Suomen Vanhempainliitto

If ja Suomen Vanhempainliitto​ ovat sopineet vanhempainyhdistysten tarpeisiin laaditusta vakuutuspaketista. Voit ostaa sen kätevästi tästä.

Osta vakuutuspaketti

Vakuutuspaketista voit valita tarvitsemasi vakuutusturvat vanhempainyhdistyksen riskien kattamiseksi. Vanhempainliitto kehottaa yhdistyksiä ottamaan perusturvavakuutuksen.

Perusturva vanhempainydistykselle

Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset:

 1. ​​Vakuutus toiminnalle
  ​Yhdistyksen toiminnasta saattaa aiheutua vahinkoa henkilölle tai omaisuudelle. Varsinkin henkilö-vahingoissa maksettavat korvaukset saattavat olla huomattavia. Vastuu voi syntyä yhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa aiheutuneesta vahingosta. 
  Katso esimerkki
 2. Yhdistyksen hallituksen vastuuvakuutus
  Yhdistyksen hallituksen jäsenet ja puheenjohtaja ovat yhdistyslain mukaan henkilökohtaisesti vastuussa yhdistykselle tai ulkopuoliselle virheellään tai laiminlyönnillään aiheuttamastaan vahingosta. Tämä vastuu on mahdollista kattaa hallinnonvastuuvakuutuksella. 
  Katso esimerkki
 3. Oikeusturvavakuutus
  Yhdistyksen toiminnassa saattaa syntyä tilanteita, joissa yhdistykselle tulee erimielisyyttä ulkopuolisen tahon kanssa. Aina ei päästä sovinnolliseen ratkaisuun vaan asia riitautuu niin pahoin, että se on ratkaistava oikeudessa. Oikeudenkäynnistä aiheutuvat kustannukset on mahdollista vakuuttaa oikeusturvavakuutuksella. 
  Katso esimerkki 

​Tämä kaikki yhteensä maksaa 80 euroa. 

Lisäturvat vanhempainyhdistykselle

Lisäturvien myöntämisen edellytyksenä on Vanhempainyhdistyksen perusturvan (Vastuu- ja oikeusturva-vakuutukset) voimassaolo. 

Kerhotoimintaan osallistuvien tapaturmavakuutus

 • on voimassa vakuutuksenottajan järjestämän valvotun kerhotoiminnan aikana sekä tähän liittyvien välittömien matkojen aikana. Välittömällä matkalla tarkoitetaan matkaa suorinta tietä kotoa kerhoon ja takaisin.

​Vakuutettuina ovat vanhempainyhdistyksen kerhotoimintaan osallistuvat lapset. Vakuutuksesta korvataan 

 • tapaturman aiheuttamat hoitokulut, enintään 2 500 euroa (ei omavastuuta)
 • tapaturman aiheuttama pysyvä haitta, enintään 5 000 euroa
 • tapaturman aiheuttama kuolema 2 500 euroa.

Vakuutusturva ei sisällä päivärahakorvausta. Vakuutusehdot sisältävät rajoituksia, tutustu vakuutusehtoihin.Hinta enintään 20 henkilöä sisältävälle ryhmälle on 100 euroa ja enintään 40 henkilön ryhmälle 200 euroa. 

Määräaikainen leirivakuutus

 • ​on voimassa leirin tai retken sekä näihin liittyiven välittömien matkojen aikana. Välittömällä matkalla tarkoitetaan matkaa suorinta tietä kotoa leirille tai retkelle ja takaisin.

​Vakuutettuina ovat vanhempainyhdistyksen järjestämälle leirille osallistuvat lapset. Vakuutuksesta korvataan 

 • ​tapaturman aiheuttamat hoitokulut, enintään 2 500 euroa (ei omavastuuta)
 • tapaturman aiheuttama pysyvä haitta, enintään 5 000 euroa
 • tapaturman aiheuttama kuolema 2 500 euroa.

Vakuutuksen myöntämisen edellytyksenä on Kerhotoimintaan osallistuvien tapaturmavakuutuksen voimassaolo. Vakuutusturva ei sisällä päivärahakorvausta. Vakuutusehdot sisältävät rajoituksia, tutustu vakuutusehtoihin​

Lainatun tai vuokratun omaisuuden turva

 • kohteena on vanhempainyhdistyksen toiminnassaan lainaama tai vuokraama vakuuttamaton omaisuus
 • vakuutusmäärä on 5 000 euroa ja omavastuu on 200 euroa
 • hinta on 65 euroa

​Nämä vakuutukset voimme myöntää vain vanhempainyhdistyksille, jotka ovat Suomen Vanhempainliiton jäseniä.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​