Vapaa-ajan tapaturmien ennaltaehkäisy

Tiesitkö, että Suomessa sattuu vuosittain 773 000 koti- ja vapaa-ajan tapaturmaa, joista liikuntatapaturmia on 337 000, kotitapaturmia 316 000 ja muita 120 000? Omilla valinnoilla voit vaikuttaa ennaltaehkäisevästi vapaa-ajan tapaturmiin ja vaaratilanteisiin.

Tue työntekijän turvallisuutta vapaa-ajalla

Vapaa-ajan tapaturmat ovat selvästi työtapaturmia yleisempiä. Kaikista vapaa-ajalla sattuneista, fyysiseen vammaan johtaneista tapaturmista suurin osa (32 %) on liikuntatapaturmia, kotitapaturmien yltäessä miltei samalle tasolle (29 %).

Työnantaja voi edesauttaa työntekijöidensä turvallisuutta myös vapaa-ajalla. Esimerkiksi putoamissuojavaljaiden tai muiden turvavälineiden lainaaminen on helppo ja tehokas tapa myötävaikuttaa koti- ja mökkiremonttien turvallisuuteen.

Liukastumisia ja liikennetapaturmia voidaan torjua sekä työmatkoilla että vapaa-ajalla esimerkiksi tarjoamalla työntekijöille heijastimia ja kenkien päälle puettavia liukuesteitä. Hyvä käytäntö on myös muistuttaa työssä saatujen turvallisuusoppien aktiivisesta hyödyntämisestä vapaa-ajalla.

Henkilöasiakkaiden Neuvot ja vinkit –tietopaketista löydät hyvää tietoa

Henkilöasiakassivuillamme on kattava Neuvot ja vinkit –tietopaketti, josta löydät hyviä ohjeita ja neuvoja turvallisuuden parantamiseksi. Voit esimerkiksi ostaa edullisesti turvallisuuteen liittyviä tuotteita Ifin Turvakaupasta.

Siirry henkilöasiakkaiden Neuvot ja vinkit -sivuille