Försäkring för terränghjuling

Terränghjulingen behöver en lagstadgad trafikförsäkring, men det lönar sig också att köpa en frivillig kaskoförsäkring som ersätter skador på terränghjulingen.


Vad ersätter försäkringen för terränghjuling? Helkasko Delkasko
Ingår Ingår inte
Ingår Ingår
Ingår Ingår
Ingår Ingår
Ingår Ingår

Försäkringen för terränghjuling ger skydd åt föraren och terränghjulingen

Terränghjulingen är praktisk i skog och mark och till utmärkt hjälp i många arbeten. Också terränghjulingen behöver en trafikförsäkring, även om den inte skulle köras på allmänna vägar. Du kan komplettera trafikförsäkringen med en kaskoförsäkring som ersätter skador på din terränghjuling. I försäkringen för terränghjuling får du båda i samma paket.

Trafikförsäkringen omfattar personskador som drabbat terränghjulingens förare och passagerare samt skador som orsakats den oskyldiga parten, men aldrig skador på din egen terränghjuling.

Från kaskoförsäkringen får du ersättning för skador på din terränghjuling.

Du kan välja helkasko eller delkasko

Helkasko ger ett heltäckande skydd för din terränghjuling.
Delkasko lämnar kollisionsskador på ditt eget ansvar.
Läs mer om vad som ingår i kaskoförsäkringen, välj det alternativ som passar dig bäst och köp försäkringen enkelt i If Webbutik.

Fyrhjulingar för barn

Du kan inte ta en kaskoförsäkring för fyrhjulingar som är avsedda för barn. Så kallade minimopeder och minihjulingar behöver ändå en trafikförsäkring, om deras konstruktiva hastighet överstiger 25 km/h. De ska försäkras, även om de inte kan registreras och endast skulle användas hemma på gårdsplanen eller i terrängen.

Registrering och avställning av terränghjuling

Du kan nu registrera din terränghjuling på nätet. Som försäkringstagare kan du göra ägarbyten via Ifs elektroniska tjänst när som helst och var som helst. Börja registreringen av terränghjulingen genom att köpa försäkring i webbutiken.

Du kan göra avställning och påställning av terränghjuling på Mina sidor och via vår kundtjänst.

Kom också ihåg övriga försäkringar