Avtalssjukhus och -läkare

Se närmaste läkarstationer genom att välja ditt resmål. Servicen är avsedd endast för Ifs kunder.

Hitta de närmaste läkarstationerna och sjukhusen genom att tillåta platsdelning

Dela min plats

Eller välj resmål i menyn

. . .

Gör så här:

  • Om du insjuknar eller skadar dig under semesterresan, uppsök i första hand någon av Ifs avtalsläkare.
  • Visa upp ditt reseförsäkringskort eller -intyg. Om du inte har ett reseförsäkringskort eller -intyg, kan du beställa ett sådant via Mina sidor. Du kan skriva ut intyget eller spara det i din telefon med en gång. Reseförsäkringskortet skickas till dig per post.
  • Våra avtalspartner fakturerar oss direkt. Ibland godkänner också andra läkarstationer reseförsäkringskortet som betalmedel. Om reseförsäkringskortet eller -intyget inte godkänns som betalmedel, betala kostnaderna själv och spara kvittona. Du kan också be om betalningsförbindelse till vårdanstalten på telefonnummer: +358 10 19 19 19. Välj alternativ 1 personskada eller sjukdom > 1 nödsituation utomlands.

  • Visste du att du som kund hos If har tillgång till den kostnadsfria HelpMe-appen? Vi appen får du svar på dina hälsofrågor i hela världen och kan vid behov kontaka läkare.

Om If inte har någon avtalsläkarstation på resmålet

Du kan uppsöka vilken läkarstation som helst och söka ersättning genast när du återvänt hem, antingen via webben eller genom att ringa oss på telefonnummer: +358 10 19 19 19.

USA

I USA kan du uppsöka vård på Healtcare-klinikerna, som erbjuder vård av sjukskötare.

Små sår sköts lätt och snabbt på kliniken utan tidsbokning, varför du sparar betydligt med tid jämfört med ett besök på sjukhuset.

När du uppsöker en Healthcare-klinik, ta med dig ditt försäkringsintyg och uppge på kliniken GMMI som ditt försäkringsbolag. Se till att du alltid har ditt reseförsäkringsintyg med dig på resan. Om du inte har ett intyg, kan du enkelt skaffa ett nytt via Mina sidor.

Nätverk av avtalsläkare

Ifs nätverk av avtalsläkare i Europa, Asien och Afrika administreras av SOS International, som har sitt säte i Danmark och ägs av de nordiska försäkringsbolagen. I USA, Kanada och Sydamerika är Ifs samarbetspartner i frågor som gäller avtalsläkare GMMI Global.