Liikennevakuutus

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Pyydä tarjous
Vahingon sattuessa liikennevakuutus korvaa sairaanhoitokulut ja toisen osapuolen ajoneuvon korjauksen. Liikennevakuutus on lakisääteinen.

  • Liikennevakuutus on lakisääteinen.

  • Ryhmäliikennevakuutukseen on mahdollista saada omavastuu.

  • Turvallinen ajotapa vaikuttaa liikennevakuutuksesi hintaan.

​​Yrityksen ajoneuvoille lakisääteinen liikennevakuutus

Liikennevakuutuksesta korvataan liikennevahingossa syntyneet henkilövahingot ja syyttömän osapuolen omaisuusvahingot. Tyypillisiä korvauksia ovat esimerkiksi kaikkien osapuolten sairaanhoitokulut ja toisen osapuolen ajoneuvon korjauskustannukset.


Siirtyminen Ifin asiakkaaksi on helppoa. Huolehdimme yrityksesi liikennevakuutuksen siirtämisen meille puolestasi. Sinun ei tarvitse käydä katsastusasemalla tekemässä uutta rekisteröintiä, eikä maksaa tästä aiemmin perittyä toimenpidemaksua. Riittää, kun olet yhteydessä puhelinpalveluumme tai omaan yhteyshenkilöösi, joka ohjeistaa sinut jatkotoimenpiteisiin.

Ota liikennevakuutus Ifistä.

Tutustu myös Ifin yritysajoneuvojen paketteihin
Ota yrityksesi autolle ajoneuvovakuutus!
Henkilöasiakkaan ajoneuvovakuutukset​

Rekisteröinti

Liikennevakuutus on otettava ennen ajoneuvon rekisteröintiä

Liikennevakuutus on otettava heti ajoneuvon hankinnan tai haltijamuutoksen jälkeen, ja ajoneuvo on rekisteröitävä seitsemän päivän kuluessa omistajan tai haltijan vaihdoksesta. Liikennevakuutus on edellytys ajoneuvon rekisteröinnille.

Ajoneuvon omistajalla tai haltijalla on velvollisuus tehdä ilmoitus rekisteritiedoissa tapahtuvista muutoksista. Useat näistä ilmoituksista voit hoitaa konttorissamme. Edellytyksenä on, että muutoksen rekisteröinti ei vaadi liitteitä, kuten perukirjaa tai osituskirjaa. Muutostiedot välittyvät ajoneuvorekisteriin heti.

Rekisteröintimaksut vuodelle 2014 ovat:

  • ​Ensirekisteröinti, liitteellinen - 16,60 e
  • Rekisterikilvet - 6 e/kpl
  • Muutosrekisteröinti, liitteetön - 10,50 e
  • Muutosrekisteröinti, liitteellinen - 16,60 e
  • Liikennekäytöstä poisto - 10,50 e
  • Liikennekäyttöön otto - 10,50 e
  • Luovutusilmoitus - 0 e

Ne rekisteröintitapahtumat, joita emme voi rekisteröidä vakuutusyhtiössä, voit hoitaa katsastustoimipaikalla. Katsastustoimipaikat vastaanottavat kaikenlaisia ilmoituksia ja tulostavat sinulle uuden rekisteri-ilmoituksen. ​

Ulkomailla

Ulkomaille autolla

Suomalainen liikennevakuutus on voimassa Euroopan talousalueella (ETA) ja muissa vihreän kortin (Green Card) -sopimukseen liittyneissä maissa.

ETA-maissa suomalaisen ajoneuvon aiheuttama liikennevahinko on mahdollista korvata Suomen lain tai tapahtumamaan/sattumismaan lain mukaan. Muissa Green Card -maissa korvaus maksetaan vahingon sattumismaan lakien ja säännösten mukaisesti. Tällöin kannattaa ottaa lisäturvaksi Matka- ja Tapaturmavakuutus.

Kun lähdet Pohjoismaiden ulkopuolelle, pyydä meiltä Green Card. Se on todistus voimassa olevasta suomalaisesta liikennevakuutuksesta.

Saatat tarvita valtakirjan

Jos ylität Suomen rajan autolla, jonka rekisteriotteessa ei ole omaa nimeäsi auton omistajana tai haltijana, tarvitset mukaasi valtakirjan. Valtakirjan voi allekirjoittaa ajoneuvon omistaja tai haltija. Osamaksulla ostetun auton voi viedä maasta vain rahoitusyhtiön luvalla. Tällöin valtakirjan antaa rahoitusyhtiö auton omistajana. ​​​​

Autoilijan lomakkeet