Pelastajat ympäri maailman

Kun matkustat, mitä tahansa voi sattua. Ja monesti sattuukin. Oli kyseessä sitten korvatulehdus tai vakavampi tapaus, matkavakuutus on todellinen pelastus.

Hyvät uutiset heti alkuun: sinulla on jo matkavakuutus. Teollisuusliiton jäsenenä sinulla on nimittäin jatkuva matkavakuutus koti- ja ulkomailla ympäri vuoden.

Miksi matkavakuutus on sitten niin tärkeä? Koska olemme tottuneet lähestulkoon ilmaiseen terveydenhuoltoon, emme tule ajatelleeksi, että yksinkertainen sairastuminen tai kotiinkuljetus voi pahimmillaan maksaa satoja tuhansia euroja. Korvausasiantuntijamme Anne Koivisto kertoo pari tyypillistä esimerkkiä matkavakuutuksen antamasta avusta.

Sydänkohtaus Kreetalla: hinta 53 000 €

Pekka lähti jokavuotiselle matkalle Kreetalle. Matkan toiseksi viimeisenä iltana Pekkaa alkoi yhtäkkiä ahdistaa ja kun tila paheni, vaimo toimitti Pekan sairaalaan. Siellä hänellä todettiin sydäninfarkti ja hoito aloitettiin heti.

Pallolaajennuksen jälkeen Pekkaa hoidettiin, kunnes hänen tilansa oli lääkärin mielestä riittävän vakaa kuljetusta varten. Pekka ja vaimo lennätettiin ambulanssilennolla Suomeen, jossa hoitoa jatkettiin.

Mies toipui, ja matkavakuutus korvasi hoitokulut. Sairaalahoito Kreetalla maksoi 22 000 € ja lento Suomeen
31 000 €. Ilman Teollisuusliiton jäsenyyden tuomaa matkavakuutusta, Pekka olisi joutunut kustantamaan hoidon kokonaan itse. 

Teollisuusliiton jäsenkortti toimii matkavakuutuskorttinasi.

Korvatulehdus voi estää kotiinpaluun

Joskus arkisetkin sairaudet voivat estää lentokoneeseen nousun. Yksi niistä on korvatulehdus. On tavallista, että viimeisinä lomapäivinä lapsen korva tulehtuu runsaan uimisen seurauksena. Ennen kuin hoito alkaa vaikuttaa ja lääkäri antaa luvan lentää, ei voi palata kotiin.

Käytännössä tämä tarkoittaa usein sitä, että muu perhe lähtee sovituilla lennoilla ja toinen vanhemmista jää sairaan lapsen kanssa lomakohteeseen vielä muutamaksi päiväksi. Liiton tarjoama vakuutus kattaa tuolloin lapsen hoidon, hotelliyöt ja uudet paluulennot molemmille.

Teollisuusliiton matkavakuutus kattaa siis aina mukana matkustavat lapset ja lapsenlapset, joten hekin ovat turvattuja isovanhempien kanssa reissatessaan. Muistathan silti, että jos mukana matkustava, yli 18-vuotias innostuu kokeilemaan matkan päällä kovin riskialttiita lajeja, ei vakuutus välttämättä korvaa sattuneita vahinkoja. Ota tällöin hänelle oma, erillinen vakuutus. Ja tietenkin, muista aina vakuuttaa myös puolisosi.

Liiton jäsenkortti matkavakuutuskorttina

Teollisuusliiton jäsenkortti toimii matkavakuutuskorttinasi. Pidä kortti siis mukanasi ja saatavilla aina kun matkustat, jotta voit näyttää sitä tarvittaessa heti sairaalassa tai lääkäriasemalla.

Jäsenkortista löydät Ifin tärkeät puhelinnumerot ja Yhdysvaltojen yhteistyökumppanin yhteystiedot, jos tarvitset neuvoja tai apua.

Artikkeli ilmestyi Tekijä-lehden erikoisliitteessä 08/2019. Koko liitteen voit lukea tästä (pdf).

 • Jäsenvakuutuksen konkreettiset edut

  Minkälaisia etuja liiton jäsenet pääsevät nauttimaan? Kysyimme Antero Ketolalta, kumppanuuksista vastaavalta johtajalta Ifistä.

  Lue lisää eduista
 • Täydennä vakuutusturvaasi

  Järjestösi tarjoamien etujen lisäksi voit täydentää vakuutusturvaasi kätevästi Ifin verkkokaupassa.

  Voit saada jopa 16 % alennusta vakuutuksistasi!

  Tutustu vakuutuksiin
 • Henkivakuutus tuo turvaa perheellesi

  Ifin yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenenä sekä sinä että puolisosi saatte Primus-henkivakuutuksen Suomen edullisimpaan hintaan.

  Tutustu henkivakuutukseen