Oikea Turva -kartoitus kertoo, mitä vakuutuksia tarvitset. Se tunnistaa juuri sinun yritystoimintasi riskit, ja voit valita kattavan vakuutuspaketin, jossa ei ole mitään turhaa.

  • Saat heti kattavan vakuutusturvan, etkä maksa turhasta. Voit keskittyä yrityksesi toimintaan.

  • If Yrityskansiossa hoidat kaikki vakuutusasiasi helposti, nopeasti ja turvallisesti.

  • Autamme myös vahinkojen torjunnassa. Se voi olla vakuutuksesi arvokkain ominaisuus.

Vakuutukset kerralla kuntoon

Osa uuden yrittäjän vakuutuksista on pakollisia. Tärkein niistä on lakisääteinen eläkevakuutus (YEL). Yrittäjän kannattaa ehdottomasti täydentää vakuutusturvaansa vapaaehtoisilla vakuutuksilla. Oikeusturvavakuutus​ takaa avun kiistatilanteissa, jollainen voi syntyä jo esimerkiksi vuokrasopimuksen yhteydessä. Saat sen ensimmäiseksi vuodeksi vain 25 eurolla tästä.

If Yrityskansio on verkkopalvelu, jonka kautta hoidat vakuutusasiat helposti, turvallisesti ja milloin tahansa. Vahingon sattuessa korvauksen hakeminen sujuu kansion kautta nopeimmin.

yrittäjän työkalupakki on avattu

Suosittelemme, että käyt tutustumassa uuteen sivustoon onnistuyrittäjänä.fi, jonka olemme perustaneet yhdessä Nordean ja Varman kanssa. Sieltä saat hyvät ohjeet ja työkalut liiketoiminnan suunnitteluun ja yrityksen perustamisen eri vaiheisiin.

Uuden yrittäjän muistilista

  • ​Hanki ensimmäiseksi lakisääteiset vakuutukset. Myös oikeusturvavakuutus kannattaa ottaa jo alkumetreillä.
  • Täydennä vakuutusturva kattamaan tarpeelliset asiat. If Oikea Turva -kartoitus auttaa vakuutusten valinnassa.
  • Muista myös vahinkojen torjunta. If Turvatesti löytää toimialasi ja yrityksesi erityisriskit ja neuvoo suojautumisessa.​​​

Uuden yrittäjän vakuutukset

Uuden yrittäjän vakuutukset

Lakisääteiset eli pakolliset vakuutukset

Uuden yrittäjän eläketurva taataan lakisääteisellä eläkevakuutuksella. Suurin osa yrittäjistä kuuluu YEL-vakuutuksen piiriin. Vain oikein mitoitettu YEL-vakuutus varmistaa riittävän eläkkeen työkyvyttömyystapauksessa.

Vapaaehtoisella eläkevakuutuksella voit täydentää YEL-vakuutuksen antamaa eläketurvaa. Palkattujen työntekijöiden eläkekertymä varmistetaan TyEL-vakuutuksella.

Lue lisää YEL- tai TyEL-vakuutuksesta

Uuden yrittäjän vakuutukset

Uuden yrittäjän vapaaehtoiset vakuutukset

Ensimmäiseksi uuden yrittäjän on syytä ottaa oikeusturvavakuutus. Vain ennen sopimustentekoa otettu oikeusturvavakuutus varmistaa mahdollisuuden hankkia asianajoapua kiistatilanteessa. Ota Oikeusturvavakuutus

Uuden yrityksen tärkein voimavara on yrittäjä itse. Yli 90 % lyhytaikaisista poissaoloista johtuu sairauksista. Ottamalla Henkilöstön sairaanhoitovakuutuksen varmistat nopean hoitoon pääsyn ja töihin paluun.

Työssä aiheutuvien tapaturmien varalta tarvitaan lakisääteinen tapaturmavakuutus, jonka ohessa otetaan myös ryhmähenkivakuutus. Työnantajan tulee myös ottaa työttömyysvakuutus Työttömyysvakuutusrahastosta.

Vastuuvakuutus ja keskeytysvakuutus kannattaa ottaa toiminnan alkaessa.

Omaisuusvakuutukset ja ajoneuvojen vakuutukset otetaan sitä mukaa, kun niitä hankitaan.

Uusi yrittäjä, sinun ei tarvitse selvitä yksin. Me Ifissä autamme mielellämme ja käymme läpi sinun henkilöturvasi ja muut yrityksen vakuutukset. ​​​​​​

Yrittäjän työkalupakki

Käy tutustumassa Ifin, Varman ja Nordean yhteistyössä perustamaan onnistuyrittäjänä.fi -sivustoon.​ Saat sieltä hyvät ohjeet ja työkalut liiketoiminnan suunnitteluun ja yrityksen perustamisen eri vaiheisiin.