Kuljetusvastuuvakuutukset

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

  1. Kuljetusvastuuvakuutukset

Ifin kuljetusvastuuvakuutuksilla voi turvautua vahingonkorvausvelvollisuuden varalta kotimaisissa ja kansainvälisissäkin kuljetuksissa.

Vähennä riskejäsi tiekuljetusvastuissa kaikkialla maailmassa

Yritys voi vakuuttaa kotimaisen tiekuljetusvastuunsa TKV- vakuutuksella ja kansainvälisen tiekuljetusvastuunsa CMR-vakuutuksella.

Kuljetukseen liittyviä tehtäviä suorittava yritys voi joutua vahingonkorvausvelvollisuuteen, jos haltuun uskottu tavara vahingoittuu, vähentyy, katoaa tai sen luovutus viivästyy. Eri kuljetusmuotoja sääteleville laeille ja sopimuksille on yhteistä se, että ne rajaavat monin tavoin kuljetukseen liittyviä tehtäviä hoitavien yritysten vastuuta. Tietyissä tilanteissa yritys kuitenkin joutuu vahingonkorvausvelvollisuuteen.

Tutustu myös tähän: kuljetusyrittäjän oma, edullinen vakuutuspaketti


Kotimainen tiekuljetusvastuuvakuutus

Ota vastuuturva maantierahtikuljetuksiin kotimaan teille 

Kotimainen tiekuljetusvastuuvakuutus (TKV) on kotimaan kuljetuksia hoitavan maantierahdinkuljettajan vastuuvakuutusturva. Kuljetus on kotimainen, kun rahtikirjaan merkityt lähtö- ja määräpaikat sijaitsevat Suomessa.

Vakuutuksella katetaan ehdoissa määritellyin rajoituksin se tiekuljetussopimuslain (TKSL) mukainen vahingonkorvausvelvollisuus, jonka alaiseksi rahdinkuljettaja voi kotimaisessa kuljetuksessa joutua kuljetettavan tavaran katoamisen, vähentymisen, vahingoittumisen tai luovutuksen viivästymisen vuoksi. 

Vakuutusta voidaan laajentaa erityisehdolla kattamaan esimerkiksi lämpötilan muutoksesta johtuva vahinko, jonka on aiheuttanut termolaitteen äkillinen tekninen vika.

Vakuutusta voidaan laajentaa seuraavilla lisäturvilla

  • Lämmönsäätölaite
  • Varkaus ajoneuvosta
  • Jälkivaatimus.

​Kartoitamme yrityksen kanssa sen kuljetusriskit ja annamme tarvittaessa yksilöllistä apua aina tavarankäsittelykoulutusta myöten. 

Kansainvälinen tiekuljetusvastuuvakuutus

Ota vastuuturva maantierahtikuljetuksiin kansainvälisille teille 

Kansainvälinen tiekuljetusvastuuvakuutus (CMR) on kansainvälisiä kuljetuksia hoitavien CMR- yleissopimukseen ja tiekuljetussopimukseen perustuva maantierahdinkuljettajan vastuuvakuutusturva. Kuljetus on kansainvälinen, kun rahtikirjaan merkityt lähtö- ja määräpaikat sijaitsevat eri valtioissa. 

Vakuutus korvaa kuljetettavalle tavaralle aiheutuneet vahingot ja luovutuksen viivästymisestä aiheutuneen vahingon, kun rahdinkuljettaja on kansainvälisen CMR-yleissopimuksen mukaan niistä vastuussa. 

Vakuutuksella katetaan ehdoissa määritellyin rajoituksin se tiekuljetussopimuslain ja CMR-yleissopimuksen mukainen vahingonkorvausvelvollisuus, jonka alaiseksi rahdinkuljettaja voi kansainvälisessä kuljetuksessa joutua kuljetettavan tavaran katoamisen, vähentymisen, vahingoittumisen tai luovutuksen viivästymisen johdosta. 

Vakuutusta voidaan laajentaa erityisehdolla kattamaan esimerkiksi lämpötilan muutoksesta johtuva vahinko, jonka on aiheuttanut termolaitteen äkillinen tekninen vika. 

Vakuutusta voidaan laajentaa seuraavilla lisäturvilla 

  • Lämmönsäätölaite
  • Jälkivaatimus
  • Kabotaasivastuu

​Kartoitamme yrityksen kanssa sen kuljetusriskit ja annamme tarvittaessa yksilöllistä apua aina tavarankäsittelykoulutusta myöten. ​​​

  1. Kuljetusvastuuvakuutukset