrammet?

Om du utöver hemförsäkring och kaskoförsäkring för person- eller paketbil har en personförsäkring, kommer du upp på den tredje nivån i If Förmånsprogram. Det räcker med att personförsäkringen är en fortlöpande försäkring, t.ex. en olycksfallsförsäkring, fortlöpande reseförsäkring eller livförsäkring.

Kan mina förmåner förändras?

Innehållet för If Förmånsprogram bekräftas årligen. Förmånerna kan förändras om ditt medlemskap i en samarbetsorganisation upphör, om avtal mellan If och en samarbetsorganisation förändrar sig, eller om innehållet i If Förmånsprogram blir förnyat.