Omaisuusvakuutus

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Oletko ajatellut mitä tapahtuu, jos yrityksesi toiminnan kannalta esimerkiksi keskeinen kone rikkoutuu? Tai mitkä ovat seuraukset, jos toimitilasi yllättäen haihtuu savuna ilmaan?​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Vakuutuskohde Suositus vakuutusturvaksi
Rakennukset
Palo, Luonnonilmiö, Rikos, LVIS
Koneet ja kalusto
Palo, Luonnonilmiö, Rikos, LVIS tai Täysturva
Tärkeä yksittäinen kone
Täysturva
ATK-laitteet
Palo, Luonnonilmiö, Rikos, LVIS tai Täysturva
Tiedostot ja ohjelmat
Täysturva
Rahat ja arvopaperit
Palo, Rikos
Vaihto-omaisuus
Palo, Luonnonilmiö, Rikos, LVIS tai Täysturva

Ota vakuutus, joka turvaa yrityksesi omaisuuden

Vahingon sattuessa If Omaisuusvakuutus palauttaa omaisuutesi vahinkoa edeltäneeseen tilaan, eikä vahingon aiheuttamaa menetystä tarvitse rahoittaa yrityksen omista varoista.

Vakuuta yrityksesi omaisuus oikein

Vakuuta yrityksesi omaisuus riittävän hyvin omaisuusvahinkojen, kuten tulipalon, rikoksen tai rikkoutumisen varalta, sillä omaisuusvahingoissa voi aiheutua vahinko, joka uhkaa yrityksesi tulevaisuutta yhtä lailla kuin liikeriskitkin.

Tutustu oheiseen kaavioon. Se antaa hyvän yleiskuvan yrityksen omaisuuden eri vakuutuskohteista ja turvalaajuuksista.


Korvaamme vahingon selvittelykulut

Turva vahinkojen selvittelykuluihin

Omaisuus- ja/tai keskeytysvahingon sattuessa saatat joutua selvittelemään asioita, joiden hoitamiseen voi yllättäen kulua suuriakin summia rahaa.

Vahingonselvittelykuluvakuutus on omaisuusvakuutuksen uusin tuote. Se korvaa omaisuus- ja/tai keskeytysvahingossa sinulle aiheutuneita vahingonselvittelykuluja, joista tyypillisimpiä ovat puhelin- ja matkakustannukset.

Korvauksen saamiseksi ei vaadita erillisiä kuitteja. Korvaus maksetaan, kun ehtojen mukainen edellytys täyttyy:

  • Ifin vakuutuksesta korvatun omaisuus ja/tai keskeytysvahingon suuruus on vähintään 50 000 euroa
  • Korvausta maksetaan 1 % vahingon määrästä, kuitenkin enintään 2 000 euroa.

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.​

Varovaisuutta kulttuuriesineiden vakuuttamisessa

Salakuljetetut taide- ja kulttuuriesineet

Salakuljetettuja taide- ja kulttuuriesineitä, erityisesti Lähi-Idästä, kaupataan kansainvälisillä markkinoilla. Näin saaduilla varoilla tuetaan äärijärjestöjen toimintaa Euroopassa ja muualla.

Toimenpiteitä laittoman kaupan tyrehdyttämiseksi

YK:n turvallisuusneuvosto päätti 12.2.2015 asetuksesta, joka velvoittaa jäsenmaita toteuttamaan toimenpiteitä, jotka estävät äärijärjestöjä tällä tavoin hankkimasta varoja aseiden hankintaan ja terroritekoihin. Myös UNESCO ja muut kansainväliset organisaatiot, jotka vaalivat tärkeitä kulttuuriperintökohteita, vaativat kohdennettuja kansallisia toimenpiteitä, jotka voivat auttaa pysäyttämään laittomien markkinoiden toiminnan ja estää laittomien kulttuuriesineiden kaupankäynnin.

Pohjoismaista yhteistyötä yli rajojen

Pohjoismaiset kulttuuriministerit ovat yksimielisesti päättäneet pyytää pohjoismaisia vakuutusyhtiöitä asettamaan tiukat vaatimukset dokumentoinnille ja omistushistorialle ennen taide- ja antiikkiesineiden jne vakuuttamista. Laittomasti maasta viedyillä esineillä voi olla väärennetyt vientiluvat, kopioilla ja väärennöksillä voi olla tekaistut aitoustodistukset. Tällaisten esineiden vakuuttaminen voi edesauttaa laittomasti hankittujen ja maasta vietyjen esineiden kauppaa.

If noudattaa päätöstä

Ifin sisäisten ohjeiden mukaan taide- ja kulttuuriesineitä ei vakuuteta, kun on syytä epäillä että kyseessä on varkaus tai laitoin maastavienti. Vakuutuksenottajan tulee pystyä osoittamaan, ettei vakuutettavan esineen kohdalla ole kysymys tallaisesta esineestä.