Liittovakuutus

Teollisuusliitto on vakuuttanut sinut Liittovakuutuksella, johon kuuluu vapaa-ajan matkustajavakuutus sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

Vakuutuksen numero on 201-2038554. Liiton jäsenkorttiin on painettu vakuutuksen tiedot, joten se toimii myös matkustajavakuutuskorttinasi. Ota kortti mukaasi matkalle – korttia näyttämällä pääset Ifin yhteistyölääkärille ilmaiseksi, jos sairastut tai loukkaannut reissussa. Jos jäsenkorttisi on kateissa, pyydä matkustajavakuutustodistus numerosta 010 19 19 95 (ma–pe 8–20, la–su 10–16).

Vakuutettuina ovat Teollisuusliiton

 • työssäkäyvät jäsenet
 • työvoimaviranomaisten hyväksymät työnhakijat
 • työssäkäyvät vapaajäsenet
 • opiskelijajäsenet
 • liiton toimihenkilöt
 • työttömyyskassan toimihenkilöt

sekä

 • työkyvyttömyyseläkeläiset
 • vapaajäsenet ja
 • kannatusjäsenet.

Lisäksi luottamushenkilöillä  on lisäturvaa vapaa-ajan tapaturmien varalta.

Edellytyksenä on, että vakuutettu kuuluu Suomen sairausvakuutuslain piiriin, hänen kotikuntalain mukainen vakinainen kotipaikkansa on Suomessa ja hän myös asuu vakinaisesti Suomessa. Vakituisesti Suomessa asuvaksi ei katsota vakuutettua, joka oleskelee yli kuusi kuukautta kalenterivuodesta ulkomailla. Edellä mainitusta poiketen vakuutettuina ovat myös ne liiton Ruotsissa asuvat jäsenet, jotka ovat töissä Suomessa.

Jäsenyys määräytyy liiton ja sen jäsenyhdistyksen sääntöjen perusteella. Liitto vahvistaa pyydettäessä, että korvauksenhakija on kuulunut vahinkotapahtuman sattuessa liiton ottaman vakuutuksen piiriin.

Vakuutusturvasi on sidottu Teollisuusliiton jäsenyyteen. Jos sinä eroat tai erotetaan Teollisuusliitosta, vakuutuksesi päättyvät välittömästi. Ehdoista poiketen vakuutuksella ei ole päättymisikää – toisin sanoen vakuutus on voimassa niin kauan kuin sinä olet Teollisuusliiton jäsen.

Läs på svenska: Industrifackets medlemsförsäkring 2019

Vapaa-ajan matkustajavakuutus

 • Matkustajavakuutus on voimassa Teollisuusliiton jäsenille koti- ja ulkomaanmatkoilla. Vapaajäsenillä, työkyvyttömyyseläkeläisillä ja kannatusjäsenillä vakuutus on voimassa ainoastaan ulkomaanmatkoilla. Vapaajäseniä ovat vanhuuseläkkeellä tai varhennetulla vanhuuseläkkeellä olevat jäsenet.
 • Vakuutettuina ovat lisäksesi mukanasi matkustavat omat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset. Jos lapsi lähtee matkalle ilman sinua, hän tarvitsee oman vakuutuksen.
 • Vakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta pitkillä matkoilla. Jos lähdet tätä pidemmälle matkalle, ota yhteyttä Ifin asiakaspalveluun.
 • Vakuutus korvaa matkasairauden ja matkalla sattuneen tapaturman aiheuttamia hoitokuluja ilman ylärajaa ja omavastuuta. Lisäksi vakuutus korvaa kuljetuskustannukset Suomeen, jos loukkaannut tai sairastut vakavasti matkalla.
 • Vakuutus korvaa matkan peruuntumisen ja keskeytymisen, jos sairastut tai loukkaannut niin että et voi matkustaa. Jos myöhästyt matkalta sinusta riippumattomista syistä, vakuutus korvaa matkalta myöhästymisen.
 • Jos matkasi peruuntuu tai keskeytyy esimerkiksi matkakohteessa sattuneen luonnonkatastrofin tai muun kriisin takia, vakuutus korvaa ylimääräisiä matkakustannuksia ja lääkärin määräämää psykoterapiaa.
 • Jos olet matkalla ja olet esimerkiksi sairastunut, saat apua vuorokauden ympäri numerossa +358 10 19 19 19.
 • Kun tarvitset lääkäriä matkalla, suosittelemme Ifin kumppaneita. Katso Ifin Sopimuslääkärit ja -sairaalat.

Katso ja tulosta matkavakuutus pähkinänkuoressa

Reseförsäkringar för Industrifackets medlemmar

Esimerkki:

Taina sairastui Kanarian-matkallaan kuumeeseen, ja hän joutui käymään paikallisella lääkärillä. Hän soitti Ifin hätäpäivystykseen, josta hän sai tiedon lähimmästä paikallisesta lääkäristä. Hän näytti Ifin yhteistyökumppanina toimivalla lääkäriasemalla Teollisuusliiton jäsenkorttia, joten hänen ei tarvinnut maksaa lääkärikäynnistä mitään.

Tainan vointi heikentyi uudestaan pian kotiinpaluun jälkeen, joten hän kävi uudestaan lääkärillä Suomessa. Hänellä todettiin flunssan jälkitautina kehittynyt keuhkoputkentulehdus. Teollisuusliiton ottama matkustajavakuutus korvasi myös tämän Suomessa tehdyn lääkärikäynnin, koska Taina oli sairastunut matkalla.

Tarkat tiedot matkustajavakuutuksesta

Vapaa-ajan matkustajavakuutus on voimassa vapaa-ajan ulkomaanmatkoilla. Yhtäjaksoinen matka saa kestää korkeintaan 45 vuorokautta. Työssäkäyvillä, työttömillä ja opiskelijajäsenillä vakuutus on lisäksi voimassa vapaa-ajan kotimaanmatkoilla.

Matkustajavakuutus korvaa matkalla alkaneen sairauden ja matkalla sattuneen tapaturman aiheuttamia hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa ja omavastuuta. Jos esimerkiksi sairastut lomamatkalla ja joudut käymään lääkärissä, matkustajavakuutus korvaa lääkärikäynnin. Jos käyt Ifin sopimuslääkäriasemalla, et joudu maksamaan lääkärikäyntiä lainkaan itse, vaan me laskutamme suoraan lääkäriasemaa. Lisäksi vakuutus korvaa kriittisissä tapauksissa esimerkiksi ambulanssilennon kustannukset.

Matkustajavakuutuksesta on apua myös, jos matkasuunnitelmasi muuttuvat yllättäen. Vakuutus korvaa matkan peruuntumisen ja keskeytymisen, jos loukkaannut tai sairastut vakavasti. Vakuutus korvaa myös matkalta myöhästymisen, jos esimerkiksi lentokentälle vievä bussi myöhästyy.

Matkustajavakuutuksesta voi olla hyötyä matkan jälkeenkin. Matkalla alkaneen sairauden hoitokuluja korvataan korkeintaan 90 vuorokauden ajalta hoidon alkamisesta ja tapaturman hoitokuluja enintään kolmen vuoden ajalta tapaturman sattumisesta.

Lapset sisältyvät sinun vakuutukseesi

Jos sinulla on lapsia, matkustajavakuutuksesi kattaa myös mukanasi reissaavat alle 20-vuotiaat lapset tai lapsenlapset. Lapsilla on vakuutuksessa sama sisältö kuin sinullakin, mutta lisäksi saatte korvauksena tapaturman aiheuttamasta pysyvästä haitasta enintään 10 000 euroa ja kuolemasta 2 000 euroa. Tarkempaa tietoa vakuutuksen yksityiskohdista löydät vakuutusehdoista.

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus

 • Tapaturmavakuutuksesta korvataan vapaa-ajalla sattuneiden tapaturmien aiheuttamia hoitokuluja kuten lääkärikäyntejä, röntgenkuvauksia ja muita tutkimuskuluja. Voit saada korvausta enintään 2 513 euroa tapaturmaa kohden. Vakuutuksessa ei ole omavastuuta.
 • Jos tapaturma johtaa pysyvään vammautumiseen, voit saada kertakorvauksena enintään 30 373 euroa. Korvauksen määrä perustuu lääketieteelliseen haitta-asteeseen eli vamman vakavuuteen.
 • Jos menehdyt tapaturmaisesti, omaisillesi maksetaan vakuutuskorvauksena 10 125 euroa.
 • Vapaajäsenten, työkyvyttömyyseläkeläisten ja kannatusjäsenten tapaturmavakuutus poikkeaa edellä mainitusta:
  • vakuutus korvaa pysyvän vammautumisen (korvaus pysyvästä haitasta on enintään 35 434 euroa)
  • Vakuutus ei kata tapaturmien hoitokuluja eikä tapaturmaista kuolemaa.

ESIMERKKI:
Matti iski vasaralla sormeensa, kun hän oli kiinnittämässä taulukoukkua seinään. Hän pääsi tapaturmavakuutuksen turvin heti yksityislääkärin vastaanotolle, vaikka oli viikonloppu. Teollisuusliiton hänelle ottama tapaturmavakuutus korvasi lääkärikäynnin, röntgenkuvauksen, sormen lastoittamisen, lääkkeet ja kontrollikäynnin lääkärillä. Tapaturmasta jäi lopulta Matille maksettavaa nolla euroa, jos bensakuluja ei oteta huomioon. Sormi parantui onneksi ennalleen.

Tarkat tiedot tapaturmavakuutuksesta

Vakuutuksesta korvataan tapaturman hoitokuluja enintään 2 513 euroa yhtä tapaturmaa kohden. Vakuutuksessa ei ole omavastuuta.

Jos loukkaannut tapaturmaisesti ja sen johdosta vammaudut pysyvästi, saat kertakorvauksen, jonka tarkoitus on helpottaa sopeutumistasi uudenlaiseen arkeen. Korvaus pysyvästä haitasta on enintään 30 373 euroa tapaturmaa kohden. Vapaajäsenten, työkyvyttömyyseläkeläisten ja kannatusjäsenten korvaus pysyvästä haitasta on 35 434 euroa.

Summasta maksetaan korvausta lääketieteellisen haitta-asteen mukaan. Vakuutusehtojen kohdasta 3.9 poiketen turvasta ei makseta kaksinkertaista korvausta.

Turvassa tapaturmaisen kuoleman varalta korvausmäärä on 10 125 euroa.

Tapaturmavakuutuksesta korvataan vapaa-aikana sattuneita tapaturmia, jos niitä ei korvata johonkin lakiin perustuen. Vakuutus ei sisällä päivärahakorvausta.

Tarkempaa tietoa vakuutuksen yksityiskohdista löydät vakuutusehdoista. Yleisistä ehdoista poiketen järjestön ottamien tapaturmavakuutusten edunsaajina ovat aina omaiset. Tämä tarkoittaa, että jos menehdyt tapaturmaisesti, vakuutuskorvaus maksetaan omaisillesi.

Ota yhteyttä

Tutustu vakuutustesi sisältöön, pyydä todistusta, ilmoita vahingosta ja osta vakuutus

Henkilökohtaisilla Omilla sivuillasi netissä

 • Avoinna vuorokauden ympäri.
 • Näet Omilla sivuilla myös Teollisuusliiton sinulle ottamat vakuutukset ja voit ilmoittaa sinulle sattuneista vahingoista. 

Teollisuusliiton jäsenten omassa palvelunumerossa Ifissä 010 19 19 95

 • Avoinna ma–pe 8–20, la–su 10–16. 

Järjestövakuutuksen piiriin kuuluvan vahingon vahinkoilmoituksen teet osoitteessa: if.fi/henkilovahinko

Sinun jäsenetusi

Ifin asiakkaana saat monia rahanarvoisia etuja, mm. alennusta vakuutusmaksuistasi, kun kuulut If Etuohjelmaan.

Tutustu jäsenetuihin