Liittovakuutus

Teollisuusliitto on vakuuttanut sinut Liittovakuutuksella, johon kuuluu vapaa-ajan matkustajavakuutus sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

Vakuutuksen numero on 201-2038554. Liiton jäsenkorttiin on painettu vakuutuksen tiedot, joten se toimii myös matkustajavakuutuskorttinasi. Ota kortti mukaasi matkalle – korttia näyttämällä pääset Ifin yhteistyölääkärille ilmaiseksi, jos sairastut tai loukkaannut reissussa. Jos jäsenkorttisi on kateissa, pyydä matkustajavakuutustodistus numerosta 010 19 19 95 .

Vakuutettuina ovat Teollisuusliiton

 • työssäkäyvät jäsenet
 • työvoimaviranomaisten hyväksymät työnhakijat
 • työssäkäyvät vapaajäsenet
 • opiskelijajäsenet
 • liiton toimihenkilöt
 • työttömyyskassan toimihenkilöt

sekä

 • työkyvyttömyyseläkeläiset
 • vapaajäsenet ja
 • kannatusjäsenet.

Lisäksi luottamushenkilöillä  on lisäturvaa vapaa-ajan tapaturmien varalta.

Edellytyksenä on, että vakuutettu kuuluu Suomen sairausvakuutuslain piiriin, hänen kotikuntalain mukainen vakinainen kotipaikkansa on Suomessa ja hän myös asuu vakinaisesti Suomessa. Vakituisesti Suomessa asuvaksi ei katsota vakuutettua, joka oleskelee yli kuusi kuukautta kalenterivuodesta ulkomailla. Edellä mainitusta poiketen vakuutettuina ovat myös ne liiton Ruotsissa asuvat jäsenet, jotka ovat töissä Suomessa.

Jäsenyys määräytyy liiton ja sen jäsenyhdistyksen sääntöjen perusteella. Liitto vahvistaa pyydettäessä, että korvauksenhakija on kuulunut vahinkotapahtuman sattuessa liiton ottaman vakuutuksen piiriin.

Vakuutusturvasi on sidottu Teollisuusliiton jäsenyyteen. Jos sinä eroat tai erotetaan Teollisuusliitosta, vakuutuksesi päättyvät välittömästi. Ehdoista poiketen vakuutuksella ei ole päättymisikää – toisin sanoen vakuutus on voimassa niin kauan kuin sinä olet Teollisuusliiton jäsen.

Läs på svenska: Industrifackets medlemsförsäkring 2019

Vapaa-ajan matkustajavakuutus

 • Matkustajavakuutus on voimassa Teollisuusliiton jäsenille koti- ja ulkomaanmatkoilla. Vapaajäsenillä, työkyvyttömyyseläkeläisillä ja kannatusjäsenillä vakuutus on voimassa ainoastaan ulkomaanmatkoilla. Vapaajäseniä ovat vanhuuseläkkeellä tai varhennetulla vanhuuseläkkeellä olevat jäsenet.
 • Vakuutettuina ovat lisäksesi mukanasi matkustavat omat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset. Jos lapsi lähtee matkalle ilman sinua, hän tarvitsee oman vakuutuksen.
 • Vakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta pitkillä matkoilla. Jos lähdet tätä pidemmälle matkalle, ota yhteyttä Ifin asiakaspalveluun.
 • Vakuutus korvaa matkasairauden ja matkalla sattuneen tapaturman aiheuttamia hoitokuluja ilman ylärajaa ja omavastuuta. Lisäksi vakuutus korvaa kuljetuskustannukset Suomeen, jos loukkaannut tai sairastut vakavasti matkalla.
 • Vakuutus korvaa matkan peruuntumisen ja keskeytymisen, jos sairastut tai loukkaannut niin että et voi matkustaa. Jos myöhästyt matkalta sinusta riippumattomista syistä, vakuutus korvaa matkalta myöhästymisen.
 • Jos matkasi peruuntuu tai keskeytyy esimerkiksi matkakohteessa sattuneen luonnonkatastrofin tai muun kriisin takia, vakuutus korvaa ylimääräisiä matkakustannuksia ja lääkärin määräämää psykoterapiaa.
 • Jos olet matkalla ja olet esimerkiksi sairastunut, saat apua vuorokauden ympäri numerossa +358 10 19 19 19.
 • Kun tarvitset lääkäriä matkalla, suosittelemme Ifin kumppaneita. Katso Ifin Sopimuslääkärit ja -sairaalat.

Katso ja tulosta matkavakuutus pähkinänkuoressa

Reseförsäkringar för Industrifackets medlemmar

Esimerkki:

Taina sairastui Kanarian-matkallaan kuumeeseen, ja hän joutui käymään paikallisella lääkärillä. Hän soitti Ifin hätäpäivystykseen, josta hän sai tiedon lähimmästä paikallisesta lääkäristä. Hän näytti Ifin yhteistyökumppanina toimivalla lääkäriasemalla Teollisuusliiton jäsenkorttia, joten hänen ei tarvinnut maksaa lääkärikäynnistä mitään.

Tainan vointi heikentyi uudestaan pian kotiinpaluun jälkeen, joten hän kävi uudestaan lääkärillä Suomessa. Hänellä todettiin flunssan jälkitautina kehittynyt keuhkoputkentulehdus. Teollisuusliiton ottama matkustajavakuutus korvasi myös tämän Suomessa tehdyn lääkärikäynnin, koska Taina oli sairastunut matkalla.

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus

Tapaturmavakuutuksesta korvataan vapaa-ajalla sattuneiden tapaturmien aiheuttamia hoitokuluja kuten lääkärikäyntejä, röntgenkuvauksia ja muita tutkimuskuluja. Voit saada korvausta enintään 2 542 euroa tapaturmaa kohden. Vakuutuksessa ei ole omavastuuta.

Jos tapaturmasta aiheutuu pysyvä haitta, voit saada kertakorvauksena enintään 30 653 euroa. Korvauksen määrä perustuu lääketieteelliseen haitta-asteeseen eli vamman vakavuuteen. Vakuutusehtojen kohdasta 3.9 poiketen turvasta ei makseta kaksinkertaista korvausta. 

Jos menehdyt tapaturmaisesti, omaisillesi maksetaan vakuutuskorvauksena 10 219 euroa.

Vapaajäsenten, työkyvyttömyyseläkeläisten ja kannatusjäsenten tapaturmavakuutus poikkeaa edellä mainitusta:

 • vakuutus korvaa pysyvän vammautumisen (korvaus pysyvästä haitasta on enintään 35 763 euroa)
 • Vakuutus ei kata tapaturmien hoitokuluja eikä tapaturmaista kuolemaa.

Tapaturmavakuutuksesta korvataan vapaa-aikana sattuneita tapaturmia, jos niitä ei korvata johonkin lakiin perustuen. Vakuutus ei sisällä päivärahakorvausta.

Tarkempaa tietoa vakuutuksen yksityiskohdista löydät vakuutusehdoista. Yleisistä ehdoista poiketen järjestön ottamien tapaturmavakuutusten edunsaajina ovat aina omaiset. Tämä tarkoittaa, että jos menehdyt tapaturmaisesti, vakuutuskorvaus maksetaan omaisillesi. 

Esimerkki: Matti iski vasaralla sormeensa, kun hän oli kiinnittämässä taulukoukkua seinään. Hän pääsi tapaturmavakuutuksen turvin heti yksityislääkärin vastaanotolle, vaikka oli viikonloppu. Teollisuusliiton hänelle ottama tapaturmavakuutus korvasi lääkärikäynnin, röntgenkuvauksen, sormen lastoittamisen, lääkkeet ja kontrollikäynnin lääkärillä. Tapaturmasta jäi lopulta Matille maksettavaa nolla euroa, jos bensakuluja ei oteta huomioon. Sormi parantui onneksi ennalleen.

 • Ota yhteyttä

  Tutustu vakuutustesi sisältöön, pyydä todistusta, ilmoita vahingosta ja osta vakuutus

  Henkilökohtaisilla Omilla sivuillasi netissä

  • Avoinna vuorokauden ympäri.
  • Näet Omilla sivuilla myös Teollisuusliiton sinulle ottamat vakuutukset ja voit ilmoittaa sinulle sattuneista vahingoista. 

  Teollisuusliiton jäsenten omassa palvelunumerossa Ifissä 010 19 19 95.
  Asiakaspalvelun yhteystiedot ja aukioloajat.

  Järjestövakuutuksen piiriin kuuluvan vahingon vahinkoilmoituksen teet osoitteessa: if.fi/henkilovahinko

 • Sinun jäsenetusi

  Ifin asiakkaana saat monia rahanarvoisia etuja, mm. alennusta vakuutusmaksuistasi, kun kuulut If Etuohjelmaan.

  Tutustu jäsenetuihin