Sopimustyypit

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Vakuutuspaketissa kaikki yrityksesi ajoneuvovakuutukset kootaan samaan vakuutussopimukseen yhdelle vakuutuskirjalle ja yhdelle laskulle. Selkeää ja järkevää.

Sopimustyypit

Tutustu sopimustyyppeihin ja valitse yrityksellesi sopivin vaihtoehto: Ajoneuvovakuutus tai Ryhmäajoneuvovakuutus.

Kumpaankin sopimustyyppiin saat kaikille yrityksesi ajoneuvoille sekä liikennevakuutuksen että vapaaehtoisen ajoneuvovakuutuksen haluamallasi laajuudella.

Sopimustyyppi 1: Ajoneuvovakuutus

Ajoneuvovakuutuksella yrityksesi ajoneuvot vakuutetaan yksittäin. Vakuutusmaksu ja omavastuut ovat ajoneuvokohtaiset. Yrityksen ajoneuvojen kaikki liikenne- ja vapaaehtoiset vakuutukset kootaan samaan vakuutussopimukseen yhdelle vakuutuskirjalle ja yhdelle laskulle.

Bonusjärjestelmässä seurataan ajoneuvokohtaisesti korvattujen vahinkojen kappalemäärää. Korkein mahdollinen vahinkotilastoalennus (bonus) on 75 %.

Liikennevakuutuksessa omavastuu on aina 0 euroa. Vapaaehtoiseen ajoneuvovakuutukseen voit valita haluamasi omavastuun 200 eurosta ylöspäin. Muistathan, että mitä isompi omavastuu, sitä pienempi maksu!

Sopimustyyppi 2: Ryhmäajoneuvovakuutus

Ryhmäajoneuvovakuutus on hyvä erityisesti silloin, kun yritykselläsi on paljon samanlaista kalustoa. Näin samanlaiset ajoneuvot saadaan samaan ryhmään ja vakuutusmaksu perustuu ryhmän ajoneuvojen keskiarvotietoihin. Sopimuksessa voi olla useita erilaisia ryhmiä. Ryhmän voi muodostaa yksikin ajoneuvo.

Ajoneuvokohtaisia bonuksia ei käytetä, vaan vahingottomuus/vahingot vaikuttavat vahinkotilastojärjestelmän kautta koko sopimuksen maksuun.

Kaikkien ajoneuvojen turvat kootaan samaan vakuutussopimukseen yhdelle vakuutuskirjalle ja yhdelle laskulle.

Omavastuun voit valita vapaasti 200 eurosta ylöspäin. Myös liikennevakuutukseen voit valita omavastuun tai voit pitää sen 0 eurossa.


Ulkomailla

Ulkomaille autolla

Suomalainen liikennevakuutus on voimassa Euroopan talousalueella (ETA) ja muissa vihreän kortin (Green Card) -sopimukseen liittyneissä maissa.

ETA-maissa suomalaisen ajoneuvon aiheuttama liikennevahinko on mahdollista korvata Suomen lain tai tapahtumamaan/sattumismaan lain mukaan. Muissa Green Card -maissa korvaus maksetaan vahingon sattumismaan lakien ja säännösten mukaisesti. Tällöin kannattaa ottaa lisäturvaksi Matka- ja Tapaturmavakuutus.

Kun lähdet Pohjoismaiden ulkopuolelle, pyydä meiltä Green Card. Se on todistus voimassa olevasta suomalaisesta liikennevakuutuksesta.

Saatat tarvita valtakirjan

Jos ylität Suomen rajan autolla, jonka rekisteriotteessa ei ole omaa nimeäsi auton omistajana tai haltijana, tarvitset mukaasi valtakirjan. Valtakirjan voi allekirjoittaa ajoneuvon omistaja tai haltija. Osamaksulla ostetun auton voi viedä maasta vain rahoitusyhtiön luvalla. Tällöin valtakirjan antaa rahoitusyhtiö auton omistajana. ​​​​

Lista Green Card -maista   
Ulkomailla autoilevan opas

Autoilijan lomakkeet